halo - beyoncé


Men fy fan. Det gick inte alls bra att jogga idag. Det var så fruktansvärt varmt. Redan efter två kilometer var jag torr i halsen, genomsnorig och tungandad av pollen (och brist på allergimedicin) och ville stanna. Solen stekte på huvudet och allt jag kunde tänka på var keps, vatten och att lägga mig ner på marken i skuggan. Sprang på till 4,8 km sedan rasade jag ihop. 28,30 stannade klockan på. Satte inte på den igen. Sedan gick jag en bit och sedan joggade jag på något slags nedvarvningsmanér.

Känns lite misslyckat. Jag får väl springa 8 km nästa gång istället. Då tror jag bestämt att jag ska göra det på kvällen, när det blivit både svalt och mörkt. För det här med att springa i stekande sol var inte min grej.


Distans:
4,8 km
Tid: 28,30
Snitt: 5,56 min/km


what do i get - the buzzcocks


Sitter och lyssnar på
Clives spellista och peppar för min joggingrunda. Har sprungit två korta rundor den här veckan, så idag blir det lite längre. Det vill säga inte särskilt långt ändå. Med tanke på att det är Stockholm Marathon imorgon känns det extra larvigt att kalla 8 km för långt.

Ikväll ska jag grilla med några f.d. jobbarkompisar. Sätter Henrik på att marinera quornfiléer åt mig och så hade jag som tur var några öl hemma. Eller om de var Henriks. Det blir väl inte bättre än så. (Det är ganska bra, menar jag alltså). Jag rapporterar joggingrundan om ett tag. Ciao!


single ladies - beyoncé


Haha ... så gammalt och lite grann som att sparka på en som redan ligger ... men jag skrattar varje gång jag ser den där affishen för Folkpartiet i Europavalet: "Vi skickar inga gnällspikar till Bryssel". Nej, sannerligen inte! Varför inte lägga till "Det enda vi är säger nej till är kritiskt tänkande". Kriterier för att få kandidera för Folkpartiet? Du behöver bara kunna säga "ja". Avancerat: kan säga "ja" på flera språk. Att sen Marit Paulsen faktiskt kandiderar för Folkpartiet ... det är nästan så att jag knappt får luft mellan skrattanfallen.


what's inside a girl - cramps


En till sak apropå
kvinnors ogynnsamma roll i reproduktionen. Det tar förstås inte slut där. Hanna Fridén tar upp moraliseringen kring hur kvinnan föder sitt barn. Det räcker inte med att kvinnans kropp ska proppas full av överflödig folsyra för att bättre kunna vara värddjur åt ett embryo och att kvinnan, men inte mannen, ska lastas för statistiken med äldre genomsnittsförstföderskor. Dessutom ska kvinnan inte göra några anspråk på bekvämlighet när hon föder. Kejsarsnitt kostar mer pengar än en vaginal förlossning. Jag lovar att det argumentet inte skulle bita på en man. Det är (nästan) bara kvinnor som uppfostras till att oroa sig över att vara en belastning för andra, inte ska väl jag och så vidare. Jo, visst fan ska väl du. Ska du offra din kropp för artens fortplantning, din löneutveckling och din attraktionskraft på arbetsmarknaden så, visst fan ska du kräva något tillbaka. Vägra se ner på dig själv för att du (vilket är minst lika jävla naturligt som en naturlig förlossning) skyr smärta.

Som om kejsarsnitt ens vore ett bekvämt alternativ. Kejsarsnitt har definitivt sina nackdelar, inget snack om saken. Och visst tycker jag det vore synd att skrämma upp kvinnor till att välja ett alternativ som kanske inte är det optimala. (Jag är själv övertygad om att en vaginal förlossning är att föredra). Men alla måste få ha sin egen uppfattning i frågan. Och jag kan fan inte tolerera att man moraliserar över enskilda kvinnor och deras kroppar, barnlängtan, barnafödande och sätt att faktiskt föröka den här för övrigt ganska misslyckade arten. Mammor är för unga, för gamla, för många i bredd på gatorna, dricker för mycket latte, är för oroliga, röker en cigarett i lekparken och är på alla sätt och vis patetiska, i behov av strikt vägledning. Och gud nåde den mamma som ammar på allmän plats! Ammar hon för kort tid är hon självisk, ammar hon för lång tid finns det pedofila undertoner i hennes beteende. And so on. Mammor verkar inte vara något annat än oönskade av resten av samhället. Återigen: är det konstigt att man väntar med att skaffa barn?


nebraska - bruce springsteen







Sömnlöshet är den här månadens tema. Jag kan inte somna. Det är för ljust, varmt och för mycket fågelkvitter. Igår natt satt jag och gjorde en spellista i Spotify åt er som läser den här bloggen istället. Typ som ett blandband. Den fick helt enkelt heta "en natt i maj" och känns ungefär som det där äckliga vemodet som kan komma över en när klockan blivit halv fyra på morgonen och man inte har någonting att se fram emot alls.



En natt i maj


waterloo sunset - the kinks


Sist jag sprang skrev jag efteråt att ett litet mål är just nu att springa åtminstone en fjuttig sträcka som 3 km på i ett tempo under 6 min/km, 5, xx/km.

Idag sprang jag 3 km på 16 minuter och 25 sekunder. 5,28 min/km. Och det var inte ens så att jag maxade, jag hade helt klart kunnat kapa mer tid. Men det var Henrik som hade klockan, så den såg jag inte. Det var jag som sprang först och höll tempot. Efteråt joggade vi hem kanske 2 km och blev myggbitna när vi stretchade.

