bitches i like em brainless, guns i like em stainless


Några slitiga dagar håller på att avverkas just nu. Men nu är det bara helgen kvar att jobba. Sedan ska jag ... jobba lite mindre under augusti. 6 dagar i veckan är lite väl mycket efter ett tag. Mitt riktiga liv är alldeles för roligt för den sortens uppoffringar.

Har kollat på DN Galan och jag började typ gråta av ilska när Mustafa Muhamed föll på hindret, så jävla, jävla, jävla orättvist. För övrigt, vilka är funktionärerna egentligen? Särskilt på typ längdhopp och tresteg och sånt, det är alltid ett gäng sura gubbar i mjukisoveraller och kepsar som sitter bänkade på fällstolar i en rad och levererar onda ögonkast åt höger och vänster. Alltid. Blänger på den som hoppat, typ som för att på telepatisk väg säga att: "titta vad du ställt till med - sanden var helt slät innan du for fram här".

Så har vi köpt en fåtölj. Kanske kan fota den eller nåt, någon dag när jag orkar dra fram dammsugaren. Ciao sålänge!



who shot ya


Jag har jobbat, köpt en febertermometer som inte fungerade, haft en spontan middag för tio personer som jag själv slapp laga maten till, bytt febertermometern till en som fungerade, köpt ett par svindyra arbetsskor och har nu min enda lediga dag på tio dagar. Fem dagar to go. Fem dagar i rad är mycket på mitt jobb. Man jobbar inte fem dagar i rad enligt schema, man jobbar två, tre eller fyra dagar i rad. Men efter mina fem jobbdagar är jag ledig i fem dagar, så vad fan. Då är det helt ok.

Bla bla bla. Jag har lyssnat asmycket på Notorious B.I.G. också.

Så har jag bakat en massa chokladmuffins. Själv är jag inte så förtjust i muffins, men de på mitt jobb är förhoppningsvis det. Förbereder mig på att bli månadens anställd. Har gjort chokladfrosting också.




lol wtf


- Tjejer tar första steget genom ögonkontakten, väldigt passivt och det kan ibland vara svårt för killen att veta om hon bara gjorde det för att jävlas eller inte
- Tjejer i Europa har det väldigt bra ställt och framförallt i Sverige till skillnad från andra länder där tjejerna har inget valt, alltså att tjejerna inte behöver göra något alls för att få en kille.
- Det sitter i mansrollen att killen skall vara modig och så, men med tanke på att killar kan hålla på med balett och jobba som sjuksköterska och tjejer kan vara VD för ett stort företag eller hålla på med bodybuilding så vette fan om det stämmer alla gånger.
- Tjejer är rädd att bli avvisade om det går fram, alltså räddare att göra bort sig till skillnad från oss killar


Kille på whoa drar "slutsatser".


cykelkillarna


Det värsta med spinningen är nog cykelkillarna. De har en tendens att alltid sätta sig framför en, för jag antar att de vill känna att någon bara måste kolla in deras röv som de arbetat så hårt för. De har alltid full cykelmundering också, ofta i någon knall-orange färg, kommer antagligen till gymmet på en racercykel. Nästan så att man kan förvänta sig en sån där skitful, aerodynamisk hjälm på dem också. De har liksom inget utbyte av en 55 minuter lång spinningklass men de ska likt förbannat dit ändå. De skiter i vad instruktörerna säger och kör bara sitt eget lilla race, alltid längst fram i salen så att alla tydligt ska kunna se dem. Till och med på nedvarvningen så kör de fortfarande så hårt de bara orkar, skiter i att det ska vara "lugnt" i salen, skiter i alla andra som är där.

Ok, vi fattar att du gillar att cykla. Så jävla uppenbart att de bara går dit för att blotta sig själva. Och JA, jag fick en sån framför mig idag och blev lite irriterad och kände att jag behövde få utlopp för det.



endorfinabstinensen


Nu ska jag snart sticka iväg på sommarens tredje spinningpass. Ja, det har faktiskt inte blivit fler än så. Just nu erbjuds ungefär fem spinningpass i veckan på mitt gym och jag jobbar sex dagar i veckan. Funderar nästan på att provköra spinning på SATS som ligger i närheten av jobbet någon gång bara för att jag är så spinning-utsvulten. Men nu blir det i alla fall av.



vardagsmotion


Jag brukade tycka att det var en bra grej att jag måste röra på mig så mycket på jobbet, men nej. Det är det inte. När jag sätter mig ner på tunnelbanan på väg hem så känns det som att kroppen bara "vad fan är det här?" av ren ovana vid att få sitta ner. Och när jag ska springa sedan, ja, då protesterar benen återigen. Det gör fantastiskt jävla ont. Ont under fötterna, i hälsenan, runt anklarna, i benhinnorna, i knäna. Den enda förbättringen jag märkt är i bålmuskulaturen.

