work - gangstarr

Henrik bakade grahamsbullar:

126772-38

... och jag gjorde kycklingfilé i ugnen med grönsaksris:

126772-39


När jag blir frisk ska jag klippa mig. På riktigt. Inget toppande, utan av med lite längd.

krazy kings too - company flow

Igår natt åkte jag in till akuten på Danderyd. Jag hade först drömt att jag tydligt kände två kapslar i övre delen av magen, jag genomgick någon slags röntgen, och kapslarna innehöll knark som började sippra ut i kroppen. Jag drömde att det sved och gjorde ont, men i huvudsak att jag försökte försvara mig, att jag inte alls vetat om att jag skulle smuggla in narkotika någonstans. Klockan fyra vaknade jag av smärtorna högt upp i magen. Jag vet inte riktigt vad jag gjorde, för jag minns inte särskilt väl nu, men jag skrek och hyperventilerade, så Henrik vaknade väl av det. Jag kräktes, mest av smärtorna och inte för att jag egentligen behövde kräkas. Sprang omkring, försökte googla "vårdguiden" men jag kunde inte förmå mig själv att stå stilla tillräckligt länge för att hinna skriva ner hela ordet. Jag minns inte exakt vad jag gjorde men jag kastade mig omkring som en djävulsbesatt.
Man vågar ju nästan inte åka till akuten, för man vill inte slösa deras tid med sina larviga åkommor. Samtidigt gjorde det outhärdligt ont, och det tog aldrig slut. Hade blindtarmen i åtanke, så det avgjorde det. På akuten har de säkert finare smärtlindring än mina alvedon också.
Sen var jag på akuten från fem på natten till tio på förmiddagen. Fick en otroligt bra och sympatisk läkare som verkade ha ambitionen att utreda de här smärtorna på riktigt. Hon trodde att det kunde vara gallsten, eller att det var en reaktion från levern på något sätt. Båda två ska följas upp, och tillsvidare har jag fått starkare smärtlindring utskrivet om det händer igen, och ska undvika viss mat.
Jag fick gå hem, upptäckte att jag var klädd i mjukisbyxor och kinaskor. Snyggt.

Idag ska Henrik baka bröd, nice! Jag tänker personligen bara ta det lugnt. Ska promenera lite, vädret är ju bra. Jag är fortfarande sjuk, men halsen och hostan är bättre, det är skönt.
Imorgon börjar kursen i svensk politik, och jag fyller år. Får se om jag är fit för en föreläsning imorgon. Jag hostar fortfarande rätt mycket, och jag hatar att hosta på föreläsningar, jag vill inte förstöra för alla andra. Ska försöka få tag på någon i skolan vars anteckningar jag kan låna.


well awaits - slayer

Det första som händer när jag lämnat in hemtentan är att jag får helt sjukt ont i halsen.
Nu är jag nere för räkning. Jag hostar så att mitt innandöme när som helst kommer att åka upp.
Pappa fyller år idag, han ska få Bruce Springsteens nya. Det kan jag skriva här för pappa läser nog inte min blogg. Mamma har skaffat facebook, och har numera tillgång till alla bilder som min lillebrorsa är taggad på. Vilket enormt kontrollinstrument facebook kan vara, om man vill.
Men det roliga är att pappa ... jag tror inte att han kan komponera ett sms som han vill. Nu spekulerar jag bara, men han har inte alls tagit till sig hela ungdomskommunikationskulturen, som mamma har gjort. Mamma var med på lunarstorm också. Mamma är down med alla applications på facebook.
Nu ska jag göra kaffe, läsa Rocky och njuta av att jag är ledig, njuta av att mina lungor låter som en harley davidson som startar varannan minut.

hot - KRS-One

Hej hemtenta!
Jag har som vanligt försvunnit ner i ett djupt semantiskt hål, där varje ord i tentafrågan måste definieras, tolkas, omtolkas, betänkas, diskuteras ... Jag har helt enkelt hamnat i den mycket tidskrävande process som jag sällan tar mig ur och som förstör mitt eget liv och senare även min omgivnings.
Nu har jag ju iofs redan tärts på i och med att våra nya grannar är två stycken jävla saxofonister, som spelar stressade skalor från varsitt håll i lägenheten hela dagarna. Så gränsen till nervsammanbrott borde ligga närmare nu än någonsin.
Just nu har de ett litet speluppehåll, jag undrar vad de håller på med när de inte spelar. Min teori är att de just nu klättrat ner i sina kistor och sover lite. Vilar upp sig lite inför nästa session av hysteriska skalor, vars syfte verkar vara att ta död på andras livsglädje.