Nu ska jag köpa godis tror jag.


baby jane - honey is cool


Skulle vilja starta en systergrupp till facebookgruppen Det bottenlösa hatet mot Ica Sankt Eriksplan, för att få utlopp för mitt bottenlösa hat mot det lokala Ica. Mitt Ica ruinerar mig på pengar och matlust. Nu har jag i princip slutat att gå dit. Men igår försökte jag mig på att handla där med resultatet att jag blev förbannad och stormade ut. Ut och iväg till skräpmatsrestaurangen där jag köpte en vegetarisk hamburgare. Jag lovar att den var blodtryckssänkande i jämförelse med att handla på mitt klaustrofobiskt trånga Ica till överpriser. När jag satt där och åt den bestämde jag mig för att sluta vara så kinkig med maten. Man kan väl bara ta och hitta på något av det som finns? Spela roll att man inte kvalar in till kocklandslaget på maten. Men man slipper gå till Ica och tilläggshandla och varje minut man sparar in i från Ica-vistelser är en minut av glädje, lycka och frälsning.

Så. Idag blev det tomatsås med linser, kikärter och chili. Till det: sötpotatis, rödbetor, morötter, rödlök och aubergine rostat i ugnen med olivolja, honung och allehanda kryddor. Lite keso vid sidan av.

Det var en lite underlig kombination. Men det gick ner och jag blev mätt.



i feel it all - feist


Fan. Även fast jag kan vara sjukt missnöjd med hur jag ser ut så ser man i alla fall inte så gräslig ut som man gjort tidigare i sitt liv. Genetiskt är man densamma, men man har större potential att göra något nu. Erfarenhet, bara. Man har insett en del av livets små sanningar. Saker i stil med att:

- Din lugg ser kanske svinbra ut fast du klippt den själv, när den är hårdfönad och söndersprayad och du står blickstilla framför badrumsspegeln. I alla andra lägen syns det att den är ett jävla fuskbygge.
- Att se sur ut på kort är inte det hetaste någonsin.
- Fundera på allvar på att göra något åt att underläppen är svintjock i jämförelse med överläppen.
- Dra i kontrasten, visst, men försök att vara lite måttfull.
- Färga inte håret svart-svart. Riktigt mörkt brunt funkar, men inte svart.




En kornig bild från gymnasietiden.



En till från gymnasiet. Ullis som tagit och jag som gjort svartvit i photoshop, antagligen.



Direkt från fotokartan. Också Ullis som har tagit. Jag spelar en dumpad tjej som dricker vin och är full av manshat. Ligger i ett badkar fullt av bilder på män ... som jag river sönder.



Tjugonånting. Kanske prick tjugo? Trulig och sur. Alla har rätt att genomgå en period i livet när kontrasterna måste skärpas till något överjävligt i Photoshop innan man är nöjd. Men håret färgade jag svart regelbundet.



Någon nyårsafton. Klänningen hade mormor sytt åt mamma en gång i tiden.



Hemmaklippt lugg och nivåer + kontrast i photoshop eller något sånt.


is this it - the strokes



Du heter:
Sofia
Smeknamn: Henrik kallar mig för skatten. Mamma kallar mig för Fia. Jamen, det är ju så.
Beroende av: Kaffe och endorfiner.
Vad får du oftast komplimanger för? Inget tror jag.
Hur svarar du i mobilen? Jag svarar med fullständigt namn som en annan ... jag vet inte vad.
Vem ringde du senast? Minns inte. Det ringer inte så ofta i den.
Antal timmar sömn i natt: Sju timmar.
Sov du ensam? Nej.
Brukar du komma i tid? Ja, numera gör jag det. Förut var jag aldrig i tid. Det var som att det var fysiskt omöjligt för mig att komma i tid.
När mår du bra? När jag har någonting att se fram emot.
Hur känner du dej nu? Stressad på gränsen till apatisk.
Vanligaste färg på dina kläder? Svart eller blått.
Hade du en bra kväll igår? Nej. Same as usual.
Rakar du benen? Ibland. Om jag orkade med folk som glodde skulle jag skita helt i att raka benen. Men för mig är det viktigt att inte dra någon uppmärksamhet till mig på offentliga platser, helst skulle jag vara osynlig. Och hårväxt kan dra till sig sådan oönskad uppmärksamhet.
Är du blyg? Ja, hemskt blyg. Men ibland har jag bra dagar när jag inte är det minsta blyg.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Sånt här går jag inte omkring och tänker på. Ja/Nej/Kanske/Bryr mig inte är mitt svar.
Är du nöjd med ditt liv? Ja. Det har massor av potential. Jag måste bara skära bort de sämre delarna, styra in det lite åt något bra håll och sådär.
Vad gör du i morgon? Städar och gör något ätbart på röda linser. Läser och skriver en del.
Vad är det värsta du vet? Kunde bli ett eget inlägg. Eller vad fan. En egen blogg.
Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja, det tror jag i alla fall. Ser bara för lite av dem. Sen tror jag iofs att de som jag tycker är mina bästa vänner inte har mig som bästa vän. De har nog andra, bättre och närmare vänner än mig. Och det grämer mig. Typ som när alla tjejer hade bästisar och såna där bästishjärtan och jag tror att jag var den minst populära att ha som bästis.
Har du strumpor på dig nu? Strumpbyxor.
När grät du senast? Jag tror att det var idag. Grinar av vad som helst.
Vad skulle du göra om du vann en miljon? Det skulle nog bli en del av en lägenhet eller så.
Bär du glasögon eller linser? Nej.
Är du flygrädd? Ja, så pass att jag ofta bangar ur på resor för att de innebär flygning.
Vad dricker du helst när du är törstig? Vatten.
Vilken är din favoritglass? Gillar verkligen all glass utom lightglass som smakar papper och tråkiga isglassar.
Är du morgon- eller kvällsmänniska? Nattmänniska.


the water - feist


Jag har en ny smart idé. Jag ska börja cykla till jobbet i sommar. För det finns nämligen cykelvägar, har jag upptäckt. För aldrig att jag tänker ge mig ut i den riktiga trafiken, bland bilar och annat farligt. Icke! Det är ungefär nio kilometer till jobbet på den väg som ser snabbast ut på kartorna, direkt ovanifrån. Sen får man ju räkna med lite kinks i början - man kanske upptäcker bättre vägar sen. Men cirka en mil till jobbet och cirka en mil tillbaka. Är det rimligt?