Helvetes jävla skit. Jag borde ha mina hyperteknologiska superstördämpande joggingskor på jobbet istället.

Jag är så jävla ledsen just nu. Nu väntar tio dagars jobb, med en dag ledig och jag kan inte komma på något sätt att kombinera löpträning med ett jobb som får mina knän att åldras åttio år.


i got more mack than craig


Två saker just nu.

- Jag vill att Henrik och hans kompisar ska ha 90-talstema på deras 25-årsfest. För Saras 90-talsfest var så jävla rolig. Plus att jag efter The Wackness har fattat 90-talshiphopen och 90-talsRnBns storhet, igen. Och har världens bästa spellista. Bara så att de vet. Men nej, jag tänker inte kidnappa deras fest, bara för att jag själv inte kan prestera en stor temafest.
Men drömma får man.


- Idag är det faktiskt den 20 juli, och gissa vad? H&Ms höstkläder finns att köpa på onlinebutiken. Hittills har jag inte hittat någonting fantastiskt. Ett par fina platåstövletter med dragkedja, men är tveksam till deras skors bekvämlighet.




aldrig mer lax, då


Ett kilo odlad lax kräver drygt två och ett halvt kilo vildfisk i form av fiskfoder.

Och den vilda fisken som används för att mata laxen tillhör överexploaterade, överfiskade, utrotningshotade arter, varav några är belagda med fiskeförbud. Go figure.

Jag hatar människor.


om twilight


Nu är jag inne på tredje Twilight-boken. Att läsa Twilight är lite som att vara ihop med någon som vägrar ha sex innan man gift sig. Det är helt enkelt ganska jobbigt. Man bara väntar på att något ska hända, att det äntligen ska komma någon urladdning till all den sexuella frustration som byggts upp, men ingenting händer. Ingenting händer. Jag håller på att förgås, jag bara läser och läser och allt man får är några ömma läppar som pressas mot någons bekymrade panna. Det duger inte längre. Nu måste de för fan ligga snart.

Nu har jag några concerns kring alltihopa.

- Hur gör de när Bella har mens? Om ett litet papercut kan orsaka så mycket skada?
- Hur ska de lösa problemet med Edwards brist på blod? Hur ska han få upp den, uppriktigt sagt?

Ja. Det var nog allt så länge.





the horror


Vi gick på promenad idag och hamnade till sist på ett fik i Bergianska. Det var kvavt som bara fan och humöret var i botten. Jag var så trött på alla jävla människor, deras stirrande ögon, deras fula ansikten, deras äckliga parfymer, deras svininfluensahosta. Allt med dem. Som om någon högre makt kände till detta, hade olika osmakliga exemplar av människoarten strategiskt placerats ut på caféet. Det började med en skalrakad man mellan trettio och fyrtio år i röda kalasbyxor stod och spanade in keramik i en monter. Det skalrakade huvudet pryddes av en stor tatuering, som täckte ena halvan av huvudet. Motivet var några snirkliga blommor, ett motiv som känns sannolikare att hitta längs vaden eller i svanken på en singelkvinna i fyrtioårsåldern som reser till Thailand i tid och otid.

Lite längre in åkte en riktigt fet transa omkring i en sån där rullstol som är som en egen liten personlig bil och blockerade alla ställen där man kunde tänkas vilja ta sig fram. Transan var sminkad ungefär som
Mimi i Drew Carey show. Hans fötter var ofattbart uppsvällda och spruckna, ordet "diabetesfötter" ljöd i mitt huvud, med långa, gula tånaglar. Med en ljus, förställd röst frågar han kassabiträdet om det finns "någon tååta", och slickade sig om läpparna.

Jag känner mig smutsig. (Det här var bara ett axplock).


drag me to hell


... såg jag igår. Hade jag haft ett klenare hjärta hade jag säkert varit död nu. Fått en infarkt eller nåt. Men ja, jag älskade den. Jag älskade att den var så jävla urspårad och att den helt skamlöst krämade på med överraskningseffekterna tills man var helt matt.




