pastime paradise - stevie wonder


Igår firade jag min yngsta lillebrorsas födelsedag. Han är bra på Guitar Hero. Jag menar alltså verkligen bra. Världsklass. Jag är ganska stolt över det. Pappa bjöd på lite för mycket alkohol i vanlig ordning och jag fick en adventsljusstake i teak och mässing anno 50-talet någon gång. Den var jättefin. Jag fick också en röd och vit löpare till soffbordet. Det innebär att jag nu har lite första adventsstämning i mitt hem. Jag tänkte köpa lussekatter också, men det fanns inga på ICA, och jag orkar inte ställa mig och baka. Såg sista avsnittet av Gilmore Girls, grinade lite, och nu plågas jag av den sedvanliga söndagsångesten.

Jag ska spärra några bloggar så att jag inte kan gå in på dem något mer. Det är osunt att gå in på bloggar med stötande innehåll, samtidigt som det är beroendeframkallande. Jag har tänkt över det hela och bestämt mig för att låta något slags överjag ingripa för att censurera delar av verkligheten som inte tillför mig någonting positivt utan bara bidrar till att uppröra mig. Det finns ju bra och dåliga meningsskiljaktigheter, och de dåliga är väl de som uttrycks av personer som inte har något intresse av att diskutera saker och ting, eller som bara vill föra en ohederlig diskussion. Det kan jag faktiskt vara utan. Jag vill inte riskera att själv bli en sådan som hakar upp mig på ett bagatellartat sidospår i en diskussion bara för att få ha "rätt".


stay with me forever - hip whips


Jag minns när det här sändes på Musikbyrån, och sen såg jag dem på Popaganda, av en ren slump. Världens bästa nattmusik, jag börjar nästan grina. Och jag älskar hans ögonbryn. Jag älskar hela honom.




karlakarl - organism 12


Det känns skönt att På Spåret satt igång igen. Som man har väntat. Äntligen finns det någonting att göra på fredagkvällar, liksom. Om man inte är ute och svirar, men det är ju inte jag. Jag är en sån som dricker dyr öl på tapp en vanlig veckodag istället.

Det är värsta startfältet i år. (I positiv bemärkelse). Jag ser verkligen fram emot fredagarna nu. Idag var det Fredrik Lindström & Peter Apelgren vs Rickard Olsson & Mari Jungstedt. Fan, vad Fredrik Lindström är lång. Jag såg honom i somras på Doors och slogs av samma sak, han är mycket längre än man tänker sig, sånt där är alltid fascinerande.

Johan Wester är ju också med, så vi firar med ett gammalt klipp.


girl from ipanema - astrud gilberto


Man vet att man ingår i skumma dygnsrytmen-paret när man upptäcker att ens pojkvän är i färd med att baka bröd klockan kvart i fyra på natten, för att han "kände sig hungrig men vi hade inget hemma".









Undrar om jag ska stanna uppe hela natten och inte gå och lägga mig alls. Fördelen är att jag får nybakat bröd till frukost. Förresten, är det inte orättvist att Henrik kan svänga ihop ett bröd, bara så där. Jag bakade kakor, strikt efter recept, för ett par dagar sedan, och de blev en katastrof.

wiggle waggle woo - the cadets


Jag har fått äran att bli medlem en cool syjunta vid namn Stitch or Die. Tyvärr har jag ännu inte närvarat på träffarna, eftersom jag måste ägna mig åt ett annat hantverk: uppsatsen. Plus att jag inte är en craftsperson. Jag vill gärna, men jag måste kanske inse mina begränsningar. Ärligt talat är jag rädd för att återupptäcka att jag inte har någon fallenhet alls för saker som har med tråd, garn eller tyg att göra. Så har det alltid varit. Jag kan spela piano (eller kunde), jag kan rita helt ok, jag är duktig på att laga mat. Men jag kan knappt sy en gardin. Och det är inte det att jag inte har försökt. Jag har köpt hem enkla mönster, en symaskin och material. Jag har läst instruktioner i timmar och försökt gång på gång, men det går bara inte. Det slutar alltid med en trådboll, bruten undertråd, fel passform och att jag vill gråta för att jag är så dålig. Träslöjden var lika illa. Det enda jag gjorde under träslöjdstimmarna var att såga det som andra skulle ha sågat. Det var min styrka: jag kunde stå ut med mjölksyra i överarmarna. Alla andras styrka var att de kunde tillverka fina skåp till sina familjer i julklapp. Min egen talang var helt meningslös, med andra ord.

Så, jag greps av tvivel. Men sen hittar jag återigen till
Sublime Stitching och tänker att jag måste väl för fan kunna lära mig att brodera? Hur svårt kan det vara? För jag vill brodera allt med deras mönster. På sidan kan man köpa dessa mönster och typ allt annat man behöver för att börja brodera. Och ja, de levererar till Sverige.

      

                           



Bilderna från: www.sublimestitching.com




I hate you - slayer


Nej nu jävlar. Nu har jag hittat en annan blogg, med snarlik adress som min. Förutom att bobbypin är felstavat och med ett plural-s. Vilken jävla idiot. Tänker inte länka för jag vill inte bidra till några extra klick. Hennes blogg är för övrigt helt menlös, av typen "här är mitt läppglans" + jättestor högupplöst bild. Så jag hoppas att ni fortsätter att tycka att min blogg är den bästa bobbypinbloggen.

Alltså, mina bloggar har alltid hetat bobbypin. Det har varit mitt internetnick i fyra år, efter att jag under stor press försökt komma på ett bra namn att heta på helgon, samtidigt som jag gnagde på en hårnål. Men jag kunde inte heta hårnål för det skulle bli harnal och då kom jag på det som alla svenska entreprenörer redan kommit på: jag översätter det till engelska. Inte visste jag då att jag skulle råka ut för en usel copycat. Någon annan med samma brist på fantasi. Så jävla typiskt.



suffragette city - david bowie


Unga, fräcka kvinnor med för mycket självförtroende. Hur ska man bäst kuva dem, undrar signaturen Morsan i Hemmets Journal. (Fråga och ursprungligt svar hittar du
här).

Jag behöver råd om vår ena tonåring. Hon är 13 år och ska alltid komma först. Först in genom dörren, först att ta mat, först vid datorn och även vid skolaktiviteter ska hon stå först i kön. Jag ser att hon kör över sina syskon och andra men det ser inte min man. Det är så tydligt hur han favoriserar detta barn. När jag har försökt att ta upp det här med honom, så blir han bara sur och tycker att jag missunnar henne ett bra självförtroende. Givetvis gör jag inte det men jag tror att det här kan ligga henne i fatet senare i livet. Om hon inte lär sig att ta hänsyn ens till sina syskon eller skolkamrater, hur ska det då bli sen?
Morsan


Svar: Det är vanligt att det tycks som att en ung flicka tar för mycket plats, när du inte hade reagerat nämnvärt på den unga pojken som tar minst lika mycket, eller mer plats. Antagligen är du en bakåtsträvande surfitta som protesterar mot din egen rösträtt varje gång det blir val, och då sticker det förstås i ögonen på dig när din tonårsflicka inte lärt sig att hon måste begränsas av sitt kön. Men den lilla sufragetten kan helt klart kuvas om det nu absolut är nödvändigt.

När det gäller barns lydnad har på senare år Supernannyn skrämt illbattingar på bästa sändningstid i TV genom att konsekvent tvinga det olydiga barnet att sitta on the naughty spot vid varje regelbrott. Tillvägagångssättet kallas för Time Out-metoden och har bl.a. fått Barnombudsmannen att reagera (negativt) i statligt finansierad television. (I något föräldraprogram med Erik Haag på typ Kunskapskanalen).

Poängen är att barn och djur trots allt inte är så himla olika. Genom att instifta ett mönster av orsak - verkan för barnets olika uttryckssätt kommer barnet slutligen att välja "det rätta". I filmen A Clockwork Orange skildras hur huvudpersonen genomgår en liknande, behavioristiskt influerad terapi, som i stora drag går ut på att lära in det önskade beteendet. (Hyr gärna denna film för inspiration).

Förr i tiden ansågs behavioristisk metod vara bluff och båg, det var bara psykoanalys för hela slanten. Numera är det istället vetenskapligt bevisat att psykologi inte bör räknas till vetenskaperna, förutom den behavioristiska skolan förstås, som är överlägsen i detta fält, på grund av sina fantastiska resultat när det gäller att förmå djur, barn och brottslingar att ändra på sitt beteende.

Ett enkelt upplägg för att få den uppstudsiga flickan att ändra sitt beteende är att köpa något tillhygge som delar ut en elektrisk stöt - för att använda på henne när hon beter sig på ett sätt som inte är önskvärt. Snart nog kommer hon att ha listat ut vad som krävs för att slippa stötarna. Lycka till.



rich - the yeah yeah yeahs


Mer om tedrickandet. Om tedrickarens styrande princip för alla livsval är mildhet mot magen, kan man sluta sig till en del andra konsumtionsmönster hos denna grupp. Detta är ett försök att ringa in tedrickarna ytterligare, genom att spekulera i vilka andra konsumtionsval som kommer sig naturligt av en sådan hållning.