Jag kan nämligen ingenting om att cykla. Ironiskt nog, med tanke på all spinning jag tränat de senaste åren, så vet jag inte om jag ens kan cykla på en riktig cykel. Jag borde kunna, enligt det där uttrycket att det är som att lära sig cykla. Jag vet därmed ingenting om hur snabbt det går att cykla och vad som är en rimlig daglig belastning. Man kanske kommer behöva ombyteskläder om det blir som värsta träningspasset att ta sig till jobbet?

Men det viktigaste är att kunna hånskratta åt SLs otrevliga priser på månadskort. Jag bara vill inte stödja dem. Det borde för fan vara gratis.

Fördelar med att cykla till jobbet
- Slippa köpa månadskort.
- Kunna åka precis när jag vill, slippa vänta på bussen/tunnelbanan.
- Ordentlig vardagsmotion. Det är smart och tidseffektivt att utnyttja sträckor man ändå måste ta sig fram på till motion.
- Inte för att jag tidigare brukade köra bil till jobbet, men eeh ... det är miljövänligt.

Nackdelar med att cykla till jobbet
- Henrik har sagt att han tänker tvinga på mig en sån där ful ... hjälm.
- Jag är lite rädd för att bli överkörd, påkörd eller ens i närheten av att skadas eller ramla.
- Efter ett spinningpass kan jag vrida ur svett ur mina träningskläder. Det rinner svett ner i ögonen tills jag inte kan se. Det droppar ner under cykeln till äckliga svettpölar. Too much information kanske. Men jag kommer behöva duschmöjligheter på jobbet och kanske lite oömma kläder.
- Jag vill inte bli stämplad som "cyklist". Det är farligt nära tedrickandet.


friday on my knees - the fine arts showcase


Det finns en viss slags människa, förslagsvis på facebook, som inte kan skriva en enda mening utan en smiley. :)

Helt urskiljningslöst och närmast tvångsmässigt inflikas kolon och paranteser var fan som helst i en text. Det värsta med det är att det smittar. Tillslut måste man själv också lägga till smileys, för annars verkar man hård och lite barsk i tonen på internet. Som en uppretad Marit Paulsen ungefär. Medan smileyn neutraliserar allting. Fast det gör den ju inte. Några exempel:

Länge sen sist! :)
Smileyn på det uttalandet låter som att man tycker att det är ganska bra att det var länge sen sist. Så tänker jag välja att tolka det, i alla fall.

Ska vi dricka öl? :)
Låtet lite fjolligt. Som om det här med att dricka öl krävde lite mystiskt fnittrande och kanske lite spelat motstånd för att vara riktigt ok och rumsrent.

Morfar har dött. :(
... och alla känslouttryck jag kunde komma med var den här "ledsna smileyn".

Med detta sagt måste jag själv sluta ta till det här billiga greppet så lättvindigt. Det är den kortsiktiga lösningen, för att man inte vågar stå för sakernas tillstånd och för att man är i konstant behov av att distansera sig från sin omvärld.



100 degrees - shout out louds


Nu tar vi saker och ting i punktform.

- Det verkar som att getingjävlarna har byggt ett bo på min balkong. De flyger in och ut i något slags hålrum ovanför balkongdörren. Ska sätta span på skiten, så att säga. Invänta något slags definitivt klartecken. Och sedan köpa en flaska radar och peppa för getingslakt. Det känns på sätt och vis skönt. Keep your friends close ...

- Att sitta med sin värdelösa uppsats och fundera på varför handledaren strukit under ord som "belagt" för att de borde ändras ... och man fattar inte själv varför? Vad ska man ändra ordet till. Vad är fel på just det ordet. Man blir tvungen att be andra att försöka förklara. De förstår inte heller. Att sitta så i timmar, och detaljgranska meningslösa ord, det är mental tortyr.

- För att få ut lite aggressioner gick jag ut och sprang. Jag är en emotional runner tydligen. Inte en emotional eater. Det bådar ju gott. Var helt enkelt tvungen att ge mig själv en urladdning. Det blev 3,1 km riktigt backigt skogsspår på 19 minuter blankt. Det kändes som att jag sprang så långsamt först att man kunde ha gått om mig. (Är ju lite rädd för benhinnesmärtor så jag tar det lugnt). Ändå blev snittet 6,08 min/km. Det gick snabbare än det kändes, alltså. Det gick också snabbare än jag sprungit det spåret förut, fast med mindre ansträngning. Något slags framsteg. Ett litet mål är just nu att springa åtminstone en fjuttig sträcka som 3 km på i ett tempo under 6 min/km, 5, xx/km. Det vore en fin början.
Mot slutet kändes det som att jag inte kunde få luft igen. Pollen? För det händer inte på spinningen, inte.

- Nu ägnar jag några nattliga timmar åt att skriva om blockcitat till referat. Blockcitat verkade tydligen osjälvständigt. Själv tycker jag att de gör mycket för det grafiska: texten blir luftig och lättläst. Plus att man kan följa med i materialet jag kommenterar och drar slutsatser ifrån. Jag kände mig hederlig när jag använde blockcitat, inte osjälvständig.