Och förresten så åt jag helt utanför formtoppsplanerna igår, men med en stor skillnad. Jag överåt ingenting. I vanliga fall är jag helt bottenlös, men de här två veckorna har gett mig sån där mättnadskänsla. Nu kan jag äta saker och sedan känna att det är nog, att behovet är tillfredställt. Det är ju helt fantastiskt. Så jag har inget dåligt samvete idag, förutom att jag slängde massor av godis i en papperskorg efter filmen. Skuldkänslor sedan 80-talet över att slänga ätbara saker.


värmehelvetet är tillbaka


Helt slutkörd idag igen. Klockan är snart ny dag och vad ska jag göra: jag ska ut och springa. För någon gång ska man ju hinna med det också, och resten av den här dagen fuckade ur. Som det gör när det är varmt. Först började dagen helvetiskt tidigt, 05.45, jag åkte till jobbet och där var det ju ... varmt. Och jag mår ju direkt dåligt när det är varmt, så det var verkligen ingen höjdare. Henrik kom och mötte mig efteråt och vi försökte gå en promenad i Tanto, men det var direkt plågsamt. Jag fick blodtrycksfall någonstans vid Hornstull och fick klänga mig fast i Henriks arm för att inte rasa ihop på marken. Hatar värmen, förlåt, men jag gör verkligen det. Grejen är att jag förstår inte vad just jag gör för fel? Jag dricker mycket, jag håller mig i skuggan. Ändå droppar blodtrycket så fort det blir varmt, jag känner mig yr, svimfärdig och har svårt att hålla mig upprätt. Huvudet känns som en kolsyrad läsk som någon skakat om. Har dock inga hypokondriska teorier för det här. Och förresten hade jag börjat hoppas på att sommaren skulle vara över. Att det sista skulle kunna regna bort. Hade passat mig utmärkt.

Vad mer? Somnade som en liten bebis vid 17-tiden, vaknade upp på en dreglig kudde vid 20-tiden och är nu ska jag alltså springa. När jag kommer hem ska jag äta knäckebröd och läsa andra Twilight-boken. Jag är faktiskt (!) ledig i helgen.


usch


Har eventuellt läskig, dödlig åkomma. Vet inte. Vågar inte googla. Då får jag aldrig sova i natt. Inte för att jag sover nu heller, men det gör det bara värre när internet säger att man ska dö.

Update: Det är lungt. Det var bara lite mens. Jag är i en sån över-hypokondrisk period att kroppens normaltillstånd framstår som livsfarligt för mig.

Sjukdomar jag oroar mig mest för just nu:

- ALS
- Diabetes
- De flesta njursjukdomar
- Äggstockscancer


en pasta med tomatsås, typ


Jag äter fruktansvärt mycket pasta med tomatsås och här kommer ett recept på den senaste. I princip är det alltid pasta med krossade tomater fast på olika sätt och med olika tillbehör. Väldigt billigt blir det, dessutom.

Tortiglioni med tomater (4 portioner)






















Tortiglioni eller annan valfri pasta
1 gul lök
1 pkt coctailtomater
1 röd paprika
1 konservburk med hela tomater i lag
6 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 msk rödvin
1 msk tomatpuré
2 msk ajvar relish
1 msk creme fraiche med paprika och chili-smak
25 gram parmesanost
några blad färsk basilika
några nävar babyspenat
salt
peppar
oregano



1. Hacka löken, coctailtomaterna och paprikan. Skala vitlöksklyftorna.

2. Koka upp pasta till fyra portioner.

3. Värm olivoljan i en stekpanna, gärna en lite djupare, typ en traktörpanna. Pressa vitlöken i oljan. Fräs grönsakerna, krydda med salt, peppar och oregano.

4. Häll över konservburken med tomater, tomatpuré, ajvar relish och vin. Konservburkstomaterna kan man dela/mosa med en sked direkt i pannan så att de blir till mindre bitar. Låt det koka ihop en liten stund.

5. Mot slutet rör man i parmesanosten, creme fraiche och några basilikablad. Krydda efter behov.

6. När man tagit tomaterna av plattan så rör man ner några nävar hackad babyspenat. Servera med parmesanost.


springandet


Jag har sprungit lite de senaste dagarna, också. Allt i enlighet med milprogrammet, som vanligt.

I söndags kväll, efter jobbet blev det 8 km tillsammans med Henrik. Poängen var att det skulle kännas "lätt" och det gjorde det, jag kände mig tyngdlös, jag var knappt anfådd. Men i slutet kändes knäna överansträngda, så jag var nog inte tyngdlös trots allt. Det är väl jobb-slitaget som gör sig påmint. Jag måste köpa bättre jobbskor.

Distans: 8,00 km
Tid: 00:52:27
Snitt: 6:33 min/km

Och idag jobbar jag kvällspass så jag passar på att försöka vänja mig vid förmiddagsträning. Bara 4 km idag. Den här gången valde jag att äta innan passet. Jag delade upp frukosten till två små frukostar, en innan, en efter. Jag åt så tidigt som en timme innan jag gav mig ut, men det gick bra. Det som var problemet var snarare värmen. Som en het, stillastånde vägg av luft. Mot slutet: den sedvanliga känslan av att huvudet var en uppsvälld, stekhet ballong som när som helst kunde sprängas. Jag glömde klockan, så tiden är ungefärlig.