Val av ost: Alla ostar som är olagrade och smakbefriade kan komma på fråga. Men hårdostarna är ju så ... hårda. Här krävs en mjukost naturell, gärna på tub.
Andra mejeriprodukter: Det bästa för tedrickaren är laktofria eller laktosreducerade varianter, en inbillad laktosintolerans är att vänta sig. En filmjölk som är uttalat mild och snäll mot magen kan mycket väl vara tedrickarens största besatthet, efter te. Gräddfil, matlagningsgrädde och creme fraiche är på tok för syrliga. Allting dylikt ersätts av tedrickaren med en redning.
Frukt och grönsaker: Många frukter är skadliga för tedrickarens mjäkiga kropp. Apelsiner fräter på tänderna, äpplena ger magont. En citron kan vara direkt dödlig. Men en banan är perfekt så länge den har fällt sitt socker och blivit brun och kladdig. Bland grönsakerna aktar sig tedrickaren fortsatt för allting med för mycket smak, så som paprika, tomat, rucola, o.s.v. Broccoli går i undantagsfall bra, men måste först kokas ordentligt. Favoritgrönsaken är gurka, som mestadels består av vatten och smakar mycket lite.
Kött, fisk, fågel: En sönderkokt sejfilé är tedrickarens finmiddag.

Bok: Maryan Keyes, Denise Rudberg och Sophie Kinsella skriver böcker med lyckliga slut och lite tokroliga inslag som kan kittla tedrickaren. Men akta sig för mindre pryd chiclit! Den kan uppröra och ge upphov till mardrömmar. Eftersom tedrickaren är i stort behov av andlig vägledning kan självhjälpshyllan komma till stor användning: Deepak Chopra är ofta en husgud, men även mindre känd populärpsykologilitteratur går hem.
TV: Dr. Phil, 7th heaven, Oprah, Extreme home makeover, Fråga doktorn, Go'kväll och Ordjakten.
Film: Tedrickaren väljer de barntillåtna filmerna.
Radio: Lugna Favoriter.
Tidningar: Läser ofta en gratistidning som morgontidning. Prenumererar i övrigt på Allers och samlar på Det bästa.
Musik: Celine Dion, samlingsskivor med ballader och Absolute Love, Toto, Michael Bolton och The three tenors. Möjligtvis doo wop. Tedrickaren sjunger troligtvis i en profan kör någon gång i veckan.
Kläder: Helst skulle tedrickaren alltid bära en stickad overall i mjukaste mohair. Tedrickaren bär batikfärgat när det är dags för festligheter, har foträta skor, stödstrumpor och naturvita linnebyxor under sommarhalvåret. Flanell och plysch är andra favoritmaterial. Pyjamas och nattmössa är givna. Bekvämlighet går först.


Milt för magen ska de' va'!



Det här var några välgrundade antaganden om tedrickarens konsumtionsval. Fyll gärna på med fler.


cigarettes and coffee - otis redding


Bloggkommentatorerna skriver om
kaffe vs te - och jag känner mig upprörd. Jag står på kaffets sida - all the way. Jag har aldrig smakat på te utan att vara tvungen att springa och spotta ut det. Men uppenbarligen fastnar en del för te istället för kaffe. Precis som att vissa tänder på barn.

I kommentarsfältet har någon skrivit: "Te är så mycket mildare mot magen". Det vill säga te är till för mesar,  el-allergiker och såna som bär hjälm vid all vakenhet, för säkerhets skull. Så länge tedrickarna själva är så här jävla sjåpiga, att de utvärderar livsmedel efter deras mildhet mot magen, så kommer ingen att ta dem på allvar. Vi andra går efter kriterier som smak, pris, utgångsdatum. Om man känner att te är mildare mot magen än kaffe - då kanske man känner efter lite för mycket.



salt shaker - ying yang twins


Det största problemet för alla 40-talsjunkies därute (tjejer), är att de har oerhört svårt för att välja vem de vill vara. Ska de vara glädjeflickan, pinupmodellen, skökan? Ja, de tatuerar in henne på överarmen och köper hennes syndiga underkläder, applåderar burlesqueshower för att "det äntligen återkommer lite smakfull objektifiering av kvinnan". Dagens utvik är bara tragiska.
Eller, ska de vara den präktiga hemmafrun eller den dygdiga sekreteraren som på sin höjd visar smalbenen och lite arm? Ja, det vill de också vara. De vill ha kafferep, baka sju sorters kakor, leka mormor, gnälla över samtiden och dess brist på skönhet och moral.






Det är väl det som är fördelen med att försöka leva i en svunnen tid - eftersom att den är svunnen måste du inte välja om du ska leka att du är horan eller madonnan. Du behöver inte ta hänsyn till vilken klädsel som var konventionell för vilken grupp, allt det där är redan överspelat - ingen kommer höja på ögonbrynen om du går i korsett, underkjol och strumpbyxor med söm ena dagen och har på dig täckande ylledräkt nästa. Du kommer bara att vara en festlig 40-talstjej. Som fattat det där med tidsandan.

Kalla det vad du vill. Men särskilt hardcore är det inte.


just can't get enough - nouvelle vague


Nu har jag lånat hem lite gamla SOUer. Någonting i de här måste jag kunna göra uppsats av.

- Betänkande med förslag till lag om tvångsuppfostran åt unga förbrytare m.m. (SOU 1922:46)
- Åtgärder för bekämpandet av homosexualitetens samhällsfarliga yttringar. (SOU 1941:3)
- Betänkande med förslag rörande statligt stöd åt svensk filmproduktion. (SOU 1942:36)
- Skolan i samhällets tjänst. (SOU 1944.20)
- Utredning rörande sexualundervisningen i högre skolor jämte förslag till handledning i sexualundervisning för lärare i högre skolor. (SOU 1946:55)
- Barn och film - Betänkande II. (SOU 1952:51)
- Televisionen i Sverige - Televisionsutredningens betänkande. (SOU 1954:32)

Jag är mest sugen på Barn och film-betänkandet. I innehållsförteckningen för det andra kapitlet ser man att det finns avsnitt som "filmen och ungdomsbrottsligheten" och "moralisk påverkan".


warriors coming - bunji garlin


Jag ägnade timmar åt det här. Det var det värt.





Ogjl-ordlistan och två rullningar, "fotboll" och "spelare". Resten är bara upplägg och göra-sig-av-med-bokstäver.



29 ways - willie dixon


Jag har någon slags panik. Jag är så stressad över att vänta på en ingivelse, en idé, en intiution, som aldrig kommer. Jag har inte tid att vänta längre. Jag kastade mig över dammsugaren och sprang omkring i lägenheten med den som om jag jagade någon, jag dricker upp en kopp kaffe på ett par sekunder, allting måste gå i samma snabba takt som det känns som att mitt puls slår i. Panik, alltså.

Nu måste jag fixa en sak med Henrik. Jag tar alltid ut mitt humör på andra människor.




alternative ulster - stiff little fingers


Det är dags för en ny fråga till frågespalten. Återigen är det tidningen Glöd som anlitas för en fråga.

Jag har en fråga: hur pullar man en tjej? Det är ju lättare att veta hur man runkar av en kille... Jag undrar också hur man märker att tjejen får orgasm?
Vore tacksam för ett svar.
/Anonym


Svar: Det säkraste kortet är att strunta i det som kallas för att fingerpulla. Det är en utbredd missuppfattning hos högstadiekillar att det är så man tillfredställer en tjej. De flesta tjejer i den åldern har ändå ingen aning om hur man uppnår en vaginal orgasm. Att du trycker in dina otränade, smutsiga fingrar kan ge men för livet.
En orgasm kan hos en tjej uppträda på olika sätt. Det kan vara svårt att märka den alls, om man säger så. Det enda sättet att få veta säkert är att försöka ta kontroll över hennes tankar. I en tidigare
fråga, från den notoriskt svartsjuke och kontrollerande 18-åringen, tipsade jag om tortyr. Det kan vara applicerbart även på ditt problem. Lycka till!


little woody allen - television personalities


Haha! Min uppsats är ett skämt. Eller rättare sagt, planerna på min uppsats, eftersom de inte, under två veckors tid, lyckats övergå till någonting mer konkret än så. Jag funderar på att byta ämne helt. Skriva någonting meningslöst om någon stor filosof, någonting som tusen andra redan skrivit om, någonting som har ältats sönder och samman. Det passar nog mig lite bättre. Kanske en roman, någonting som översatts nyligen och därmed erbjuder minsta möjliga motstånd, och som går att låna hem, eller köpa som pocket.

Som om inte det vore tillräckligt med ångest för en dag har jag dessutom tvätttid. I vanliga fall innebär det att jag återupptäcker fina kläder som legat i botten på en överfull Ikea-kasse i någon månad. Men den här gången fanns det verkligen ingenting som jag blev glad över att återse. Ett par mintgröna strumpbyxor. Hurra.


all my exes live in texas - george strait


Blir så trött på alla mesiga relationsfrågespalter - de mesiga svaren, alltså. Det var bara på Darlings tid som en frågespalt kunde vara läsvärd. Men det ska det bli ändring på. Jag tänker välja ut några relationsfrågor och svara på dem, så sanningsenligt som jag bara kan. Förhoppningsvis hittar någon med samma problem hit, till min blogg, blir upplyst och går vidare med sitt liv.

Den
första frågan är från en 18-årig kille i tidningen Glöd, tidningen som man läste i väntrummet på ungdomsmottagningen, alltså.