E18 - detektivbyrån


Idag känner jag mig som världens största dampbarn. Jag måste göra några ändringar i min uppsats. Eller måste och måste, jag har blivit rekommenderad att göra dem. Men jag vill inte. Jag håller inte med om att någonting i uppsatsen borde ändras. Den är helt klart det sämsta jag någonsin skrivit - fine. För mig får det gärna fortsätta vara det. Den här uppsatsen skiter jag högaktningsfullt i. Så länge den är precis godkänd så har den tjänat sitt syfte. Jag vet hur man skriver en grym uppsats och det tänker jag bevisa på c-uppsatsen i statsvetenskap istället. På någon institution där "metod" inte innebär att "hålla sig till vedertagen uppsatsformalia" varje gång man frågar - tills man skrivit klart skiten och får höra att kapitlet om metod var så himla dåligt.

 Det enda jag vill är bara att gå på opponeringen, få höra någon självälskande käring vräka ur sig sina personliga åsikter om min uppsats under en timme eller något sånt. Och så ska jag sitta där och nicka instämmande och kanske utropa ett entusiastiskt "jaha!" då och då. Men i tankarna kommer jag befinna mig utanför salen och långt därifrån.


my home town - the wannadies


Jag har ju varit borta ett tag. På Ljusterö närmare bestämt. Jag har firat födelsedagar, ätit god mat, druckit vin, latat mig men också provsprungit efter att ha vilat lite p.g.a. benhinnesmärtorna. Jag och Henrik sprang 6 km i skogen, hade ingen klocka med mig, men runt 40 minuter tog det. Ska inte ljuga: det var så jävla jobbigt, men inte i benen utan konditionsmässigt. Jag vet inte varför, jag har bara vilat i 1½ vecka och gått på spinning istället. Så jag tippar på att det var någon slags pollenreaktion. Benhinnorna känns iaf inte alls, så det är ju bra.









Idag var vi i alla fall tvungna att åka hem. Men istället för att åka buss eller bil så tog vi båten. För det verkade lite roligare. Det var jag, Henrik, Henriks syster Erika och hennes pojkvän Sebastian. Vi fick först åka till färjeläget i Östanå, varifrån man tar färjan över till Ljusterö. Där fick vi fälla ut en
semafor. Jag visste inte vad en semafor var innan, men i det här fallet var det en vit pekare i trä som man fällde fram så att båten skulle se oss och stanna vid vår "hållplats". Det funkade och vi kom ombord på m/s Sjöbris. Jag och Henrik bänkade oss ganska snabbt utomhus. Det blåste rejält, men vi beställde öl så det gick bra i alla fall. Stockholm är helt sjukt vackert. Man glömmer det ibland, men idag kom jag på det igen, på den där båtresan. För då fick jag se Stockholm som jag nästan aldrig ser det i vanliga fall. Jag blev nästan tårögd.

Bilderna kommer från Ljusterö. Lagom till båtresan hade såklart batterierna tagit slut.



rock 'n' roll suicide - david bowie


Jag måste erkänna en sak. För en vecka sedan tog jag några bloss. För att jag var full och på en fest där många rökte. Jag liksom drogs mot altanen, som av en mystisk kraft. Reptilhjärnan var påkopplad och mitt riktiga, samvetsgranna jag låg bakbunden och nedtystad längst ner i mitt inre. Så jag snyltrökte lite på någon annans cigg. Det var helt meningslöst faktiskt. Det smakade ingenting. Man förväntar sig ju att det ska vara som ... kanske första blosset på morgonciggen? Ljuvligt och ge lite kick. Antingen det eller jätteäckligt och att man hostar ut lungorna. Men istället kändes det inte alls. Ingenting. Varken bra eller dåligt. En besvikelse. Jag minns att jag stod där och kände frustrationen växa inom mig, om inte det här ger den där kicken, vad fan ska då göra det?

Har inte varit röksugen något mer. Så det förstörde egentligen ingenting, men förstörde ändå så mycket. För jag kan inte riktigt förlåta mig själv för att jag var så klantig. Dagen efter, när jag var hemskt bakis, fick jag för mig att jag aldrig mer skulle våga mig utanför dörren,
för där skulle folk stå och skrika glåpord efter mig, ALLA skulle veta om vilket misslyckande jag är och hata mig för det. (Så jävla egocentriskt, och ja, jag VET). Jag hörde hur folk pratade över mitt huvud om det fruktansvärda som skett natten till söndagen den 17 maj, mengusåhämskt, och gråt-vaggade mig själv till sömns.

Slutligen bestämde jag mig för att glömma hela incidenten. Jag är rätt bra ändå. Jävligt mycket bättre än alla som ger upp vid första bästa misslyckande, för att de egentligen inte orkar. *Klappar mig själv på huvudet med något desperat i blicken*

walk like an egyptian - the bangles


Ikväll ska jag åka till Ljusterö och fira Henriks mamma och systers födelsedagar. Stannar till fredag åtminstone. Och jag ska ta med mig löparskorna och lite träningskläder och se hur benhinnorna håller för en skogsrunda. Henrik har berättat en jätteäcklig historia om hur några tjurar rymt från en bondgård på Ljusterö och övervintrat i skogen och blivit förvildade och galna. Attackerat folk och så. Nu ska de tydligen vara avlivade. Men jag känner mig inte helt säker på den saken ...


i've changed my plea to guilty - morrissey


När jag ändå är i tagen med att få utlopp för mitt feministiska agg kan vi ju ta upp
Den svåra kärleken, en dokumentär som visades på SVT nyligen. I dokumentären får vi följa några ensamstående kvinnor och deras tankar kring förhållanden och barn. Det visar sig ganska snart bli ett flirtande med SATC-stereotyperna som alla lärt sig att stöna högt över. 28-åriga tjejer som rest, pluggat, skaffat drömjobbet (drömjobben snarare) men aldrig haft ett längre förhållande och så smått börjar känna stressen över att hitta någon att skaffa barn med, innan allting är för sent. (Jag blir stressad bara av att höra talas om dem, själv är jag snart också 28, 2½ år kvar, och jag är verkligen långt ifrån några fantastiska upplevelser, resor eller drömjobb).

