alright - supergrass

Yes! Mina jobbansökningar ger resultat. Igår var jag på en intervju, och idag fick jag veta att jag gärna fick provjobba nästa vecka, så nästa torsdag smäller det. Då ska jag till ett kontor i Hötorgsskraporna, det verkar ganska fancy. Jag som är van att bära landstingets arbetskläder. Nu ska jag definitivt odla sekreterar-looken, som jag längtat!
Men så ska jag också på intervju för ett annat jobb på onsdag nästa vecka. Så jag får se vad som händer.

Jag är jätteglad. Jag känner visserligen ett obehag inför intervjumomentet, eller snarare nervositet, men det är ändå så roligt att de har ringt tillbaka, att de blivit intresserade av just min ansökan.
Så, livet är underbart, solen skiner (ibland), och lycka är så dåligt för min image. Jag känner mig farligt nära att lägga in en medelålders gif-animation på en spralligt glad hund i min blogg - allting blir skimrande och ljudet av en Beach Boys-dänga hörs svagt i bakgrunden när en rekryterare eller en personalchef hört av sig.

För övrigt hägrar b-uppsatsen. Jag har några förslag på uppsatsämnen som jag tänkte utreda möjligheterna för. Tills vidare löper också en teori och metod-kurs, samt det sista momentet på specialkursen: opponeringarna. Det är med andra ord ganska hektiskt i skolan och till det kommer alltså arbetssökarprocessen, samt vissa sociala åtaganden.
Därav tystnaden i bloggen, som eventuellt kommer hålla i sig.
Resten av dagen ska jag strukturera upp ett schema, (och läsa till morgondagens seminarium), så att jag ska klara av att ha alla dessa saker igång samtidigt, och inte falla i min vanliga studie-fälla: uppskjutandet.

Kommentarer
Meidi:

Intervjuer är alltid så sjukt stela! En gång fick jag frågan "hur skulle dina vänner beskriva dig", jag menar...what? Är det här en Mina Vänner-bok eller vad?

sofia:

haha! jag fick några psyk-frågor, som jag tror att de främst var ute efter min reaktion och inte mitt svar på.
en annan intervju, för ett par år sedan, ville de höra mina åsikter om "en bra chef", ledarskap, om jag hade några fräscha reformidéer, och det var inte direkt till någon chefstjänst. underligt.

2008-04-11 @ 16:10:00
URL: http://www.bobbypin.blogg.se
c:

då kan du fixa in mig där!

2008-04-11 @ 20:20:15
URL: http://itsclive.blogspot.com
sofia:

c - jag kan försöka. det är nog inga direkt upphetsande arbetsuppgifter. som jag fattat det ska jag typ sammanställa enkätsvar i excel eller något sånt. men det är kontor, I love kontor, tror jag.

2008-04-12 @ 01:49:25
URL: http://www.bobbypin.blogg.se
c:

det är också vad jag tror. Jag gillar att hänga vid kopiatorer. Synd att jag suger på excel.

2008-04-13 @ 20:24:29
URL: http://itsclive.blogspot.com
sofia:

jag är nog ingen excelexpert heller, direkt, men jag är ganska övertygad om att man lär sig det man ska göra. tillämpad kunskap är den bästa kunskapen, som jag tror att det finns någon gammal klyscha som uttalar sig om. åtminstone hoppas jag det.

2008-04-14 @ 19:21:24
URL: http://www.bobbypin.blogg.se

Kommentera!

Ditt namn:
Kom ihåg

Din mail:

URL:

Kommentar:

Trackback