Hejsan. Jag är en kille på 18 år som är ihop med en ett år yngre tjej. Vi har det jättebra tillsammans, jag älskar henne, hon älskar mig. Men hon gör mig så fruktansvärt ledsen att det gör ont, jag vill bara gråta men det kommer inga tårar. Hon är inte taskig eller så, hon är hur go som helst. Men hon har varit ganska aktiv för sin ålder med andra partners. Till exempel när vi var ute och gick berättade hon att hon och hennes ex hade varit på en fest i en lägenhet på den gatan och haft sex där. Hon har råkat säga några sådana saker och det gör bara så ont. Mina tankar börjar alltid cirkulera runt gamla pojkvänner och jag kan inte låta bli att jämföra vårt sexliv med historier jag har hört. Jag är helt förkrossad och undrar hur jag ska kunna bearbeta detta? Det känns verkligen som att hon är fl ickan i mitt liv. Men samtidigt som hon gör mig lycklig blir jag otroligt ledsen av den här kunskapen som jag helst hade sluppit. Snälla hjälp mig, jag är helt förstörd :/

Svar: Du verkar vara ett lost case. Ju äldre du blir, desto svårare kommer det att bli för dig att hitta någorlunda jämnåriga tjejer som helt saknar erfarenhet på det romantiska planet. Därför råder jag dig att snarast hitta en oskuld och binda upp henne vid dig. På så vis kan du slippa de jobbiga tankarna på hennes tidigare liv.
Men du kommer fortfarande vara tvungen att oroa dig för om hon är otrogen eller inte. Kan du vara helt säker? Antagligen inte. Anlita en privatdetektiv. Om du inte har råd kan någon arbetslös kompis eller släkting säkert förfölja henne under en period.
Verkar allt lugnt? Var inte säker på det - du kan ju inte veta vad hon tänker. I hennes tankar har hon kanske redan avverkat ett hockeylag. Att kontrollera en annan människas tankar är inte det lättaste. Men det finns många metoder av tortyr som visat sig vara särskilt lämpliga för att få fram sanningen ur motsträvigt folk.


Allt för sanningen!



Nästa gång ska det handla om kvinnans onani och orgasm. Spännande!

from 93 till infinity - souls of mischief


Cecilia Hagen intervjuar Katrin Zytomierska för Expressen. Jag fastnade för en fråga i intervjun:

För en tid sen skrev Anders Westgårdh i Aftonbladet bland annat om hur du aldrig ”tvekar att slita av dig all form av social polityr för att frossa i sexreferenser och triviala dumheter”. Du svarade på din blogg att han bara skrev det för att han får knulla för lite. Slipa argumenten, tycker jag.

Vadå slipa argumenten? Vad ska man bemöta någonting sånt med? Svaret är att det inte finns något bra sätt att bemöta det som Katrin anklagades för, förutom möjligtvis att helt ignorera det. Jag har också slutat att bry mig om att lägga ner tid och möda på att försöka motbevisa människor som i alla fall inte tycker om mig. När jag någon gång, och det händer nästan aldrig, får en elak eller idiotisk kommentar så ctrl:v:ar jag bara texten till Dave Chapelles R Kelly-parodi: I want to piss on you. Jag ser det inte som ett slipat argument, jag ser det inte som ett argument alls. Det är bara någon form av pajkastning, och den som började allting får skylla sig själv om det sårar. Det sista de ska göra är att förvänta sig att jag ska replikera med någonting seriöst. För de riktiga argumentationerna spar jag till någon som matchar mig intellektuellt.


you shook me all night long - AC/DC


Det kryper i mig. Använder youtube com musikkälla när jag leker med min bärbara dator, och lyssnar på Led Zeppelins You shook me. Någon kommenterar hånfullt att "haha, vilka losers AC/DC var, de kopierade den rakt av" (och syftar på You shook me all night long som för övrigt är en bättre låt). Men ingen bryr sig om att påpeka att Led Zeppelin gör en cover på You shook me, skriven av Willie Dixon, framförd av Muddy Waters, bland annat.

Ska man sitta och håna AC/DC så ska man fan vara torr bakom öronen först. Jävla amatörer.


staying up all night - gore gore girls


Har ni sett Doctors på TV4? I alla fall. Det är ett amerikanskt program där en panel bestående av fyra läkare diskuterar sjukdom och hälsa. I veckan kom ämnet manlig omskärelse upp. För de flesta är det ett helt okontroversiellt ämne, man utgår från att det är ett enkelt, ofarligt ingrepp som saknar större konsekvenser för den som utsätts för det. Därmed blir det ett rimligt ben att slänga till religiösa grupper - för vilka omskärelsen ges en mycket större betydelse.

I panelen var det förstås en kvinna som allra hårdast ville slå ett slag för den omskurna penisen. Det var mer hygiensikt så - som om god hygien inte kunde uppnås genom att duscha och tvätta sig regelbundet. Det finns också studier som visar på lägre risk för cervixcancer hos kvinnor som har sex med omskurna män. En annan risksänkare är annars kondom. (Även om varken manlig omskärelse eller kondom helt tar bort risken). Vore det klarlagt att den manliga omskärelsen minskade förekomsten av olika sjukdomar så drastiskt, så skulle den antagligen också vara allmänt utbredd, precis som vaccinering. Hygienargumentet faller med tvål och vatten och sunt förnuft.

Sedan tas de estetiska aspekterna upp. Det är helt godtyckligt och föremål för subjektiv smak, och var man är situerad kulturellt och socialt. Ett kvinnligt könsorgan kan ju också vara mer estetiskt tilltalande om det är omskuret - och det finns ju grader av kvinnlig omskärelse. All kvinnlig omskärelse är inte den vidriga stympning som Aftonbladet rapporterar skräckhistorier om. Ska vi låta skönhet vara den styrande principen för hur vi väljer att kirurgiskt ingripa i barns kroppar - så länge det inte medför någon större hälsofara?

Kvinnor i västerlandet låter operera bland annat blygdläpparna för att få det utseende de helst önskar. Skillnaden är att de här kvinnorna är myndiga när de beslutar sig för operation. Varför kan vi inte förse manlig omskärelse med en 18-årsgräns? Det menar jag är det starkaste argumentet mot manlig omskärelse på barn - samtycke saknas. Barnen är i sina föräldrars våld.

Men alltså. Det var en kvinna som blev helt galet arg över att tanken på att inte omskära gossebarn förekom. Jag har lust att strypa henne. Kvinnlig omskärelse har också getts medicinsk motivering, för övrigt.


if your girl only knew - aaliyah


Saken är den att jag inte skäms för min 90-tals-r'n'b längre. Visst, det finns bättre musik. Men 90-tals-r'n'b var en inkörsport till annan musik. Jag hörde en låt, gick till min pappa, fick veta vart stråkarna var lånade från - och hade vips helt ny musik att lyssna på. Hade jag någonsin börjat gilla Frankie Valli eller Randy Crawford annars? För att ta ett enda exempel. Jag vet inte.

Jag har i alla fall försökt att göra en lista över mina favoritlåtar i kategorin hiphop/r'n'b/soul runt mellanstadiet - högstadiet. Den har inte ambitionen att vara varken heltäckande eller perfekt avgränsad. Alla låtar finns på ett eller annat sätt på youtube, men det är inte alltid de riktiga musikvideorna. Så, se det som ett första utkast.

-
Ray J – That’s why I lie
- 2pac (under pseudonymen Makaveli) – Me and my girlfriend
- 2pac - California love
- 2pac - I ain't mad at cha
- LL Cool J - Doin it
- Blackstreet - No diggity
- Blackstreet - Don't leave
- A tribe called quest ft Faith Evans - Stressed Out
- De la soul - Ring ring ring
- Busta Rhymes - Gimme some mo
- Busta Rhymes ft Ol' Dirty Bastard - Woo ha
- Boys II Men - End of the road
- Maxwell - Sumthin sumthin
- K-Ci & Jo-Jo - All my life
- Jodeci - Freek'n you (störigt reklamintro)
- Aaliyah - If your girl only knew
- Wyclef Jean - Gone till november
- Notorious B.I.G. - Big Poppa
- Notorious B.I.G. - Mo money mo problem
- Jay - Z ft Babyface & Foxy Brown - Sunshine
- Luniz - 5 on it
- Warren G - Regulate
- Nas - If I ruled the world
- Fugees - Ready or not
- Fugees - Fugeela
- Ginuwine - Pony
- Next - Too close
- Lauryn Hill - Ex factor
- Mary J Blige - You bring me joy
- TLC - Creep
- TLC - No scrubs
- Aaliyah - Are you that somebody
- Monica - The first night
- En vogue - Don't let go
- SWV - Someone
- Usher - You make me wanna
- Shola Ama - You might need somebody
- Dr Dre ft Snoop Doggy Dogg - Nuthin' but a G thang
- Snoop Doggy Dogg - Who am I?
- A tribe called quest - Can I kick it?
- Wu-Tang Clan - For heavens sake
- Naughty by nature - Clap yo hands
- KRS One - Represent the real Hip Hop
- T.Q. - Westside

Det var allt så länge.


I who have nothing - linda jones


Det värsta med snön är alla som ska hålla på och leka i skiten. Det är extra outhärdligt just där jag bor, eftersom vi har så många utbytesstudenter som aldrig har sett snö förut och absolut ska rulla runt i den, kasta snöbollar och liknande. Men jag försöker ha en mañana-attityd till livet och inte brusa upp för mycket över såna här bagateller.

Istället sitter jag och lyssnar på waildrottningen nummer ett, Linda Jones. Hon kör ofta lite pratigt predikande i början på låtarna och sedan wailar hon tills man tror att det inte går att waila mer, men då wailar hon ännu mer - det är helt fantastiskt.


somewhere beyond the sea - frank sinatra


Förresten så är 90% av alla på youtube hjärndöda. Ungefär samma proportioner som i verkliga livet alltså.

