en pasta med tomatsås, typ


Jag äter fruktansvärt mycket pasta med tomatsås och här kommer ett recept på den senaste. I princip är det alltid pasta med krossade tomater fast på olika sätt och med olika tillbehör. Väldigt billigt blir det, dessutom.

Tortiglioni med tomater (4 portioner)






















Tortiglioni eller annan valfri pasta
1 gul lök
1 pkt coctailtomater
1 röd paprika
1 konservburk med hela tomater i lag
6 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 msk rödvin
1 msk tomatpuré
2 msk ajvar relish
1 msk creme fraiche med paprika och chili-smak
25 gram parmesanost
några blad färsk basilika
några nävar babyspenat
salt
peppar
oregano



1. Hacka löken, coctailtomaterna och paprikan. Skala vitlöksklyftorna.

2. Koka upp pasta till fyra portioner.

3. Värm olivoljan i en stekpanna, gärna en lite djupare, typ en traktörpanna. Pressa vitlöken i oljan. Fräs grönsakerna, krydda med salt, peppar och oregano.

4. Häll över konservburken med tomater, tomatpuré, ajvar relish och vin. Konservburkstomaterna kan man dela/mosa med en sked direkt i pannan så att de blir till mindre bitar. Låt det koka ihop en liten stund.

5. Mot slutet rör man i parmesanosten, creme fraiche och några basilikablad. Krydda efter behov.

6. När man tagit tomaterna av plattan så rör man ner några nävar hackad babyspenat. Servera med parmesanost.


Kommentarer

Kommentera!

Ditt namn:
Kom ihåg

Din mail:

URL:

Kommentar:

Trackback