Ni förstår säkert hela konceptet. Varför väntar vi så länge med att skaffa barn? Varför klarar inte moderna människor av att leva i förhållanden? Bla bla bla. Bara det att det alltid framställs som ett kvinnoproblem. Kvinnornas egoistiska projekt, självförverkligandet, är ett stort och farligt samhällsproblem som tornar upp i horisonten. Det är inte bara den enskilda kvinnan som tar smällen utan i längden hela samhället som är uppbyggt kring att en yngre generation stödjer den åldrande. När jag ser dokumentären känns det som att man ansträngt sig för att bygga upp de där chiclitkaraktärerna. De jobbar med media, de är ute på krogen, de har tjejmiddag, snygga kläder och ställer krav. De är helt enkelt perfekta syndabockar i en modern reproduktionsthriller. Det känns som att det är meningen att man ska tycka att det är rätt åt de här veliga kvinnorna om de inte får några barn sen. Och ingen man heller.

(På ett tillhörande diskussionsforum uttrycker vissa det precis så. Dokumentärens kvinnor är inga "riktiga" kvinnor och de kommer aldrig att få "riktiga" män.)

Men vem vet om männen de dejtar är så jävla barnsugna? Jag har inte träffat många jämnåriga killar som uttryckt en barnlängtan, och jag tror att de är hyfsat representativa för svenska män i stort. Några undantag här och där finns ju, men den barnlängtande mannen som först gjorde karriär kommer knappast att förebrås för sina prioriteringar. Han behöver ju inte förebrås heller - han kan bara välja en yngre kvinna (i fertil ålder). Men för kvinnorna är det plågsamt uppenbart att man måste ligga i om man vill få några barn.

Reportern är en äldre kvinna (hur mycket äldre har jag ingen aning om) som för det mesta verkar ha för avsikt att skildra de yngre kvinnorna som våpiga drömmare. När en 28-årig kvinna uppmanas att beskriva sin drömman kommenterar reportern beskäftigt att hon ju vill vara ihop med sin bästis. Eh ... ja? Vill inte alla det?

Och självklart tar man också upp paradoxen att de här kvinnorna letar efter en jämställd och manlig man. Man låter olika forskare le överlägset åt kvinnornas idealpartner. Jaha, tihi, nä men en jämställd OCH manlig man, hur blåst får man bli? Men vad är det som är så orimligt med det? Det är ungefär som att påstå att det är orimligt av en man att vilja hitta en kvinna som både är sexig OCH bildad. Som både gillar matlagning OCH styrketräning eller varför inte ta ett för dokumentären närliggande exempel: en kvinna som både vill ha barn och göra karriär. Det är precis lika orimligt. Man kan inte anklaga kvinnor för att "förvirra männen" och göra dejtingmarknaden till ett stort mysterium på grund av det. För kvinnor har precis lika motstridiga krav på sig å sin sida. Och det enda som gör de motstridiga är att vi, eller de här forskarna, har ställt upp dikotomin och sedan är orubbliga i sina föreställningar om manligt och kvinnligt, modern och omodernt.

Avslutningsvis. Ibland, t.ex. i debatter om homoadoption för att nämna ett exempel, får man höra att det minsann krävs en man och en kvinna för att göra ett barn. Så är det tydligen inte här. Här lägger vi bara ansvar på kvinnorna.


sort it out - ceasars palace


Den senaste tiden, när jag lagt ner det här med att äta kött, fast jag äter fisk, för att ja ... jag trivs så, helt enkelt. Under den här tiden har det hänt att några oroat sig för mig. För att jag inte får i mig alla näringsämnen, alla vitaminer och mineraler och så vidare. Vilket känns som en absurd grej egentligen. Och jag äter antagligen mycket bättre nu än jag gjort tidigare under mitt liv.

Men ändå gnager den där misstanken i mig. Jag borde kanske äta något tillskott? Och jag hittar till sidor som b-vitaminbrist.se där man kan göra
självtester. Testa sig själv och se om man ligger i riskzonen. Det visar sig att jag ligger i någon typ av riskzon. Men inte för att jag inte äter fläskfilé varje dag utan för att jag är kvinna i fertil ålder. Allt annat med mig är top notch: jag är ung, jag är frisk, jag äter inga mediciner, jag tränar, jag äter massor av grönsaker, o.s.v.

KVINNOR I FERTIL ÅLDER
Både folat och B12 är oerhört viktiga för fostrets utveckling och tillväxt redan under de första veckorna efter befruktningen. Du som är kvinna i barnafödande ålder rekommenderas därför ett ökat dagligt intag av folat/folsyra för att du ska vara säker på att ha tillräckliga nivåer redan vid befruktningstillfället. Samma rekommendation gäller under hela graviditeten och amningstiden.


Jag blir bara så jävla förbannad av det här testresultatet. Kan nästan inte finna ord.

Finns det något mer jag kanske borde göra, som kvinna i fertil ålder? Inte röra mig alltför häftigt, bära luftiga byxor av bomull och öva på att byta blöjor? Det är förstås otänkbart att man kan vara kvinna i fertil ålder och inte bry sig ett skit om ifall man har tillräckliga nivåer av folsyra inför något fucking befruktningstillfälle. Jag vägrar behandla min kropp som om det enda den ska duga till är som ett mysigt litet hem åt ett foster i ett par månader. Och jag blir förolämpad när jag sorteras in i en kategori av människor som ska behandlas med kosttillskott - inte för att de själva behöver det utan för att arten behöver det.


taste the floor - jesus and mary chain


Har tvättstugan. Jag är lite rädd för tvättstugan. En trång, underjordisk lokal med bara en väg ut. Ingen kan höra en skrika. Så om någon skulle vilja våldta och mörda mig så är tvättstugan en ganska bra plats att göra det på. Visserligen måste man ta sig in dit med sin specifika låsbricka, samtidigt som man måste ha bokat just den tiden. (Eller smita en med någon annan - men då måste man göra det obemärkt). Och såklart se till att inga andra människor är i tvättstugan just då och kan bevittna dådet. Och inte bli sedd på väg in eller ur - det finns bara en utgång, som sagt. Ju mer jag tänker på det, desto osannolikare att jag faktiskt ska råka ut för en våldsman i tvättstugan.