På youtube manifesterar det sig i att man bland kommentarerna till en musikvideo kan läsa sådant som "this sux, this is not the original version" varpå någon svarar "you suck, you're an ass and you know nothing about music" varpå första personen gör en comeback med "you are retarded".
Så kan det fortsätta i evighet. Oftast har ingen rätt om vilken version som är originalet, utan båda gissar helt fel, men båda utgår alltid från tesen att "originalet är bäst". Det är samma människor som tycker att naturvetenskapliga rön om människans natur ska vara härskande princip vid samhällets uppbyggnad. Om man kan påvisa att människan är en blodtörstig och ond varelse så är det fel att bestraffa våldsbrott. Det är bara naturligt. Originalet är bäst.


la mer - charles trénet


Nu har det snöat på riktigt. Det är jättefint med snö. Men det är inte lika fint att pulsa omkring i den. Jag måste skaffa vinterskor och så. Funderar nästan på att skita i allt vad flärd heter och köpa ett par råfula gore-texskor med räfflad sula och typ en inbyggd ishacka. Nej, jag skojar bara. Jag ska förstås inte slösa bort ett år i min bortdöende ungdom med att vara bekväm. Det här är kanske sista chansen att förfrysa fötterna i ett par iskalla vintagepumps en hel vinter.


I must have that man - billie holiday


Jag borde vara ute och göra någonting sånt här:



Det är den tiden på veckan. Istället har jag spelat poker med Henrik om vem som ska diska. Om jag åtminstone hade jobbat med min uppsats, så hade jag haft en ursäkt över att inte ha ett liv.

Imorgon är det
en grej jag vill gå på på Mosebacke. De ska spela blues ute, på krogen, och inte bara på någon hysterisk lunch på Stampen dit bara gamla liggsår går. Men jag känner ingen som skulle uppskatta en sådan klubb.
Det här är förresten inte ett pity-inlägg, det är bara så det är. Jag gillar inte house, eller vad fan dagens ungdom nu lyssnar på för något, och jag känner inga på ålderdomshemmen som har lust att gå ut och festa med mig. Eller var house coolt 2002? Jag har några på facebook, vars sidor jag går in på för att hålla mig uppdaterad kring vad som händer just nu. I pågående form. Själv föredrar jag döda artister och döda filosofer, saker som var, i preteritum. Alltså är det svårt att ens hitta en klubb som jag vill gå till, och ännu svårare att hitta ett klubbsällskap som man står ut med.

Jag befinner mig alltså i klubb-limbo. När jag någon gång går ut så blir jag alltid förvånad över hur tråkigt det är. Vad festligt att stå och köa en timme för att gå på toaletten, behöva skrika för att göra sig hörd, betala runt 50-lappen för en piss-öl, samtidigt som en kille som ser ut att vara med i Gipsy Kings stirrar på en med någonting gillande i blicken. Jättefestligt. Jag har helt enkelt inte särskilt kul när jag är ute. Så, det man såg fram emot i fem år tills man fyllde 18 - utgångarna - visade sig vara ett elakt skämt. Jag önskar att någon hade berättat för mig att om jag a) inte gillar att dansa, b) inte har ett IQ under 100 och c) har en känsla för pengars värde - så skulle jag ändå inte gilla att gå på klubbar, vilket hade besparat mig år av trånande.

Jag som hatar att dansa, har väldigt hög IQ och är väldigt snål har alltså tre anledningar att inte gå på klubb. Jag ville bara säga det. Jag är nyktrare än IOGTs medlemmar och jag kommer inte på någonting annat att göra av detta faktum än att skriva ett långt blogginlägg som försöker visa på en korrelation mellan IQ och klubbande, till min egen fördel givetvis. Snälla skjut mig. Eller ge mig en öl.


the most beautiful girl in the room - flight of the conchords


Jag missade det här helt. Känner mig smutsig och besviken. Plötsligt uppenbarar sig kappan man bara vågat drömma om, två år i rad, i Ida Sjöstedts a/w-kollektioner. Men eftersom man inte har någon koll på Ida eller svensk design eller någon design alls för den delen, så missar man såklart sånt här.
Nu är det antagligen för sent. Inga internetretailers har kvar kapporna. Ingen säljer den. Det är för sent. Jag kan bara drömma om hur det skulle vara att trippa runt i snö med en vippig kappa och faux-päls

Så, frågan är, vad kostar det att anlita en skräddare för ett sånt här uppdrag?



Bilderna är från
idasjostedt.com


You're so beautiful, you could be an air hostess in the 60's


mis-shapes - pulp


Idag hittade jag världens bästa affär. Den har legat där så länge jag kan minnas, på Odengatan, intill godisaffären där jag alltid köpte godis efter mina pianolektioner när jag var liten. Utifrån ser det ut som en antikaffär, fast med extra mycket smycken. Men när man går in så upptäcker man att det finns ett rum bakom kassan och en övervåning, proppfull av fina skor, kappor, hattar och klänningar. Helt ärligt var jag i himmelriket. Jag var nära att köpa en björnpäls från 20-talet, fast jag tycker att päls är äckligt.

Plus för att butiksinnehavaren föreläsar om hattar, är modist och sjunger jazz på klubbar.


delilah - dresden dolls


Nu är det snart dags för gynbesöket. Jag är spyfärdig av nervositet. Har fyllt i ett sånt där formulär över min hälsostatus. Jag verkar ganska frisk utifrån formuläret. Det måste ju vara bra. Men i övrigt är jag livrädd.

Saker jag inte gillar hos gynekologen:
- När de säger "Hasa ner ... å lite till. Lite till. Lite till. Mera kan du. Kom igen."
- När de sliter fram den där lampan (strålkastaren).
- Att de har spekulum och depressorer i metall på en grön operationshandduk intill undersökningsstolen. Som ett passivt hot. Sedan tar de ju alltid fram de snälla engångsverktygen i plast, när det kommer till kritan. Men vetskapen om att de kalla, vassa instrumenten i rostfritt stål ligger och glimmar i bakgrunden - det är obehagligt.
- Att de tror att man för in en symbol (typ en droppe eller ett ledset öga) i sin kalender vid de dagar man har mens. Nej, jag för inte protokoll över såna här saker. Ska man det?
- Att de har en flaska med någonting som de kallar för Glidslem. Från apoteket. Det känns som att man ska vara med i filmen Anal Rape 4.


white and nerdy - weird al yankovic


Snart är Gilmore Girls slut. Vi är inne på sista säsongen. Behöver en ny serie. Här är kandidaterna.

- Tre kronor. Jag såg aldrig Tre kronor. Har alltid menat att det är ett stort glapp i min allmänbildning. När jag fick höra om hur serien spårar ut i slutet och alla går med i någon slags sekt under någon som heter Sten Frisk - då bestämde jag mig. Det här bara måste jag se.

- Star trek. Har alltid velat göra vulcanhälsning och säga "Live long and prosper" utan att posera. Henrik har såklart redan sett allt Star trek som man kan se, inklusive spinoffs. Men han verkade glad. Vi ska lära oss klingon också, tänkte jag. Men det blir i så fall ett senare projekt. Till att börja med måste jag fråga mig, precis som Weird Al frågar sig i
White and nerdy: do I like Kirk or do I like Picard?





bring back the skins - judge dread


Jag tänkte använda tidskrifter som källmaterial i min uppsats. Problemet är att jag måste vänta i två dygn på att tidskrifterna jag vill undersöka ska lämna det stora underjordiska arkivet och levereras till något mystiskt ställe utanför Bålsta. Och då vet jag ändå inte om jag har någon användning för just de här tidningarna.
Nu har jag hittat en SOU från 1922 som handlar om användningen av människolik i den anatomiska undervisningen på läkarlinjen. Kanske kan hitta på något av den. Den finns i gamla stan. Lite enklare så.
Jag kan också uteslutande använda tidningar som finns i mikrofilmssalen på KB. Så slipper jag alla jobbigheter.

Känns jobbigt att motivera urvalet. Motivering: lättja. Min forskarkarriär dog innan den ens startade.


I ain't mad at cha - 2pac


Ok, heterosexuella tjejer födda på 90-talet måste seriöst skaffa sig smak. Jag var precis inne på snyggast.se på Henriks request och killarna som har röstats fram som "
snyggast" ser ut som barbiedockor med sinnessjukt fula frisyrer.
När jag var fjortis ville jag ligga med 2pac.





looks that kill - mötley crüe


Jag måste rensa ut min garderob. Tänkte sälja skiten på tradera. Har en massa helt oanvända plagg som jag köpte cause they were so cute. Till exempel den här vinterklänningen i ull. Hur ofta orkar jag klä mig i ull, dessutom en piffig klänning i ull. Med puffärm, vippig kjol och allt. Visst är den söt, men jag är det inte. Det kommer bli Hatchet face i Cry Baby-varning på mig i den där klänningen.





