I ain't mad at cha - 2pac


Ok, heterosexuella tjejer födda på 90-talet måste seriöst skaffa sig smak. Jag var precis inne på snyggast.se på Henriks request och killarna som har röstats fram som "
snyggast" ser ut som barbiedockor med sinnessjukt fula frisyrer.
När jag var fjortis ville jag ligga med 2pac.





Kommentarer
elias:

fan vad du missat målet. kan ju ge henrik dock en thug life tatuering i julklapp och sen köra en 20-tals klassiker och måla han med skokräm. nej skämt och sido så undrar jag också. menar förut var det simpel testosteron bad guy grejer som gälde sen kromangong människans tid. men nu ska det vara en pumpad emo darin med akustisk gura och beckham/igelkott frisyr. killarna har också högst på sin höjd lyckat kassta en snus i taket, dock när ingen lärare såg på.



så nu värkar det som det tagit det sämsta hos sport muppen, det sämsta av p12 idiotern och det sämsta av nörden och tryckt i hopp i en god kaka av missär och hält ett strösel på av 7th heaven vibar på toppen.



lite som det där larviga meterosexulea skiten någon dam och herr tidning lurade i svensken för några år sen. då man både skulle behnadla sin kvinna som skit men gå på pedikyr på sturebadet på dagarna och gilla doft ljus och bad skum efter du tvingat henne till analsex.

2008-11-18 @ 22:16:29
sofia:

ja, de här killarna växer ju upp och blir bateman, helt klart. de börjar lite lätt som mangakaraktärer med en burk fudge i håret per dag. i bakgrunden en amerikansk sitcompublik som bara "aaaaahw". (so cute).



sen börjar mer och mer sadistsex smyga sig in mellan manikyrtiderna. tillslut står de med gapande restylancestinna läppar och undrar vem som dödat en hora och rullat in henne i en plastpressening i deras egna garderob.



som fjortistjej ska man vilja ha göra om en bad boy, man ska vara ute efter samma sak som destinys child sjunger om i "I need a soldier", man ska inte vilja dejta kokettsmurfen.

elias:

nej man förstår att det rådanden klimatet är fucked up när en gamal nörd gubbe som jag vill tillbaka till bad boy och jock prylen samt gamal hederlig kvinnoförtryck och testosteron dyrkan.

2008-11-18 @ 22:44:41
sofia:

äh, kvinnoförtryck ingår inte i konceptet bad boy. poängen är att heterosexuella tjejer i den här åldern upptäcker mannen - som till skillnad från kvinnan inte är översexualiserad så till den milda grad som i att alla tjejer tror att de är bisexuella (för att par bröst får dem att tänka på "sex").

jag vill inte börja räkna upp låtar som motbevisar tesen om den svarta mannen och hans degenererade hiphopmusik som är all about bitches and hoes, för det har säkert någon läxat upp city-kolumnisten annah björk med redan. låt mig bara stå fast vid att det inte ingår i konceptet.

men ett skamlöst objektifierande av mannen ingår i konceptet med bad boy-dyrkan.

2008-11-18 @ 23:09:55
URL: http://bobbypin.blogg.se/
elias:

klart, var inte det min poäng, bara att jag lade till några fler gamla platetyder än just badboy.



inte som jag tror hiphop eller någon annan music skulle företräda mer förtryck än något annat. mer att vårat sammhälle där av också alla kultur ut tryck det senaste 6000åren har rört sig runt sexualitet och då gärna runt där mannen drar gränsen med sitt erigerade kön efter som det är så det ser ut in real life.



city artikeln var ju sjukt lustig, att svensk hiphop skulle bestå av papa dee och någon backnings musiker till ken ring.



sen kan man nog varken sin musik historia eller någon annan historia för den delen om man skriver sån bullcrap.

2008-11-18 @ 23:52:30
sofia:

fast visst finns det en "ras"dimension kring det här. svarta män beskrivs som mer primitiva och driftsstyrda, man beskriver deras könsorgan som obscent stora och monstruösa avarter av den vanliga, mänskliga, penisen.

känns det inte som att det har skapats en hegemonisk vit manlighet kring de uttryck för effektivisering som kapitalismen och byråkratiseringen har medfört? en man av idag är storföretagsledare eller har en statusposition inom förvaltningen - han har ingen tvättbräda men väl en juristexamen och har full kontroll över de system som han verkar inom. som någon slags hyperteknologisk manlighet.

svarta män får ofta personifiera den manlighet som vi inte längre vill veta av. även om det förstås innebär en generalisering när man kopplar en svart man till "taskig kvinnosyn" så görs det hela tiden. för taskig kvinnosyn ingår alltid i utkanten, och det slängs upp i ansiktet på den kvinna som attraheras av en söndertatuerade biceps istället för läderportföljen.