Distans: 4,00 km
Tid: 00:25:00
Snitt: 6:15 min/km

Sådär. Nu springer jag runt 6 minuter per kilometer och det känns oftast skönt, och det är oftast yttre omständigheter som värme, mat, o.s.v. som kan göra att det inte känns lätt. Men det skrämmer mig lite hur jävla svårt jag har för de gånger det inte känns lätt, när jag höjer tempot och faktiskt måste ligga på smärtgränsen. Det har jag problem med. Jag gillar mitt 6 och nånting-tempo, där mår jag hur bra som helst. Men så lätt och ledigt ska det inte kännas att ge sitt allt. Hur jag ska kunna springa en mil i 5,xx min/km-tempo i oktober, det fattar jag verkligen inte. Det kommer göra ont och det ser jag inte fram emot. Tills dess har jag förhoppningsvis utvecklat lite mer viljestyrka. Hoppas jag.



mattjat


Igår storhandlade vi. Fatta att jag spenderade min lediga dag på att först sitta och komma på maträtter, skriva ner listor av ingredienser, bråka med min kille om vilka maträtter vi vill äta och sedan åka iväg och handla, alltid lika frustrerande. Och så fort man kommer hem måste man börja laga mat till alla matlådor man måste ha med sig till jobbet. Så rök även den dagen.

Men en enormt känsla av tillfredställelse får jag i alla fall. Nu finns det mat som räcker exakt två veckor. Jag behöver inte lägga en enda krona mer på den posten tills dess. (Förutom the occasional grönsak från ICA). Jag behöver inte fundera på vad jag ska äta, för jag vet redan. Och det bästa är att alla rätter är kaloriberäknade så att jag kan äta dem och fortfarande ligga på energiunderskott. Så det var verkligen värt det egentligen.

Hela projekt formtopp handlar egentligen om att planera. Det är inte svårt att äta 1300-1500 kcal om dagen, det är ingen svältdiet. Det svåra är att ha glömt matlådan och vara svinhungrig, ha en halvtimmes lunchrast och inga bra alternativ. Det är där det går utför. Ett kilo down, hittills. Fyra to go, eller nåt. Jag förutspår att jag kommer bli så jävla snygg. Jag kan knappt vänta.




Gårdagens middag, dagens lunch och dagens middag.




megan fox och andra snygg-snygga tjejer


Ibland skulle det vara så skönt om man faktiskt försökte vara en sån där snygg-snygg tjej istället för att ha lite högre utseendemässiga ambitioner. En sån där tjej som Megan Fox som hade kunnat vara vem som helst under sminket. Det är sminket som är Megan Fox, det är sminket som är snyggheten hos de snygg-snygga tjejerna.

Tänk om det enda man behövde göra var att noppa sönder ögonbrynen, lägga en vit highlighter under katastrofen, använda ljusrosa läppstift, solariesola dagligen och pusha upp brösten i ett supertråkigt linne ... Tänk vad enkelt allt skulle vara. Den enda frisyren som finns är långt, utsläppt. Bara en sån sak. Själv har jag ständig hårångest, för jag vet inte hur jag vill ha mitt hår. Och hur jag ska sminka mig optimalt, om jag försökte vara en snygg-snygg tjej skulle jag bara tänka "hora" eller "fjortis" och veta precis vad som gällde: för mycket av allt. Garderoben är också kittad, det är bara att ha för kort nertill och för urringat upptill. Så fort man hittat ett urringat linne så har man en ny outfit. Skulle bespara en massa bekymmer. Och ärligt talat, någonstans kommer man också att vara snyggaste bruden i byn. Så jävla lätt.

Det här är inte ett skämt. Jag driver inte. Jag menar verkligen det: fan vad skönt och lätt. Varför ska jag jämt göra allt så svårt för mig själv? Hålla på och ha pretentioner och annan skit.






tråkblogg


Den här månaden innehåller hektiskt mycket jobb, så det blir inte så många blogginlägg just nu. De som blir är ganska trista, faktiskt. Det ska bli bättre med den saken. Tills vidare tar vi en uppdatering i punktform.

- 20 juli, mark the date. Då släpper H&M sin höstkollektion i internetbutiken, och för en gångs skull ska jag vara först, och inte sitta där med ett urplockat sortiment som bara har storlek 34 och 44 att välja bland. Åh, höstkläder, jag älskar er.

- Twilight utläst, nu är det dags för uppföljaren. Farligt beroendeframkallande. Kommer på mig själv med att ha erotiska dagdrömmar om Edward Cullen. Skärpning.

- Twilightfilmen sedd, gör inte om mitt misstag. Det var en plåga att ta sig igenom den.