Förutom mystiska ull-kreationer har jag till exempel en gul solklänning med strutbröst anno 60-talet någon gång. Hur mycket jag än är pro-strutbröst så har jag sällan modet som krävs för att använda den. Jag hade den på fest 2003 eller något sånt. Min körsbärsklänning med pennkjol var också en engångsgrej. Jag måste göra mig av med skrymmande plagg jag ändå inte använder, helt enkelt.
Men den turkosa sidenklänningen i 60-talsmodell ger jag aldrig någonsin upp. Trots vinfläckar och trasiga sömmar.


brilliant mind - furniture


Min dåliga humor.








rock lobster - the b52s


1. Var hittade du den här listan?
Hos
heartsick.
2. Var är dina föräldrar födda? Far i Härnösand, mor i ... Jämtland någonstans. Osäker på exakt var. Är hon född i farstun liksom, eller på ett riktigt barnabördshus?
3. Vad är det senaste du installerade på datorn? Ett bildredigeringsprogram.
4. Vilken är din favoritrestaurang? Horan - världens bästa kinamat.
5. När badade du i en pool senast? 2006.
6. Har du varit med i någon skolpjäs? Jag har varit en gycklare på ett medeltidsspel, pianist på klass 5b:s Resa genom Europa där jag spelade "Morning has broken" och en av Askungens elaka styvsystrar i en musikalversion av Askungen.
7. Hur många barn vill du ha? För tillfället: inga alls.
8. Vilken musikstil tycker du mest illa om? Bensinmackscountry.
9. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet? Nej. Men jag röstar alltid, och åt vänster. Jag är så vänster att jag vägrar ta till höger när jag är ute och går. Jag svänger bara vänster tre gånger.
10. Vad har du för TV-kanaler? Vet inte riktigt, jag kollar inte så ofta.
11. Har du åkt moped någon gång? Nej. Men jag är uppvuxen i Stockholms innerstad, så chanserna har inte varit oändliga, direkt.
12. Har du busringt någon gång? Ja, till en familj som hette "Orgla" i efternamn, säkert trehundra gånger, bara för att få höra dem svara "Orgla".
13. Har du fått felparkeringsböter? Bara om man räknar in Henrik i begreppet mig, vilket jag tenderar att göra.
14. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm? Har fobi för höga höjder.
15. Vilken är den plats längst bort som du har besökt? Cypern. Så ung, så berest, så världsvan. Jag var där när jag var fem eller sex år, btw.
16. Har du en egen trädgård? Har en balkong.
17. Vilken är din favorit bland tecknade serier? Jag gillar Chynna Clugston-Major, Daniel Clowes, de som gör Phonogram, andra serier jag gillar är Deadenders och Lobo, och såklart Mats Jonsson. Och en hel del andra också för den delen.


Omslagsbild från Phonogram Rue Britannia


18. Kan du alla orden i nationalsången? Nja.
19. Badkar eller duschkabin? Om badkaret står på fina lejontassar ...
20. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden? Skamgrepp - jag höll på att dö när Michael Douglas satte på sig virtual reality-glasögongen och började vandra runt i något digitalt arkiv. Nästan i klass med Hackers.
21. Favoritpizza? Den måste ha lök och paprika.
22. Chips eller popcorn? Popcorn - eftersom jag nyligen skaffat microvågsugn.
23. Vilken färg på läppstift använder du? Jag har bara ett som är ... rött? Jag har det aldrig på mig, för jag ser ut att vara en gammal biblitekarie som vill "va säxi'" när jag har det på mig.
24. Har du rökt jordnötsskal någon gång? omg - nej.
25. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling? Livet måste fan räknas som en skönhetstävling. Jag kom sist.
26. Apelsin- eller äppeljuice? Blodapelsinjuice är fina grejer.
27. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni? Jag och Henrik firade min födelsedag på Horan, såklart.
28. Favoritchoklad? Det är säkert meningen att man ska svara något fint märke och typ "80%ig kakaohalt", men ärligt talat så är det ju mjölkchoklad som gäller. Massor av socker och fett och jävligt dåligt med kakao, den som gillar att äta de där beska, svarta chokladkakorna har seriösa problem med att skilja på sin egen vilja och blondinbellas vilja.
29. När röstade du senast? 2006.
30. När åt du en hemodlad tomat sist? Definiera "hemodlad".
31. Har du vunnit en prispokal någon gång? Jag vann en prisrosett på en danstävling när jag gick i 3:an.
32. Är du bra på matlagning? Ja, det är jag. Jag är bara lite lat och kan inte motivera all disk som uppstår, varför jag vänder mig till Findus och Familjen Dafgård.
33. Klarar du att tanka själv? Hur svårt kan det vara?
34. Har du beställt något från något av de där shoppingprogrammen som går på reklamteve-kanalerna?
Nej.
35. Pepsi eller Coca Cola? Cola light lime! RIP.
36. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb? På sjukhuset måste jag förstås ha en sån där blå och vitrandig klänning.
37. Vad var det senaste du handlade? Salladsingredienser.
38. Har du kräkts offentligt? Jag har spytt ner a) Brommaplan och b) East & West. (Det coolaste ölhaket 2001). Den förstnämnda var lite i klass med Maggie i Little Britain:




39. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken? Mångmiljardär förstås.
40. Tror du på kärlek vid första ögonblicket? Varför inte?
41. Har du ringt något betalnummer? Inte som jag minns.
42. Kan man vara vän med sitt ex? Ja, om man har liknande intressen och inte har några romantiska känslor för varandra längre. Jag är vänskaplig med alla mina ex. Och har varit vän med flera av dem periodvis.
43. Vem var det du besökte på sjukhus senast? Jag skojar inte, men senaste gången jag besökte någon på sjukhus så var det min mamma när min yngsta lillabrorsa föddes, 1992.
44. Hade du mycket hår som liten bebis? Ja.
45. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar? Det hoppas jag att IQ-svar sköter åt mig.
46. Vad har du i din väska? Judith Butler Könet brinner, blyertspennor, lappar med kryptisk information som jag inte förstår mig på, nycklar, plånbok, vantar.
47. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig? Lyssnar på ljudböcker i mörkret. Alltid deckare, oavsett hur dåliga och guilty pleasure de än är, det är väldigt avkopplande.
48. Vad är du tacksam för idag? Att jag fick en tid hos en gynekolog i Stockholms Läns Landsting!


bei mir bist du schön - zarah leander


Mitt ångestutspel om livmoderhalscancern har kostat mig en hel del tid. Hela helgen gick ju åt till att gråta och våndas och googla - varpå jag grät och våndades lite mer. Jag ligger efter, så jävla mycket. Jag ska ju för fan skriva uppsats. Dags att börja, kanske. Idag fick jag mail om en temakurs jag ska läsa också, psykiatrins historia, som om det inte räckte med att jag säkerligen har cancer OCH ska skriva uppsats.

Jag medger motvilligt att det verkade ganska intressant. Och jag behöver distraherande moment i min vardag. Annars kommer jag bara att googlediagnostisera mig och upptäcka att jag har någon ovanlig infektion med dålig överlevnadsprognos.


I'll always love you - brenda holloway


Jag ringer till den privata gynekologmottagningen.

Jag: Hej, eh ... det är så att jag har cancer ... jag menar  ... jag måste få en tid för cellprovtagning. Jag har fått symtom på livmoderhalscancer. Jag började blöda fast jag precis haft mens. Det är ju ett av de första tecknena på livmoderhalscancer.

Receptionist: Har du googlat?

Jag: Eeh ... ja.


Receptionisten har så rätt. Man är aldrig lika dödligt sjuk som när man har googlat sin åkomma och hamnat på radiumhemmet.se. Av tonen i hennes röst att döma så är jag heller inte den första som googlediagnostiserat sig till fördärvelse.

Men, jag lyckades uppenbarligen låta tillräckligt desperat och förvirrad för att få en läkartid denna vecka på den fullbokade mottagningen som inte tar emot nya patienter. Någon måste typ dö för att en plats ska bli ledig i deras system. Innan jag valde att ringa upp just denna mottagning hade jag suttit i telefonkö i timmar till andra ställen. Det är en jävligt hård bransch. Tur att jag inte är i behov av en abort, för då hade jag antagligen fått be om socialstyrelsens tillåtelse när en sådan väl kom till skott.



dark city sky - fatboy


Imorgon ska jag gå till en mottagning och prata preventivmedel. Det är egentligen bara ett svepskäl. Jag ska egentligen gå dit för att preventivmedelsmottagningen är imorgon (d.v.s. så snart som möjligt), är öppen för alla och för att jag känner att jag behöver gråta ut om min enorma skräck över att eventuellt ha livmoderhalscancer hos någon auktoritetsperson.
För det är det som kommer hända. Jag kommer grina, böna och be om att få bli testad, gå igenom instruktioner för hur jag vill bli informerad om att jag har livmodershalscancer om jag har det, (ta bort alla vassa föremål, rep och sömntabletter), jag vill få den senaste statistiken om hur dödligt det är, vilken prognos har man, ska jag kontakta den där dödskliniken i Schweiz på en gång eller ska jag vänta ett tag? Jag håller på att förgås av oro och ångest över att inte veta.

Så därför hijackar jag preventivmedelsmottagningen imorgon. Jag kan ju alltid ställa någon artig fråga om p-piller när jag ändå är där.


night majestic - au revoir simone


Jag missade helt hela den där Comme des Garcons för H&M-grejen. Jag ville ha den stora prickiga väskan, men men ... Nu kan jag säkert köpa den för ockerpris på tradera. Orka gå till en fysisk affär och köpa den. Riskera att nudda vid andra människor. Den finns säkert inte kvar ändå, eftersom några kapitalistiskt sinnade fjortisar alltid är där och köper upp allting inom fem minuter från det att kollektionen släppts - för att sälja allting till ockerpris på tradera senare. Så, vid närmare eftertanke tror jag att jag skippar det. De ska inte tro att jag drabbas av den här varufetischgrejen. De ska få sitta där med sitt lilla lager av prickiga väskor.

Jag hörde att Das Kapital har börjat sälja som smör i Tyskland.



missed me - the dresden dolls


Saker som händer på natten:

- En man med pannlampa cyklar förbi. Han har en stor, fullproppad ryggsäck på ryggen. Han cyklar rakt ut i skogen.