Men ja, jag försöker lugna mig lite. Ska dricka kaffe nu. Läsa. Diska. Tänka på mina ord. Skriva ett anonymt hatbrev till mina grannar. Något sånt.

long gone lonesome blues - hank williams

Igår hade jag redovisning. Ångest, ångest, ångest. Jag hatar att prata inför en grupp människor. Nu är det tack och lov över, för den här gången. Men ändå, plötsligt sköljer minnena av min dumma, stammande röst över mig, och jag vill bara fly, gömma mig, inte finnas. Vad fan är det för fel på mig. Jag har aldrig varit såhär rädd för att prata inför grupp förut, men nu mår jag dåligt efteråt också. Inte bara den vidrigt höga pulsen innan, att jag bokstavligen darrar och mår illa. Jag behöver stecolid inför sånt här.
Sen var Sara här, vi åt canneloni och drack vin. Det blev ett trevligt avslut på en i övrigt ganska obehaglig dag.
Ikväll firas Oskars och Gillis födelsedag, och imorgon ska vi, bestämdes alldeles nyss, gå på Sage Francis på Debaser. Henrik fyller år imorgon, så det fanns en perfekt sysselsättning på hans födelsedag ändå.
Själv fyller jag år på en måndag, den första i en rad av dagar med halvtidiga föreläsningar. Det blir nog inget av den här födelsedagen heller.
Och min önskelista består av svindyr kurslitteratur. Kul att vi ska läsa trettio sidor i en bok som kostar 500. Det blir typ 16-17 kronor per sida. På statsvetenskapen finns det dessutom giriga monster som lagit beslag på all kurslitteratur på alla bibliotek i Uppland och Sörmland, och ställt hela sin släkt i kö på dem.
Det finns med andra ord marginella chanser att få tag på en bok gratis.
Fan.


elevation - television

Igår: daquiri och lådvin hos Emily och Chavah. Onödigt jättefull p.g.a. dålig självkontroll. Taxi hem.
Idag:  vaknade av en mardrömshuvudvärk, och spykänslor. Kurerat mig med alvedon och cola. Gjorde hamburgare till middag, fast det skulle ha blivit lyxcanneloni. Hamburgare var det mest avancerade jag kunde laga idag. Nu ska jag till råga på allt försöka plugga. Det känns fint.

Tur att Henrik älskar mig även när jag är ett äckligt vrak.

allt som är ditt - säkert!

Min kropp är helt slut. Jag var på spinning och bodypump. Det stod att det skulle vara 25 minuter spin och 25 minuter bodypump. Det var det inte. Det var 90 minuters galenskap. Fast det var egentligen efter 25 minuter in på bodypumpen när jag hade börjat ta ut mig ordentligt, i tron att det snart var över, som jag insåg att jag hade så fel, så fel. Och jag hade lagt på för mycket vikter, jag är ju van att maxa när jag gymmar. Jag orkar inte ta de vikterna vid många repetitioner, men eftersom jag är en sån pinsam person som skäms om jag mitt i träningen av en muskelgrupp ger upp och byter ner mig, så var jag ju liksom tvungen att stå ut. Vilket iofs innebär att jag visst orkar, men att jag efteråt är nästan död. Hela jag skakade när jag gick därifrån, jag raglade hem, spyfärdig.
Jag ska aldrig mer klaga på att 55 minuters spinning är jobbigt.
Fast jag är nog lite nöjd med mig själv ändå.