- Nästa stora utgift för mig blir definitivt ett par arbetsskor. Riktiga, foträta (och svindyra) grejer. Jag har så ont i benen efter jobbet att jag bara vill sänka ner dem i ett isbad. (Det är något jag frekvent dagdrömmer om på väg till tunnelbanan).

- Invägningen igår: minus ett kilo.



lätt distanspass som inte kändes lätt


Tre kilometer i lugnt tempo, det borde vara peace of cake för mig just nu. Det är det inte. Det är pest och pina och det beror på att jag inte får någon luft. Andetagen blir grunda, som om lungorna krympt över natten. Luftrören blir igenslemmade, näsan helt täppt. Alltså kändes det inte särskilt lätt, nej, tvärtom. Kändes som att springa med enbart ett litet sugrör att andas genom. Har provat allergimedicin och allerginässpray, men det hjälpte inte. Kanske är det bara en svacka, något tillfälligt. Jag väljer att tro det. Någon gång vänder det här, och när det väl gör det, då ska jag bara njuta av det. Förresten, så gick det "för fort" enligt programmet idag. Kanske var det därför, men det tror jag inte. Så fort gick det trots allt inte.


Distans: 3,00 km
Tid: 00:17:40
Snitt: 5:53 min/km


intill döden trött


Trött, trött, trött. Imorgon ställer jag klockan på 06.00. Sen blir det upp, åka till jobbet, äta frukost, dricka kaffe, anta mänskliga drag innan jag träffar någon patient. Klockan tre slutar jag, funderar på att dra direkt på ett step up-pass (projekt formtopp), men jag tänkte ju kombinera löpträningen med spinning av en anledning: mindre slitage på benhinnor och knän så, så jag vet inte riktigt. Det är ju trots allt en del hopp på step up-passen. Kanske tar jag bara en promenad efter jobbet helt enkelt. Och sen ska jag träffa Emily och dricka vin. Kanske inte det mest formtoppsvänliga här i världen, men så är det ibland.


morgonjogg har galla i mund


Gud, vilken bajsnödig rubrik. Men nu när jag kommit på den så får jag en tvångstanke att jag måste använda den. Så, uthärda!

Imorse vid nio, efter en halvtimmes snoozande, klev jag upp ur sängen och drog på mig joggingkläderna. Klunkade lite vatten och gav mig sedan iväg. Återhämtningsvecka den här veckan och jag skulle springa lätt distans, 3 km. Av precis den anledningen skulle jag köra passet på morgonen. Jag är ingen vidare morgontränare. Tycker att allting blir bättre om jag gör det åtminstone efter lunch. Och då menar jag lunch som i två måltider in på dagen. Innan frukost är jag knappt att betraktas som en mänsklig varelse. Och innan frukost mår jag alltid fruktansvärt illa. Men tre kilometer i lugnt tempo borde jag åtminstone klara, även i så miserabelt skick. Det gjorde jag också. Med spysmak i munnen. Varför är det så? Jag vill aldrig mer träna på morgonen, men det är lika bra att inse att jag kommer behöva göra det fler gånger, och till slut så kanske jag vänjer mig. Men nästa gång får jag se till att äta något innan.

Distans: 3,00 km
Tid: 00:18:50
Snitt: 6:17 min/km



working girl


Idag på jobbet fick man veta att man levde. Känner mig helt slutkörd. Men det beror nog allra mest på dålig sömn och inte faktisk ansträngning. Jag köpte ett busskort och klagade över att "ingen tar ansvar för att hålla ordning i fikarummet". Känner mig således introducerad i arbetslivet.

Projekt formtopp går väl helt ok hittills. Jag ligger strax under 1500 kalorier in idag, ut vet jag inte. Jag har ju visserligen gått omkring och gjort grejer i tio timmar, höjt aktivitetsnivån så att säga. Så jag tror att jag uppnått en skaplig balans där. När jag kom hem ställde jag mig och lagade kikärtsgryta med couscous och portionerade upp i matlådor. En låda = 420 kcal. Ganska duktigt:





första dan på jobbet idag


Om en halvtimme ska jag bege mig mot jobbet. Har inte sovit många timmar inatt. Det är för ljust och så dessa jävla högljudda fåglar. Jag menar inte lite pittoreskt kvitter nu, utan typ en stor kråka som skriker gällt vid fyra på morgonen. Dagen kunde alltså ha börjat bättre. Men lite kaffe på det så ska vi nog kunna överleva även den här morgonen.

Hoppas jag ska jobba med någon trevlig människa nu bara.


milträning: update


Ikväll sprang vi. Lätt distanslöpning, 6 km. Det var grymt skönt i luften, lite svalt till och med. Men vänstra knät kändes lite ömt och vad ska man säga ... rörligt? Som om det inte ville sitta på plats. Det är aldrig kul. Men det är nog inget med det.