- Tre studentoverallklädda killar går förbi på vägen. Den ena bär på en flaska tändvätska.

- En man av asiatiskt usprung smyger ut i trapphuset i huset mittemot mitt. Han går ner till porten och sätter upp ett A4-papper på anslagstavlan. Sedan tar han upp en kamera ur bakfickan och börjar fotografera anslagstavlan. Efter ett tag smyger han tillbaka till sin korridor.


What does it all mean?


hell awaits - slayer


Jag hatar när människor frågar mig vilken musik jag lyssnar på. Jag hatar det, för jag kan liksom inte svara på det. Jag vet inte. Hur skulle man möjligtvis kunna sammanfatta det? Det vore förstås mycket lättare om jag, som Henrik gjort med hiphop, hade valt en genre och hållit mig till den. Då hade jag bara kunnat svara den. Nu svarar jag oftast ”blandat”.

Men att svara ”blandat” på frågan om vilken musik man lyssnar på sänder ut helt fel signaler. Man säger i princip att man lyssnar på Mix Megapol. Det är oundvikligt att man kommer att få äta upp sitt påstående förr eller senare. Det värsta är när man svarar ”blandat” och av artighetsskäl returnerar frågan och får veta att personen lyssnar på hårdrock. Och med detta menar att de lyssnar på Van Halens Jump ibland och annars på någon radiorock från staterna som är populära just nu. För då kan man ju inte protestera. Man måste sätta sig på händerna och koncentrera sig på att behålla kontrollen över ansiktsmusklerna. Man har i det läget uppsagt sin rätt att ha en åsikt på det genrespecifika, man är en usel, jävla generalist.







crazy - patsy cline


Jag är brutalt pank. Men det hindrar mig inte från att roa mig med en liten lek som går ut på att jag klickar runt hela nätet efter saker som jag skulle kunna köpa om jag hade pengar. Idag har leken varit oerhört frustrerande, tack vare att någon idiot på H&M har bestämt sig för att bygga om deras webshop. Jag har aldrig gillat den sidan, alltid avskytt hur svårnavigerad sidan var, hur många extraklick det tar att gå från att inspektera ett specifikt plagg till att komma tillbaka till kategorin man var inne på igen. (Om nu någon känner igen sig). Nu fungerar det inte alls, istället. Jag har hellre den gamla irriterande sidan än den nya superidiotsidan. För fan. Gymnasieelever driver bättre webshops än den där.



Här är mina cravings just nu. Henrik verkade inte helt skeptisk till lampan, faktiskt. Igår visade jag honom lite bloggar med såna där snuttiga flickor som gillar kaniner och rosa och 50-tal, bara för att se hur han reagerade. Jag måste ju kolla var hans gränser går inredningsmässigt. Han har sagt nej till att tapetsera skafferihyllorna bardotrutiga. Jag har inte sagt nej till något, för han har inte frågat om någonting konstigt. Han vill inte ha en spegelvägg och han vill inte ha en poster med Carmen Electra, jag antar att jag kan vara ganska nöjd. Jag har iofs självklart kontrollerat att han inte läser Slitz och hur han stället sig i genusfrågor långt innan bi flyttade ihop, men en del är så sarkastiska med sina posters så man vet aldrig var man har dem. Henrik är i alla fall en större genuskämpe än vad jag är. Han är down med uttryck som intersektionalitet på ett sätt som man inte förväntar sig av en vit övre medelklasskille. Det är jag som är flashbackmongot i vårt förhållande. Så sorgligt.



En sak till. Gina Tricots webshop är också helt fuckad. Okej att sidan hänger sig, det kanske är min dator det är fel på, men att lägga ut thumbnails på klänningar och bara visa överdelen på klänningen? Vilken trisomidiagnos ligger bakom den fantastiska idén? Slösa bort min tid, varför inte? Jag tycker ju att det är jätteroligt att sitta och klicka på bilder bara för att upptäcka att kjolen på klänningarna ser ut som skit. Och när jag har ägnat en stund åt detta - tror ni att jag är välvilligt inställd till er verksamhet då? Jag skulle inte tro det. Dessutom köpte jag en kofta där för ett par veckor sedan och det tog bara en timme innan den började gå sönder. Efter en vecka har koftan blivit ett garnnystan som ligger på golvet i garderoben. Deras kläder är fan tidsinställda bomber. Så dålig kvalitet att det är ett under.


playing with fire - the rolling stones


Jag går igenom tonvis av litteratur på temat mansroll, manlighet, maskulinitet, manligt, you name it, har det kuk så är jag down. Tyvärr har östrogen i form av tv-serien Gilmore Girls såklart förstört hela stämningen och min koncentration, what else is new?

Åh. Jag snodde en bok som var undanställd till någon kurs i historia. De hade den som kurslitteratur. Jag tog den. Det var lite taskigt men jag tror att jag har lite större behov av maskulinitetslitteraturen än en historiker. Det är väl ändå en rätt manlig sfär, tänker jag mig. Var lite explorativa liksom. Ni har det rakt framför er, säkert. På idéhistorian däremot, där har vi en kille. Förutom han som jag irriterar mig så mycket på, då, men har är ju ingen man räknar med, han är för det mesta inte närvarande.


frustration - purple hearts


Jag är ledig en månad. Ska jobba med uppsats. Har inget material men det känns som att jag ska skriva om konstruktionen av manlighet, era 1920-1940-tal ungefär. Åh, känslan. Jag fick ett uppslag igår, efter att ha läst en text av Bosse Sundin om hobbytidskrifter och den hängivne amatören, att ett sådant material kanske vore bra. Orsaken angavs i texten: it's a mans world. Och det kan vara ett bra ställe att börja leta på.

Det har alltid intresserat mig hur män nördar och skapar mening åt ritualen som, när en kvinna utför dem, bara är uttryck för hysteri, konsumtion, borttappat fokus och överdrifter. Eller uttrycker jag mig för hårt om jag säger så?
Jag tänker på skivsamlaren, serienörden, amatörradiogeeken, teknikgalningen - killen som lägger ner sin själ i sin hobby, spenderar tid och pengar på den och bygger upp en identitet kring den. Eller som Sundin formulerade det: gör leken till dygd.
Kvinnor är inte undantagna, de kan såklart också nörda, men jag tror nog att deras intresse oftare ifrågasätts, både äktheten och kvaliteten. Man tänker att de tagit efter sin pojkvän eller vill imponera på en kille. Och när kvinnor är intresserade av något "kvinnligt" som mode, ja, då löper moralpaniken amok. De är inga modenördar, de kallas oftare modeoffer. Som bara konsumerar utan en tanke på miljön eller arbetarnas situation - vilket man inte förebrår tekniknördsmannen för. Jag vet - det är ingen ny
diskussion, men det känns som att det är oundvikligt att ta upp den när det gäller mäns och kvinnors hobbies. Vi kan sätta oss över kvinnans hobby och döma över den så mycket mer lättvindigt, jag tror att vi helt enkelt inte tar det på allvar. Det är bara lek och ingen dygd. Åtminstone ingen dygd för kvinnan.
Panduro är iofs kvinnohobbymeckat. Scrapbooking - hur coolt är det liksom? Inte särskilt.

Nu har jag utelämnat en mängd viktiga synpunkter-på-mig-själv, men jag har en tendens att bli så jävla självkommenterande, som för att helgardera mig och försöka bli oantastlig. Det här är bara osorterat dravel som jag skriver i väntan på att middagen ska bli klar.

Jag blev i alla fall inspirerad av tanken på ett sådant material till min uppsats. Och det var länge sedan jag kände mig inspirerad. Imorgon ska jag åka till KB och prata med en bibliotekarie.


bad horoscope - dee dee ramone


Henrik hittar alltid sin antagonist på varje universitetskurs han läser. Själv har jag svårt att frammana starkare känslor för de jag läser med. I våras, på statsvetenskapen, hade jag visserligen en otroligt irriterande människa på föreläsningarna. Han satte sig långt bak i salen, tillsammans med sin eviga följeslagare, och satte sedan igång att ställa för det mesta meningslösa frågor till föreläsaren, som inte kunde höra vad han frågade, varpå en lång harang av förklaringar och "vad sa du?" utbröt. Jag tror inte ens att han ville få svar på en fråga utan mer var ute efter uppmärksamheten. Han hade ofta små poänger med sina frågor, saker han säkert tänk länge och väl på, trodde att han satte bryller i hjärnan på sin omgivning med sitt fräcka ifrågasättande of the world as we know it. En gång började han sin fråga med "jag som är positivist ..." och det var precis efter att vi gått igenom, väldigt förenklat, positivismen, och den förenklade genomgången hade framställt positivismen som om möjligt ännu mer löjlig än vad den egentligen är. Han hade ändå fattat tycke för den. Han och Comte. Hoppas de lever lyckliga i alla sina dar.

Nu har jag hittat ett nytt hatobjekt för terminen. Det är en kille som aldrig verkar ha läst texterna som vi ska ha läst utan gång på gång seminariefejkar, men utan att ha några bra seminariefejkarskills. Eller, så har han läst. Men i så fall är han verkligen ett lost case, en helt igenom idiotisk människa - eller analfabet. Man ser liksom i hans ögon att han är dum. Hela han utstrålar dumhet.
När han väl säger någonting så är man alltid helt förstummad efteråt, öh - vad sa han egentligen? Han anknyter inte till diskussionen, han säger ingenting egentligen och för det mesta så mumlar han i mitten av meningarna med flit så att ingen ska höra. Han kommer alltid med ett överslätande "det är komplicerat" för att slippa ta ställning till någonting, och sedan mumlar han tills alla tröttnat på att låtsas vara intresserade av vad han ska säga. Och han kommer säkert undan med det. Jag vet inte vad han får i betyg, men jag tror säkert att det räcker med att han sitter där, ser dum ut, mumlar någonting ibland och så får han ett godkänt. Jag hatar honom.