Men då finns det fortfarande ingen garanti för att jag inte ska råka ut för någon som skändar min tvätt. För det är jag helt övertygad om är en vanlig sysselsättning bland diverse mystiska människor som bor i mitt område.


alameda - elliott smith


Igår åkte vi ut till Hässelby strand för att hänga på fina klippor och fira att Sara fyllt år. Trots att jag gått i skola i Hässelby strand har jag lyckats missa hur fint det är där. Bildbevis:


Sara och Ullis


Tea med flera.

Sedan fick vi skjuts till Täby och Ellinors fest, alltså.


Oskar var där och gav förmanande blickar.



Någon badade här sen. Det var inte jag.

Resten av mina bilder är jättesuddiga. Det var i alla fall en trevlig kväll och det enda tråkiga är att man inte kunde vara på båda festerna samtidigt. Idag har jag varit slö, läst lite i Pillret av Ingrid Carlberg och gjort en risotto. Hoppas på att snart bli mig själv igen.


tender - blur


Jag hatar att ha klädprovarångest när man har jättebråttom och ska gå på fest. Men jag hann avverka det mesta i min garderob på en halvtimme och bestämde mig för att välja det mest bekväma.




För tight.



För sött.



För popigt.


kid - the pretenders


Miraklet skedde, jag kom upp och gick på ett spinningpass klockan elva. Det känns lite ovant för mig att träna på morgonen, och av någon anledning känner jag mig alltid lite kraftlös just då. Jag vet inte om det är psykosomatiskt, men jag känner verkligen att jag orkar så jävla mycket mer om jag vet att jag har ätit tre måltider under dagen när jag ska träna. När jag kom hem laddade jag upp med ännu mera mat och kaffe.

Nu ska jag försöka göra mig snygg innan vi åker ut till första stoppet, Hässelby strand, och firar Sara. Ha en fin lördag!


float on - modest mouse


Klockan är halv två. Jag sitter och ändrar lite design på bloggen, äter nygjord granola och lyssnar på
popmorsans spotifyplaylist. Imorgon ska jag upp tidigt och gå på spinning, hetsgöra mig i ordning, (kanske färga håret), hets-klä på mig (och förhoppningsvis inte se sådär tjock och vidrig ut som jag har en tendens att göra), hetsa in mot staden och civilisationen, och sedan hetsa ut mot Hässelby och Saras födelsedagsfirande. Förhoppningsvis kommer jag inte att verka fullt så jäktad när jag väl kommer fram. Sedan kommer pappa (som förresten är en ängel) och hämtar upp och kör oss till nästa födelsedagsfirande i Täby hos Ellinor. Jag gör tydligen stan imorgon, mer eller mindre.

Just nu är det däremot inte jag som festar, utan det verkar som att korridorspöbeln i mitt bostadsområde har fyllt den här fredagskvällens festar-kvot (och mer därtill) att döma av deras djuriska vrål från mörkret. Jag har aldrig förstått det här med att dricka alkohol + "festa" + vara glad och pepp = skrika allt man kan. Vad försöker man egentligen att uppnå? Försöker man locka till sig andra människor som kan finnas i området och också vara sugna på att "festa"? Vill man skapa avund hos andra som befinner sig inom en viss radie? Är man så glad att man inte kan hålla det inne? I såna fall borde man verkligen lära sig lite självbehärskning.


five to one - the doors


Förutom att laga mat så hade jag namnsdag idag och det var min hundrade dag utan cigaretter. Det var min dag, helt enkelt. Henrik hade till och med köpt en present till mig. Han köpte den när jag var med, utan att jag märkte det. Så tankspridd är jag nämligen just nu.








Jag fick alltså ett set med tre ljusblå margretheskålar i olika storlekar. Jag har tänkt köpa såna jättelänge, för de är ju kanske världens finaste skålar. Nu har jag dem i alla fall. Funderar på att baka något ...


chemical girl - the fine arts showcase


Idag gjorde jag morotsbiffar. Det var väldigt enkelt och gott, så det här ska jag göra om. Jag vill egentligen göra om alla vegetariska biffar jag provat, men ännu hellre vill jag prova fler recept. Det tar liksom aldrig slut, man kan ju göra biffar av nästan vad som helst. I alla fall, receptet kommer ursprungligen från
vegetariskt.com och har modifierats något av mig.

Morotsbiffar (12 biffar, 6 portioner)



5 stora morötter
1 stor lök
3 ägg
3 msk sojamjöl
3 msk potatismjöl
(kan ersättas med något annat mjöl)
salt
peppar
valfria kryddor, jag använde spiskummin, koriander och muskotnöt
olja för stekning



1. Skala och finriv morötterna. Pressa ur de rivna morötterna på vätska och lägg åt sidan..

2. Skala och hacka löken. Knäck äggen i en skål, och häll i mjölet och den hackade löken. Blanda ihop med en sked och låt stå fem minuter.

3. Blanda i de rivna morötterna i smeten och krydda. Späd ev med lite vatten om smeten blivit alldeles för torr. Ja, jag vet. Man går helt på känsla i det här läget.

4. Värm upp olja i en stekpanna. Forma matskedsstora biffar grovt mellan ena handen och en matsked, lägg ner i pannan och platta till med en stekspade. Stek på båda sidor, medelhög värme, tills de fått en fin yta. Klart!