Distans: 6,00 km
Tid: 00:39:41
Snitt: 6:37 min/km

Nästa vecka är en återhämtningsvecka, förutom det tredje passet. För då blir det en ökning upp till 8 km.


projekt formtopp


Imorgon smäller det. Jag börjar jobba och semestern är över. Dessutom börjar mitt nya (men konceptet känns inte särskilt nytt) projekt. Projekt formtopp. Skratta inte ut mig nu, såhär i början. Syftet med hela projektet är att uppnå en snyggare kropp. Problemet är att "en snyggare kropp" är oerhört vagt och svårmätt. Så vi säger såhär istället: jag vill bli av med överflödigt fett från min kropp. Jag vill bli hårdare och tightare. Jag vill bli lättare, snabbare och smidigare. Och imorgon börjar vägen dit.


Mer precisa mål:

- Gå ner i vikt till 55 kilo, det vill säga, ungefär fem kilo mindre än idag. Väl där får jag utvärdera vad det har gjort i form av fasthet o.s.v.
- Gå ner i midjemått. Midjemåttet är den enda indikationen på fettprocent som jag har att gå efter. Därmed blir det naturligtvis viktigt att det måttet krymper rejält, annars har jag kanske främst tappat vätska och muskler, det var inte det som var poängen med projekt formtopp = fail.


Några grundläggande regler:

- 1300-1500 kcal om dagen
- ... som ska bestå av riktig mat. Inget skräp, inget godis, inga chips, ingen glass, ingen saft och inga bullar.
- Jag ska bli bättre på att se till att jag får i mig protein, eftersom jag blivit någon slags slarvig vegetarian den senaste tiden.
- Jag ska bli bättre på att äta något direkt efter träningspassen.
- Träning efter milprogrammet, men utökad styrketräning och kompletterande konditionsträning genom spinning. Allt som allt blir det tre löppass i veckan, två kortare styrketräningspass, och (i mån av tid) ett spinningpass. I mån av tid, eftersom jag kommer att jobba heltid nu och gymmets spinning-schema är rätt begränsat nu under sommarmånaderna.
- Mer motion i form av dagliga promenader. Tack och lov har jag ett ganska fysiskt ansträngande jobb, så lite mer motion får jag bara av att jobba.


Jag tänkte börja redan nu, genom att rensa ur kyl, frys och skafferi på allt skräp som snart inte längre är en del av min vardagskost och dessutom planera in lite maträtter. Nu kör vi!


öl och tapas


Igår ägnades kvällen åt två av mina favoritsaker här i världen: öl och tapas. Med trevligt sällskap, dessutom. Jag, Ida och Henrik gick till
Sangria tapas bar i Vasastan (precis vid vanadisrondellen). Grymma tapas! Ölen var det inget fel på heller. Plus att de gör sin egen sangria, så får man välja om man vill ha på rött, vitt, rosé eller cava. Tyvärr provade jag inte det igår, men det får bli någon annan gång. Efteråt gick vi och tog en öl med Ivan.

Ida!



Öl!




kvavhet


Vilken oerhört kvav dag idag. Jag gick runt och sjöng på
single ladies i en timme, så till slut tröttnade väl Henrik and put a ring on it. Någon slags nyckelring verkar det som.



Vi gick på promenad efter lite tjat från min sida. Man får ju inte slösa bort sina lediga dagar inomhus. Eller nåt. Här börjar de flesta av mina joggingrundor:



Så springer man framåt, framåt och tar till höger in mot Ekhagen och ner till båtklubben som ligger vid vattnet där:



Mellan Ekhagens båtklubb och stranden vid oss går en liten väg genom skogen, längs vattnet. Också part of min regular joggingrunda. Där ligger massor av såna här små pyttiga strandremsor. Visserligen sten. Men ändå. På kvällarna sitter det massor av människor och grillar längs vattnet där.



Min älskling!



Jag var tvungen att svalka mig lite. Sen kom jag på att jag kunde tappa kameran i vattnet ...



Sen promenerade vi vidare till Stora skuggan och fikade på Skafferiet i Ekoparken. Ärligt talat var det mest dyrt. På vägen hem:




Nu ska jag lägga mig och läsa lite mer Twilight. Beroendeframkallande bok, faktiskt. Sedan ska vi ut och äta tapas.



myggbett


Fick massor av nya myggbett igår under joggingrundan. Eller direkt efter. Någon gång under kvällen, i alla fall. Jag hatar det. En gång satt jag uppe en hel sommarnatt och drack vin och skrålade (eller en gång, vad fan) och när jag vaknade var hela kroppen täckt av myggbett. Jag var helt prickig. Dessutom var jag allmänpåverkad. Jag hade varit en vårdslös bilförare om jag fick köra bil. Jag vinglade runt och mådde illa. Ungefär som jag känner mig av gräspollen och värme. Detta om detta.