Så har jag en kvinna på seminarierna som jag helt enkelt kommer överens med. Våra åsikter har nog aldrig överensstämt, vilket leder till en del ... debatt. Jag har nästan renodlat min postmodernism bara för att irritera henne. Jag gör sånt omedvetet. Men jag kan stå ut med en meningsmotståndare, det är bara roligt. Hon har ju åtminstone svar på tal. Men den där killen som bara mumlar, honom tål jag inte.

Men allvarligt, hur lätt är det att komma in på universitetet? Ställ upp lite högre krav, sätt en minimigräns, (som ska ligga en bra bit ovanför nivån "godkänt"), för alla ämnen, oavsett popularitet. Visst, gymnasiebetygen eller högskoleprovet kanske inte bäst speglar lämplighet för universitetsstudier men att alltid behöva tampas med dessa underbegåvade människor som uppenbarligen inte passar för högre studier? Jag börjar tröttna på det. Alla är inte lämpade att läsa vidare och de som kommer in på utbildningarna och sedan inte klarar av att tillgodgöra sig dem och godkännas blir inte lyckligare för att de slösat bort tid och csn-lån på att försöka.


cotton club stomp - duke ellington


Kan man köpa flapperklänningen från H&M? Den med fransarna. Eller finns det någonting principiellt fel med att göra det? Kommer alla andra ha den? Kommer den att vara fel, eller kommer den att vara så fel att den slår över till att vara rätt? Kommer alla 20-talswannabes att spotta på mig? Kan jag bemöta det genom att vara autentisk-något-annat-senare-årtionde, och skratta åt deras underutvecklade teknik?
Jobbigt att bo i världens ängsligaste stad känner jag ibland. Det har smittat av sig.

Flapperklänningen är tilltänkt till nyårsafton. Så.


the youngest was the most loved - morrissey


Fredag: Jag tappade min ipod på en skogspromenad efter att ha mött vad som i min vilda fantasi bara kunde vara ett lodjur. Upptäckte att ipoden saknades på kvällen och tvingade med Henrik ut att leta efter den. Och vi hittade den! Sån tur har man kanske bara en gång. Vi firade med att gå ut, jag fick höra att jag liknade Sophie Ellis Bextor, vilket gjorde mig förtjusad, men jag upptäckte senare att hennes utseende var överskattat så jag har antagit min vanliga attityd till mitt utseende igen, d.v.s. får mig att vilja kräkas. Jag dansade med en av Henriks kursare och lärde henne hur man gör sig av med efterhängsna killar genom att imitera cp-ticks. Det må vara att gå över gränsen, men för alla er politiskt korrekta där ute så lovar jag att ingen cp-skadad fanns där att känna sig kränkt över mitt tilltag. Dessutom är det bättre än den gången jag råkade knocka en dvärg (förlåt, kortväxt) med armbågen på ett helt annat dansgolv. Hur jag än gör när det gäller samhällets marginaliserade grupper - hur finkänslig och taktfull jag än försöker vara, så är det som att jag halkar på ett bananskal och råkar komma åt en tuschpenna med överläppen. Det är ingen mening för mig att bekämpa ödet, jag är för evigt dömd att vara den spexiga tonårskillen som hänger på flashback och alltid har ett skämt om en askkopp i en bil på lager.
Sedan bjöd vi på efterfest, det ska man ju aldrig göra. Men, det gick städat till, antagligen eftersom jag prematurt drev iväg festdeltagarna med min musiksmak.

Lördag: Var en seg och dålig dag, jag kollade på min tv-serie och var sur.

Söndag: En upprepning av lördagen, men nu har jag också ett antal texter att läsa till ett seminarium imorgon. Det känns som en tradition numera, att läsa i panik, och traditioner känns trygga, stabila och mysiga i en annars föränderlig och obehaglig värld.


wishbone - architecture in helsinki


Jag vill baka bagels men för att kunna göra det behöver jag en termometer - för att kunna veta att vattnet till degen är 45 grader. Den enda termometern jag har är en som mäter utomhustemperaturen och jag vet inte om man kan använda den, jag skulle ju inte direkt använda den för att ta tempen på mig själv om jag trodde att jag hade feber, så frågan är om man kan använda den vid bakning.
Sånt här stör mig. Att vara vuxen utan att kunna såna där vuxengrejer eller åtminstone ha vuxenutrustning i köket. Jag har liksom precis köpt en kavel. Varenda gång jag ska göra någonting avancerat i matlagningväg så måste jag ringa till mina föräldrar och fråga dem, och det är inte bara matlagning utan annat också, hur installerar man en dimmer? Hur mycket kostar elen? Vilket försäkringsbolag kan man lita på? Hur ofta ska man vattna blommorna? Kan man äta det gröna längst ut på gräslöken? Vad fan är hjorthornssalt? Är det gjort av hjorthorn, och kan Henrik äta det då, han är ju vegetarian?
Jag är så jävla clueless.


bombers - david bowie


Dagens orsaker till sprudlande lycka

- Jag vaknade innan solen gått ner. Jag hann till och med ta en lång promenad i dagsljus.

-
Romantiska fragment. Kostar nästan ingenting men är ett gott tidsfördriv. Man tar bara upp den ur väskan, på bussen, i skogen, på ICA, eller var man är och läser några meningar och begrundar dem. Jag bjuder på en, här får ni Friedrich Schlegel:
Det man vanligtvis kallar förnuft är blott en typ av förnuft; nämligen den tunna och vattniga. Det finns också ett tjockt eldigt förnuft, som gör snille till snille, och som skänker det elastiska och det elektriska åt den fullödiga stilen.

- Jag blev inatt klar med de tråkigaste och tyngsta skoluppgifterna denna termin, borträknat uppsatsen. Nu slipper jag tänka på det (tills jag får betyg på dem).

- Henrik kom på den goda idén att vi skulle ta oss för lite mer avancerad matlagning än den som går ut på att skära ett snitt i plastfolien och värma i microvågsugn ett antal minuter.

- Jag kom på att jag inte behöver läsa litteraturvetenskap för att få sitta och diskutera romaner. Jag kan ju bara starta en bokklubb med några vänner. Så, vem är på?

- Jag har fått en kommentar från en, för mig, ny person. Hurra för mig. Hon heter Marielle och är framförallt intresserad av att jag ska gå in på hennes blogg och tipsa om julklappar. Det var det enda hon hade att säga mig, på ett inlägg jag skrivit om hur mind map-hjärntvätten förstört min förmåga att tänka strukturerat, min goda självkontroll och vad jag tycker om att göra när jag är ensam hemma. Det känns skönt att det fortfarande finns människor som inte känner att de behöver dölja sina skamliga avsikter utan går rakt på sak, hon vill bara ha läsare till sin blogg. Jag ska läsa den. Jag ska återkomma med en recension.

venus - television


Ok, klockan börjar närma sig en ny dag. Och jag sitter och försöker komma ihåg vad grundkursen i idéhistoria egentligen hade att säga om renässanshumanismens människosyn. Jag kommer bara på någonting från gymnasiesvenskan om den mångbegåvade renässansmänniskan och Leonardo da Vinci. Det är något fel på kopplingarna i min hjärna. Jag visste att den här mind map-tekniken som vi indoktrinerades i på mellanstadiet var skadlig. Jag visste det! Fan. Nu sitter jag här och min tankestruktur är bara enstaka, lösa ord, inga sammanbundna meningar. Jag borde ringa upp min gamla gitarrspelande, permanentade fröken och kräva mitt liv tillbaka. Du förstörde mig.
Ok, fine. Jag googlar det.

Henrik är ute och dricker öl, precis det jag helst av allt hade velat göra. Jag hade kunnat följa med, men jag vill inte vara en sån där flickvän som alltid följer med. Även om jag vill följa med för att jag tycker om Henriks kompisar och för att jag tycker om öl, och kombinationen av dessa brukar vara extra tilltalande, så höll jag på mig ikväll. Känner mig ganska stolt.

Men ok, jag har inte tråkigt för det. Jag älskar att vara hemma själv, det är då jag kan göra ensamsakerna. Som att se på bra tv-serier, kolla på porr på internet och komma på de bästa inredningsidéerna. Det känns fint.


1959 - the sisters of mercy


Frukten på ICA var nästan helt utplockad. Det fanns bara några torra äpplen, när jag hade cravings efter clementiner. Jag vill bara lägga till det på min lista över dagens störningsmoment.

Nu ska jag äta ett torrt äpple och kolla på Gilmore Girls. Undrar om man kan få en c-vitaminöverdos?


blue dress - depeche mode


Dagens störningsmoment.