Färdiga morotsbiffar, med bönsallad och tzatziki på morötter istället för gurka. Morotsorgie.


you should have been nice to me - morrissey


Igår var en skitdag. Jag har börjat känna av benhinnorna efter joggingrundorna. Inte bra, inte bra alls. Jag vill inte ta ett uppehåll, men jag inser att jag kanske måste agera på benhinneömheten nu, innan det blivit något allvarligt. Men jag vet inte vad jag ska göra. Det råder minst sagt delade meningar om vad som är det bästa sättet att tackla benhinneinflammation.

- Värktabletter/Smärtlindrande gel som även är anti-inflammatorisk.
- Aktiv vila = spinning och styrketräning för min del. Hur länge råder det också delade meningar om. 1-8 veckor.
- Stretch och styrkeövningar. Gå på tå med raka ben, gå på hälarna med raka ben, pedaltrampa fram mjölksyra i vaderna, vadpress, sitta på smalbenen med fötterna under rumpan och luta sig bakåt. Med mera.
- Massera benhinnorna. Köpa hästliniment. Haha.
- Byta skor, byta till mjukare underlag att springa på, dra ner på träningsmängden, vila längre mellan träningstillfällena.

Av allt detta har jag valt att köra på aktiv vila i cirka 2 veckor. Under tiden ska jag även göra styrkeövningarna och stretcha ut ordentligt. När jag börjar springa igen så blir det i skogen, på lite mjukare och finare underlag. Och lite långsammare än innan. (Det känns som ett skämt att skriva så). Igår var jag så ledsen och uppgiven över det här att jag tänkte skita i allt. Men nej, jag ger inte upp. Det här ska gå över!


you have killed me - morrissey


Igår for jag runt på stan i vild panik och letade efter en viss bok. Den som jag strax ska gå iväg och "diskutera". Jag har stressläst hela gårdagkvällen och hela morgonen. Det är nämligen lite problematiskt när det är meningen att vi ska gå omkring och botanisera på små obskyra antikvariat för att finna kurslitteraturen. Jag har varken tid eller lust att gå runt och hålla koll på second hand-böcker. Gud, har de någon aning om hur mycket tid det tar i anspråk? Tillslut hittade jag boken helt ny på Hedengrens. Den kostade över 300. Det gjorde ont i hela kroppen att betala det priset.

Hann jag läsa allt? Nej. Kommer jag att läsa boken på fritiden? Antagligen inte.


bullet - misfits


Nu blir det lite matblogg. Jag har försökt mig på rödbetsbiffar och är rätt nöjd faktist. Receptet är helt påhittat along the way, så ni får ingen fin bild över alla ingredienserna. (Jag visste ju inte vilka de skulle tänkas bli). Receptet innehåller sojamjöl och potatismjöl. Det finns ingenting som säger att dessa inte går att byta ut mot vetemjöl. Prova er fram. Jag tog sojamjöl för att höja fett och proteinhalten i biffarna.


Rödbetsbiffar (8 biffar, 4 portioner)


(här med bulgur, rivna morötter och tzatziki)

4 mellanstora rödbetor
120 gram kidneybönor (ungefär en liten konservburk, avrunna)
drygt 1,5 dl sojamjöl
2 msk potatismjöl
2 ägg
salt
peppar
muskotnöt
timjan
koriander
spiskummin
olja för stekning



1. Koka rödbetorna med skalet på. När de blivit mjuka, (testa med en gaffel), ta upp dem och låt dem svalna av i kallt vatten. Skala och riv dem, och ta upp lite åt gången i handen för att pressa ur vätska. (Skalade och urpressade vägde rödbetorna cirka 250 gram). Lägg i en skål.

2. Skölj kidneybönor och mosa med en gaffel. Häll över de mosade bönorna i skålen och tillsätt resten av ingredienserna. Blanda noga, och krydda som du känner för. (Jag tog aningen för lite kryddor och tror dessutom att jag provar att pressa i lite vitlök nästa gång). Jag improviserade med proportionerna och den här smeten blev ganska kladdig men det stelnade bra i stekpannan ändå. Alternativt kan man ha i mer mjöl, eller kanske lite riven ost.





3. Stek i olja. Lägg ner rågade matskedar i en varm stekpanna och forma till biffar i pannan. Stek på medelhög värme på båda sidor tills de fått en bra yta. Klart!


u can't touch this - mc hammer


Kaxig rubrik. Jag har en anledning. Idag skulle jag springa, eller hur. 8 km, en kortdistans för den som är van att springa. Inte för mig alltså. För mig är 8 km en lång sträcka. Men för ett par veckor sedan kändes ju 6 km som en otänkbart lång sträcka och det gör det inte idag, det tar alltså inte så lång tid att vänja sig och sluta vara ödmjuk för kilometrarna.

Jag tänkte att det här ska gå långsamt. Lungt och försiktigt, bara get the darn work done. Jag tänkte att jag skulle vara glad om jag klarar det under timmen. Men alltså, jag sprang på 49.59. (Javisst, preciiis under 50). Jag sprang på samma kilometertid som jag sprang när jag satte rekord på min vanliga runda, 6,15 min/km. För mig är det i alla fall snabbt. För många andra är det snigelfart. (Så förresten: u probably can touch this). Jag tror jag kan springa snabbare, nej jag vet att jag kan springa snabbare. Och tänk sen, när jag tränat för att springa snabbare. Då jävlar! Och idag var inte tanken att det skulle gå fort, tvärtom. Men det är den där jävla underbara mp3-spelarens fel. Det går fortare när den är med, helt enkelt. Att springa till musik är det nya att promenera till musik.


uppgång och fall - ebba grön


Fragmentarisk helgrapportering:

Det här var min första lediga helg på länge. Ledig as in ledig från jobbet alltså. Skolan är man aldrig ledig från. Så, jag tog och masade mig över till biblioteket på lördagen för att ta mig en titt på det som eventuellt ska agera källmaterial i min uppsats. Henrik följde med. På vägen över till biblioteket gick vi förbi
Spring Cross och hörde att herrarna höll på att varva, kanske femtio meter från där vi stod. Och eftersom några kompisar skulle springa så gick vi för att se om de möjligtvis var på ingång. Mycket riktigt. Så vi var hejarklack en stund istället för att gå till biblioteket. 12 km terräng strax utanför min egen bostad, nästa år vill jag vara med! Jag ska bara reka banan först. Hörde en del prat om vidriga backar nämligen.