uptown top ranking - althea & donna

Jag har kommit underfund med att jag gillar statsvetenskapen, i synnerhet kursen i politisk teori som pågår just nu. Det känns otroligt skönt att gilla det man gör. Jag hade nästan glömt att man kunde göra det.
Jag gillade visserligen idéhistorian, som ämne, när jag läste det, men de andra som läste var inte alls intressanta, vilket bidrog till att själva undervisningen blev trist. Det blev liksom trist att gå dit, man kunde lika gärna stanna hemma och läsa böckerna. På statsvetenskapen har de varit smarta nog att börja allting med en kurs i seminarieform, där man liksom är tvungen att lära känna några lite, det blir en helt annan atmosfär när man sitter i ett litet rum än när man sitter i en stor föreläsningssal. Det är fortfarande läskigt att prata inför en grupp, men varenda gång jag ska gå till ett seminarium är jag glad och förväntansfull. Och det är så skönt.
Jobbet är ett bra exempel på att göra något som man inte gillar. Inte heller ogillar helt och hållet, men helhetsupplevelsen är att jag inte gör någonting meningsfullt av min tid. Mitt enda syfte med arbetet är att tjäna pengar. Sen finns det några personer på mitt jobb som jag tycker väldigt mycket om, och det är alltid kul att träffa dem. Jag skulle till och med kunna sträcka mig så långt som att säga att det kan vara roligt att jobba, om jag får jobba med de människorna. Men den senaste tiden har jag varit helt isolerad från resten av personalen i och med mina arbetsuppgifter, den sociala biten har försvunnit, och då är jobbet bara ett nödvändigt ont.

Iaf, vad svamlet ovanför egentligen innebär är att jag är väldigt glad just nu.


more than this - roxy music

Det blev inte så bra bilder. Blixten fick allt att se svettigt och blankt ut. Och utan var det för mörkt, så allt blev suddigt. Jag har varken stativ eller möjlighet att ljussätta. Och dessutom inga ambitioner. Så jag orkade inte.
Någon gång när det är dagsljus ska jag försöka orka ta bilder, som blir bättre.

Här är iaf vår soffa. Den har mest Henrik suttit ner, som synes i mitten av den. Det är där han sitter när han spelar sina tv-spel, medan jag spelar schack mot datorn. Bakom soffan har vår förra soffa - en skinnsoffa, lyckats skava av en bit tapet. Nån gång ska det fixas. Kuddarna på bilden ska få fodral, jag sydde det ena ikväll. men jag ångrar att jag inte väntade tills imorgon så kunde jag ha köpt dragkedjor också. Jag gillar dragkedjor.
Iaf tänkte jag sy flera olika så att man kan byta efter humör.
Soffbordet är min lillebrors hantverk och design. Han har varit vänlig nog att låna ut det till oss tills vidare. Jag tänkte mig senare ett soffbord i teak, i 50-talsstil.

image34

Här ser man in i köket. Jag är svag för designklassiker a la Arne Jacobsen, Bruno Mattson, o.s.v. I like spännben! Men min ekonomi är ytterst begränsad. Resultatet är att köket ser lite ut som ett försök till jättestereotyp homestyling såhär på ett avstånd.
Bordet köpte jag för en hundring på blocket, lillebror har även här hjälpt till med att fixa bordsskivan till nyskick igen. Stolarna är vanliga myrankopior som man kan hitta nästan hur billigt som helst numera.
Gardinen har jag sytt av ett tyg från Ikea. Lampan köpte vi idag för 99 kronor.
Så ser man tv:n och stereon. Vi har hittills inte kommit på något snyggt att göra av sladdarna från tv:n.

image33

Här kommer stringhyllan där skivsamlingen fått husera. Den kommer från min fars pojkrum i Härnösand och är enligt mig så snygg att vi fick göra avkall på rätt många skivor, de får helt enkelt inte plats. De står i förrådet.
Gardinen är köpt på Åhléns. Jag tyckte det var så skönt med färdigsydda gardiner, men självklart var de för långa, för jag mäter aldrig någonting utan köper allt på impuls i affären. Så det känns rätt skönt att jag en gång var klok nog att köpa en symaskin.

image35

Här är mina thingies som jag inte lämnar huset utan.

image36

teardrops - womack & womack

Jag är en sån homebuddy. Därför har jag investerat i mitt hem. Nya mattor, nya gardiner till vardagsrummet, ny kockkniv, nya lampor, tyg till soffkuddar, och en massa ljus. Resultatet är att jag har ännu mindre lust att lämna mitt fina hem. Som nu alltså är finare.
Och idag köpte vi en massa booze också. Alltså vi har bil just nu. Därför passar vi på att göra såna här större inköp. Allt som skulle kunna vara obekvämt att släpa med sig på buss 40.

Jag kanske langar upp lite bilder ikväll när det är mörkt. Kanske jag gör.
Har hittat digitalkameran nu.