- Det amerikanska presidentvalet - den svenska bevakningen och efterskalvet. Det är enormt.
Och visst, det förtjänar att vara enormt, det är en fråga som påverkar även oss. Fler svenska tv-kanaler anordnade valvakor än vad som gjordes i det svenska valet. Men det faktum att vi måste bry oss om andras demokratiska val, det lämnades i princip okommenterat. Ingen diskuterade det viktigaste av allt, trots att de hade det rakt framför ögonen hela tiden.
Demokrati inom nationalstatens gränser är förlegad. Den demokratiska maktutövningen upphör inte att påverka vid landsgränserna. Det demokratiska legitimerandet av maktutövningen är därmed djupt sårat. Vi har ingen möjlighet att rösta i det amerikanska presidentvalet, trots att det politiska program som röstas fram där kommer att påverka oss. Ja, och så förhåller det sig förstås även när det gäller andra länders än USAs politiska beslut. Skulle det litauiska kärnkraftverket Ingalina krascha ihop så skulle förödelsen därefter påverka oss, förödelsen skulle inte begränsa sig till Litauen. För att ta ett uttjatat exempel. Man skulle kunna säga att demokrati behöver en global nivå, den förlorar den grundläggande legitimitet man tillskrivit den i nuläget. Och det kan man förstås diskutera i evighet, för det är inte nödvändigtvis ett bra eller rimligt förslag. Men irritationsmomentet består i alla fall i att jag känner att det lämnades okommenterat. Vi bara hurrade för att Obama vann, vi log nöjda när fortuna stod vid vår sida. Vi ifrågasatte inte det grundläggande problemet.

- Jag har lånat ut en stor summa pengar och börjar inse att jag nog aldrig kommer att få tillbaka dem. Idiotiskt. Det är ingen fara egentligen, jag klarar ju mig, men jag hade tänkt resa till Prag med några vänner. Och nu står jag som en idiot som inte kan besluta någonting för att jag inte har någon aning om när jag kommer ha råd att åka.

- Uppsatsen. Bara ordet är stör mig. Jag blir arg när jag hör det.

- Min oförmåga när det kommer till sömnad och annat relaterat. Jag vill också brodera något fint på en kofta eller sticka en mössa. Eller sy efter ett mönster och instruktion - bara en sån sak. Trä symaskinen utan att undertråden efter ett tag trasslat ihop sig till en hård knut, varpå tråden brister. Men som min gamla syslöjdslärare även har påpekat, så är jag hopplös när det gäller sånt.

Nästa gång lovar jag att komma med en dagens orsaker till sprudlande lycka. Det kommer att osa av sarkasm.


once again - handsome boy modelling school


Jag ska på date med min mamma på fredag. Haha. Jag ska bjuda på middag på en riktig restaurang och vi ska dricka vin och prata innerligt. Det ska bli så roligt. Hon fyller år idag också. Jag är hemskt mammig. Jag ringer till henne flera gånger i veckan och pratar skit.

Men för att inte negligera min pappa, den andra sidan av dikotomin, så ska det sägas att jag är väldigt stolt över att han ska hålla en föreläsning på torsdag. På Alzheimers café. Jag vet inte, men det är café som jag vill besöka. Jag föreställer mig hur roligt bara själva kaffebeställandet kan bli på det caféet. Han ska alltså prata om alzheimers sjukdom och demens och sånt där. Min pappa har alltid massor av spännande jobbrelaterade anekdoter.

Jag skriver en uppgift för skolan på Machiavellis Fursten. Det är ett så jävla uttjatat ämne. Vad man än skriver om den boken så skriver man en klyscha som rapats upp tusentals gånger tidigare under femhundra år. Jag vill ju vara originell. Jag har valt en fråga om Machiavellis människosyn. Haha. Man behöver inte ens ha läst boken, man kan bara ta några av de där klyschorna som femhundra år av västerländsk historia har producerat och klippa och klistra lite. En utmaning vore att börja mitt svar med ett helt felaktigt konstaterande som att "Machiavelli skissar i Fursten upp en positiv bild av människan och hennes möjlighet till samarbete." Vart skulle det kunna leda mig? Till någon slags institution för mentalsjuka. Kanske till tidigare nämnda café.


rocks off - the rolling stones


Jag överlevde dagen. Har legat och läst, somnat, vaknat, läst och somnat lite mer. Kollat efter såna där kitschiga tavlor med rörliga motiv och ljus - om någon förstår vad jag menar. Såna där som kan finnas på pizzerior och kinarestauranger. Helst föreställandes ett vattenfall.

Nu blir det skunkformulär.

ÄR DU KÄR I NÅGON:
Ja, i min pojkvän som jag bor med och som jag tjatar om en hel del här.
VEM ÄR DET PÅ SKUNK: Han har faktiskt en kvarleva till skunkanvändare, det är jag helt övertygad om.
TYCKER ANDRA ATT DU ÄR ATTRAKTIV: Det betvivlar jag starkt.
VAD ÄR DU RÄDD FÖR: Getingar, våldtäkter och konstiga sjukdomar.
ÄR DU ATEIST: Det stämmer bra.
HAR DU LÄST BROTT&STRAFF: Då den ingick i den kanon som pretentiösa pseudointellektuella tonåringar fäster stor vikt vid att ha läst, så: ja.
ÅSIKT OM HIPPIES: Jag drabbas ju väldigt sällan av hippies med tanke på mitt historiska och geografiska läge.
GÅR DU PÅ DIET: Nej, men min kosthållning börjar mer och mer övergå till någon slags citrusfruktsdiet.
VEM SAKNAR DU: Ingen särskild.
FAVORITLÄSK: Cola.
BÄSTA FRISYR: Bettie Page-luggen, när den har den där perfekta längden.
STILIKON: Jag har lust att lägga upp en skitstor bild på Ally McBeal. Jag skrattar inombords åt tanken på att göra det. Men istället får ni Francoise Hardy.



SNYGGASTE SKORNA: Det är allmänt känt att det inte går att fälla ett riktigt utlåtande i den här frågan.
FAVORITMAT: Kinamat på horan.
SNYGG KVINNA/KVINNOR: Jag har bara uttjatade svar på den frågan: samma som alla andra tycker, förutom att jag har skitsvårt för det här med ögon som sitter för tätt ihop, så alla som brukar räknas till de snygga men har för tätt sittande ögon räknar man bara bort.
SNYGG MAN/MÄN: Christopher Walken, Gregory Peck, en svettig Bruce Springsteen i en 80's jeansväst och lite muskulösa armar.
PÄLS/INTE PÄLS: Det faktum att pälsen ska lämnas in på kyllager under somrarna för att den inte ska besudlas av äckliga insekter och bakterier känns som skäl nog för mig att avstå. (Undrar hur många pälsbärande 80-talister som lämnar in pälsen på kylning?)
KÖTT/INTE KÖTT: Både och.
SNYGGASTE ÅRTIONDET KLÄDMÄSSIGT: 40-talet.
MÅSTE-HA-KÖP FÖR SÄSONGEN: Hundra par strumpbyxor, så att man kan dubbla och trippla dem och fortsätta ha kjol, även i 25 minus.
SECONDHAND/INTE SECONDHAND: Både och.


close to me - the cure


Jag hade helt rätt när jag i senaste inlägget förutspådde den kroppsliga plåga jag skulle känna idag. Två timmars sömn, tre koppar kaffe som ligger och bränner i magen och ögon som är helt oförberedda på det här plötsliga ljuset. Snart ska jag iväg och diskutera Kuhn och Sartons respektive syn på vetenskap. Man är ju alltid lika upplagd för en vetenskapsteoretisk diskussion under mina dagens förutsättningar. Min högsta önskan är att jag inte ska kräkas upp kaffet på seminariet. Det är ungefär där mina ambitioner ligger vid den här tiden på dagen. Inte kräkas kaffe.

Jag längtar redan tills att dagen ska ta slut.


cupids trick - elliott smith


Hetsläser Kuhns De vetenskapliga revolutionernas struktur, har en ångestklump i magen och smaken av gammalt kaffe i munnen, varje gång jag rör mig känns det som att maginnehållet är på väg upp. Dags för lax med potatis också. Klockan elva på kvällen, men ingenting andas trygghet så som ångan från varm mat. Det blir en lång natt och imorgon blir det obehagligt och kallt dagsljus och konsekvenserna av för dålig sömn. Önskar att jag var en trevlig människa som låg och sov nu och som inte kände någon ångest eller någon dålig eftersmak. På tisdag blir det projekt: styra upp sitt liv.


dancing - bauhaus


När det blir mörkt så här efter fyra på eftermiddagen känner jag verkligen att jag måste byta dygnsrytm. Det kommer inte funka att bara få en skymt av dagsljuset på nästan fem månader. Jag kommer kanske att bli galen och lagom till våren springa omkring som en vettvilling, förblindad av ljuset.

Dessutom har jag ständigt dåligt samvete över mitt sätt att leva på natten. Omgivningen har verkligen lyckats internalisera sin ståndpunkt i mig, trots att jag fortfarande hävdar att det inte spelar någon roll om jag utför mina sysslor på kvällen eller på morgonen, så länge de blir gjorda. Ändå spökar känslan av att vara misslyckad i utkanten av alla bättre eller sämre bortförklaringar till mitt beteende. Det dåliga samvetet är the mans bästa vapen. De behöver inte ens påpeka fel och bestraffa, efter år av uppläxning gör jag det nu åt mig själv, som om en fientlig parasit intagit min kropp.

Förutom att älta mina tillkortakommanden ska jag idag skriva klart svaret på en fråga om hur Aristoteles använder begreppet "natur". Det är en ganska enkel fråga om man läst honom, eller den kan åtminstone göras enkel och jag har egentligen redan besvarat den. Men jag måste utveckla svaret för att det just nu är för kort. Aristoteles är inte min favorit heller. Platon är mycket roligare läsning, mycket tack vare dialogformen. Även om jag har den allra största förståelse för att Sokrates fick dricka gift, om man ska tro Platons skildring av honom verkar han som en jävligt jobbig person.

Och ja, så ska jag ta mig till Ullis fest och dricka lite bål och ha det trevligt.