På måndag börjar jag jobba. Den här ledigheten tog slut i ett nafs, som ledigheter har en tendens att göra. Jag känner mig inte helt redo att börja stiga upp tidigt, kompromissa om min egen tid och missa allt roligt som trots allt händer i djungelvärmen som varit min tillvaro den senaste tiden. Enligt mitt schema ska jag dessutom jobba ganska mycket. Väldigt mycket. Det är heltid, men jag kan inte riktigt greppa hur jäkla mycket det är att jobba heltid. Sen blir det lite lättare i augusti. Och därnäst väntar höstschemat. Jag hoppas på att få jobba kanske 80%. Det vore helt underbart.



visst är det bätter men int är det bra


Idag var det löpträningsdag för mig. Medelhård snabbdistans på 4 km. Enligt
programmet skulle det gå på cirka 27 minuter och kännas som en ökning från de lätta distanspassen. Det blev jag, Henrik och Ivan som sprang en bana som mestadels gick på asfalt. Mycket tack vare att Ivan var med gick det lite snabbare än det var tänkt. Man rättar sig efter de andras tempo mer eller mindre omedvetet. I slutet kändes det som att skallen skulle sprängas av värmen, och då var det ju faktiskt riktigt trevlig temperatur jämfört med mina senaste pass. Jag undrar om min lugg kan ha någonting med saken att göra.

Distans: 4,00 km
Tid: 00:23:25
Snitt: 5:51 min/km


vid närmare eftertanke ...


... så spelar det där med nagellack ingen roll. Från och med på måndag kan jag inte längre ha nagellack i alla fall. Det är förbjudet på jobbet. Man kan ju sätta på och ta av mellan passen, men det orkar jag inte.

Mer som är förbjudet på jobbet:


- Ha på sig arbetsklänning + privata strumpbyxor.

- Ha långa naglar.

- Bära ringar, klockor och armband.

- Ha utsläppt hår om man har långt hår.


Det går dessutom rykten om att det är förbjudet att:

- Ha på sig arbetsklänning och vara barbent.

- Ha på sig arbetsklänning och privata strumpor.

- Ha på sig arbetsklänning utan ett par arbetsbyxor under.

Alla de här punkterna gör arbetsklänningen så jävla meningslös. Varför har man den i sortimentet om man inte får använda den på något rimligt sätt? Det ska jag fråga hygiensjuksköterskan någon gång.


naglar


Det enda produktiva jag haft för mig under gårdagen var att måla naglarna i det nya korallrosa lacket. En färg som absolut inte passar mig, vilket jag insåg när det väl åkt på. Korallrosa är mer ... Blondinbellas färg. En väldigt fin färg. Men inte på mig. Jag ska nog hålla mig till rött, jag.




Myggbiten och härjad.


Jag är inte världens mest hängivna nagellacksmålare, ska jag villigt erkänna. Jag bara kladdar på det och drar. Och jag vet inte hur man gör med nagelband och sånt där. Någon som vet?


...


Vi gick i alla fall och badade på stranden som ligger kanske 400 meter från vårt hem. Jag har alltid betraktat den som en lite äcklig strand, fullproppad med folk och insekter. Men det var faktiskt inte så farligt med det där. Vi hade gott om plats uppe på gräset, någon insekt stördes vi aldrig av och det var trevligt med en sandstrand. Jag badade två gånger, läste Twilight och solade. Nu är jag dåsig och ska fundera lite på vad man ska äta för något ...

Den här lilla ledigheten har verkligen lyckats göra mig så avslappnad. Små saker som brukade irritera mig bekommer mig knappt. Om vi bara hade luftkonditionering i sovrummet så skulle livet vara perfekt ...


sol och bad


Klockan blir snart tre - check.

Insmord i massor av solskyddsfaktor - check.

Växlande molnighet - check.