2008-11-19 @ 00:32:35
URL: http://bobbypin.blogg.se/
elias:

fins väl alltid grader i helvetet men vist är det så lila korkat att tro det inte fins en på värkan av hur vi ser på saker i ras termer även om vi nte gör det så öppet är det att tro att hiphop eller svart kultur är mer kvinno förnedrande.



men lika så fins det väl myten om den ur starka afro kvinnan tusen andra. asiater tex är ju kvinnan sex objektet och mannen helt av sexualsierad i västs ögon.



allt går upp och ner om man bytter insyn i problemet om man nu vill kalla det ett problem.



men saken är fort farande att det är något oundvikligt att alla unga människor alltid kommer ha kassa instinker som knodar vare sig det är tiger ungar som snubblar på varandra och inte kan jaga reko eller det är kvinnor som tänder på väldigt primitiva impulser och förbiser det mästa runt om kring dem eller små pojkar som diggar stora lökar.



och väre blir det i ett modern sammhälle där alla drillas till snälla konsumenter med så få enkla instinker som möjligt. det är alltid lätt att sälja saker till en målgrupp man har koll på varför då inte drilla in hela världen i en ända stor jävla målgrupp där alla kvinnor är sko och kuk tokiga och alla män är svetiga och stresade arbetnarkos. alla barn är befriade från tänkande och går på socker konstant. menar det är ju den våta drömen för vilken marknads anaylytiker som hälst. spcielt om man kan få alla tro att det är "den moderna människan" och att det gjort ett aktift val.



sen spelar det ju ingen roll i vilken sub-kultur/lifs stil folk väver in det eller vilken social klass man till hör.



det är okej så länge man är ung och vara kåt på 2pac när man är 14 barre men det är väl vårat jobb som päron som gör att du som störe väljer inteligentare män som "henrik".



men i dag gör marknaden allt för stopa den utväkligen av mer kreatift och långt tänkande som kan råka ge dig både kritisk tänkande och smak på mer än det craft foods, disney, coca cola company, proctor and gambel m.m. prånglar ut på marknaden.



sen att hela världen blir slut i huvudet på kupen är ju en mindre förlust.



vi äro glada konsumenter allihopa!

2008-11-19 @ 00:57:23
elias:

rasism och skeva sexuela preferenser kommer alltid finas, frågan bara vad vi anser vara skeft.



saningen är ju ändå den att varken du eller jag har tid att bry oss, vi har knapa femtio år kvar. lika bra sitta still i båten och få i sig så mycket öl och kultur vi hinner innan alla andra freaks fuckar upp den for good.

2008-11-19 @ 01:02:06
sofia:

jag menar kanske, på ett banalt plan, att bad boy-svärmandet är ofarligt. en kvinna som vill ha en bad boy fantiserar inte om att bli förnedrad och misshandlad.

2008-11-19 @ 01:15:58
URL: http://bobbypin.blogg.se/
sofia:

jag förstår egentligen inte vad du menar med kassa insinkter. för i nästa stycke verkar du ha övergått till att mena att sådana ideal är konstruktioner.

men ändå, kassa instinkter? i någon slags darwinistisk mening?

2008-11-19 @ 01:35:35
URL: http://bobbypin.blogg.se/
elias:

menar att det är primitiva instinker som vi gärna ser att folk inte utväklar längre. det är lättare att sälja till en grupp idioter som har extremt få krav mer än banala och primitiv inpuls stimulans.



så vi ser gärna att folk inte börjar gilla mer rafinerade personlighets drag. orka försöka förse folk artister och filmer som har något mer än vad dagens super teen musical och darin kan fambringa.



klart badboys grejen är högst normal och helt ofarlig så länge det fins folk runt om kring som sen kanske tar dessa unga kvinnor lite längre än så.



dock i dag fins det väldig många som gärna ser att det fortsätter vara så okomplexa i både sin sexualitet och sina krav på det mästa.



vi tycker ju precis exakt samma sak antar jag som vanligt men vi kommer kunna jiddra om det ändå.



:)

2008-11-19 @ 17:13:46
clive:

Haha, har du varit fjortis! Jag skulle betala bra pengar för att se bildbevis.

2008-11-19 @ 20:57:22
URL: http://itsclive.blogspot.com
sofia:

alla har varit en okysst och kåt fjortis.

till skillnad från vad alla fjortisar påstår så är det verkligen en ålder och inte ett sätt att vara på. man är fjortis när man är runt fjorton år och oavsett om man var skejtare eller kickers (de två härskande stilarna på mitt högstadium), så var man definitivt en fjortis.

själv drack jag häxblandning men hade inga fjortiskläder direkt. mina föräldrar vägrade typ att köpa någonting flärdfullt till mig. jag tjatade ett år för att få ett par levisjeans.

2008-11-19 @ 22:09:06
URL: http://bobbypin.blogg.se/

Kommentera!

Ditt namn:
Kom ihåg

Din mail:

URL:

Kommentar:

Trackback