Sådär, då kan man gå ut för att sola och bada då! Att försöka bli brun kan jag bara glömma, jag får inte färg, jag får eksem. Men det finns ett sätt att anta andra nyanser, så att säga, bli lite naturvit eller äggskal istället för blekt kopieringspapper. För att uppnå detta krävs små men regelbundna soltillfällen. Jag är en mönster-solare med apotekets mått mätt. Det fanns en tid när jag blev pepparkaksbrun på en dag. Vad f-n hände?


wackness


Jag sprang idag. Enligt schemat skulle det vara ett lätt distanspass på 5 km. Det var varmt och jag kände mig döende. Efter någon kilometer började mina sinnesintryck bli förvrängda så att världen kändes som om DJ Screw hade screwat med alla ljuden. Den enda signalen jag fick från min kropp var ett entonigt: Stanna! Sluta upp med dumheterna. Jag hatar dig. Så jag stannade två eller tre gånger och förbannade världen och värmen (hade ju bestämt mig för att sluta klaga egentligen) och jag vet inte, men jag kan eventuellt ha börjat grina. Om det är något jag inte klarar av så är det när kroppen inte vill samarbeta med mig. När jag slutligen kom i mål hällde jag ut kanske halva vattenflaskan över huvudet och insåg att det var precis det jag saknade, mitt huvud var helt överhettat. Så fort jag kylde ner huvudet så blev jag mig själv igen. Så kan det vara.

Hemma gjorde jag lite styrkeövningar också. Tiden är med stoppen inräknade.

Distans: 5,00 km
Tid: 00:34:53
Snitt: 6:59 min/km


dagen


Vi skulle ha badat idag, men åkte istället till söder för att äta en jättesen lunch på
Hermans. Jag har aldrig varit där, men det var en grym vegetarisk buffé och jättefin utsikt. Kan tänka mig att det blir ganska fullt där om man äter på "ordinarie" tider. Därifrån gick vi till gamla stan och science fiction-bokhandeln. Jag köpte Twilight, för den var uppradad överallt i hela butiken kändes det som, så jag var ju tvungen att ge med mig. Apropå vampyrer och scifi-bokandeln, igår såg vi 30 days of night på film, så jävla äcklig. Jag är en sån som blir rädd på riktigt av skräckfilmer så jag vågade ju knappt gå på toa själv efter den. Jag försöker samla mod till att se Eden Lake ...

I gamla stan hittade vi en loppis som iofs inte hade så mycket vi ville ha. Men i källaren ska det ha funnits ett fängelse för länge sedan och man skulle kunna känna skumma vibbar vid ett piano där nere. Fullblodsskeptiker som jag är så kände jag förstås ingenting. Sen gick vi vidare längs vattnet och på östermalm hittade vi en helt fantastisk affär som jag inte minns namnet på, som sålde 50 och 60-tals-möbler, en hel del moderna designklassiker. Det var ett litet paradis, helt enkelt.  Visst var det dyrt men inte så farligt som jag först tänkt mig. Där ska jag hitta en golvlampa någon gång, det känner jag på mig.







Nu är jag hemma igen och ska, hör och häpna, faktiskt ge mig ut att springa om en timme eller något sånt. Sen ska vi se på film. Det blir antingen The Wackness eller The Warriors. Henrik hade inte sett Warriors, så jag kände mig hugad att introducera honom.


sailorbyxdressen


Idag har man haft spenderarbrallorna på. Hela dagen har jag och Henrik gått i affärer, bokstavligen tills för typ en timme sedan, då vi kom hem igen, efter att ha gått hela vägen. Mina fötter är i princip bortdomnade. Men en rutig kjol, en randig tröja, ett korallrosa nagellack, tre par trosor (köp 3 betala för 2) och en sailor-byxdress (!) har jag med mig hem.

Längst uppe i PUB-huset ligger
Pom Pom Parlour, och jag hade aldrig varit där, men hört så mycket bra om den butiken, så idag när vi var i trakterna var jag tvungen att gå dit och kolla. Snygg butik i burleskstil med en hel del sexleksaker, bland annat. Klädutbudet var inte gigantiskt, men jag spottade den här byxdressen från ett avstånd och drogs mot den som en mal dras mot ljuset.

Först trodde jag att det var en klänning, men i provhytten blev det uppenbart att det var en byxdress. Då skiter jag i den, tänkte jag. Dyr var den ju också. Men sen så bara: nej. Varför ska jag alltid vara så jävla trist för? Bara handla så billigt som möjligt och i det närmaste ha som princip att klä mig trist och intetsägande, så att ingen ska lägga märke till mig. (Sånt är jobbigt, att bli utstirrad o.s.v.). Alltid detaljgranska allting, för tänk om det blir en valk om man sätter sig ner, eller tänk om en cellulit skulle råka synas om jag klämmer ihop låren och det är strålkastarljus. Sådär är jag alltid när jag provar kläder, så jag köper ingenting jag vill ha på mig. I alla fall så gjorde jag en pakt med mig själv att jag ska börja använda alla coola kläder jag har, som bara hänger i garderoben och är för "festliga" för att få komma fram, någonsin. Jag ska börja köpa det som JAG vill ha, oavsett om någon stirrar på mig, om jag är för fet för det, eller för gammal, eller vad som helst. Nu skiter jag i allt sånt. Och jag började med att köpa den här byxdressen.




Älskling!