På biblioteket kollade jag igenom tjugo nummer av svensk läkartidning. Vet inte riktigt om jag hittade det jag letade efter. Men ska nu rapportera över till min handledare i ett mail.

Idag har jag försökt tvinga i mig havregrynsgröt. Fick i mig knappt en fjärdedels portion. Finns ingenting äckligare än gröt, men det lär jag mig aldrig. Trots den lilla mängden är jag proppmätt. Det är väl det enda positiva med gröt kan jag tänka mig. Jag har upptäckt att jag inte blir mätt på frukosten, vad jag än äter. Oavsett om jag stoppar i mig 200 eller 500 kalorier, oavsett om det är mestadels från fett, protein eller kolhydrater. Det slår aldrig fel, en timme efter måltiden är jag vrålhungrig. Jag fattar inte varför.

Idag ska jag springa en ny sträcka, precis som jag skrev att jag tänkte prova. Jag har helt enkelt förlängt min vanliga runda lite = 8 km. Vi får se hur det går. Jag tänkte satsa på att ta mig hela vägen fram, så det blir kanske till att jogga i en bekväm och lugn takt.


puke + cry - dinosaur jr


Var på handledarmöte för min b-uppsats. Det är alltid lite obehagligt för mig att konfrontera hur det jag skriver faktiskt tas emot. Men en viktig sak står i alla fall klar: den är redo att läggas upp. Det innebär att den är minst godkänd. Och det är faktiskt allt jag begär av den just nu.

Efter det släpade jag och Henrik oss ut för att springa två varv runt ett utmarkerat spår i skogen nedanför vårt hus (3,1 km * 2 = 6,2 km). Henrik varnade mig för att det var backigt. Och jag tänkte att min vanliga runda har också en del backar, så det skulle säkert vara lugnt. Jag orkar. Men alltså, det är skillnad på backar och backar. De här backarna var riktigt jävla jobbiga. Men det var faktiskt kul. Trots höjdskillnaderna blev det cirka 41 minuter på 6,2 kilometer. (Cirka, eftersom Henrik hade klockan). Jag trodde verkligen att det skulle ta längre tid för alla backarnas skull.

Men nu är det dags för lasagne!


push it - garbage


För någon dag sedan fick jag för mig att jag var världens fulaste människa. Ett projekt för Extreme Makeover, minst. Jag kollade efter lämpliga operationer så att någonting drastiskt skulle kunna göras åt mitt ansikte. 1. Lyfta upp ögonbrynen en bit, min panna är för stor, ögonbrynen är liksom ... fel. Kan inte förklara bättre än så. 2. Min näsa är gigantisk. Ett gigantiskt skämt. 3. Snitta upp lite vid ögonen och slippa mina små grisögon. 4. Spruta in nåt i min överläpp som för tillfället är obefintlig. Nummer fyra kan jag ju göra när som helst egentligen. Är bara lite skeptisk till ämnena de sprutar in. Det smartaste vore kanske att göra alla dessa fyra på en gång och typ använda fett från kroppen till överläppen. Gud, jag kan verkligen avvara fett på kroppen. Enligt en av alla tveksamma metoder att räkna ut kroppsfettprocent ligger jag på 26%. Haha. Jag är 26% fett. Typ som en Gouda-ost.

Ni förstår säkert att jag bara vill lägga mig ner på marken och skrika.

Uppdatering: Jaha, 26% kroppsfett var helt normalt för mig. Jag råkade kolla på tabellen för män. Skönt!


i'm not down - the clash


Insåg att det fanns en massa aluminiumformar som skräpade i ett skåp. Så då passade jag på att göra ett storkok lasagne att fylla upp dem med. Så jävla skönt att ha det gjort. Imorgon ska jag äta lasagne, tror jag bestämt.






i tried - tr & the yardsmen







Friskis och svettis i Stockholm erbjuder tre gratis provträningstillfällen i maj. Det tycker jag är väldigt generöst! Så nu ska jag vara otrogen mot mitt gym lite grann ... Men ärligt talat. Det är ett skitbra tillfälle att prova på någon ny träningsform eller att prova någon ny träningsanläggning. Dessutom kan man ju bjuda med kompisar genom att ge dem en kupong också. Klicka på bilden eller gå in här, skriv ut kupongen och fyll i.

Själv är jag lite sugen på att testa pulsspinning (spinningklass där man får låna pulsband innan och kan se sin puls på en skärm i salen anonymt - som jag förstått), cirkelfys och jogg-cross.




i wanna be sedated - the ramones


Nu är jag tillbaka från spinningen. Jag brukar alltid köra hårt, som jag tycker känns hårt, men idag var det väl superhårt då. De sista två minutrarna pressade jag mig själv tills det kändes som att hjärtat skulle explodera. Är ganska övertygad om att det var min maxpuls jag nådde eller närmade mig. Eller fem slag under, som det påstås att man maximalt kan uppnå på cykel. (Har aldrig riktigt förstått det där). Synd då, att jag inte har någon pulsklocka när jag cyklar.

Någon gång ska jag kanske köpa mig en pulsklocka. Men i nuläget tror jag att jag klarar mig ganska bra med att gå på känsla. Men det påminner mig också om att jag verkligen borde sätta upp några mål med min träning. Träning är givande i sig, men jag behöver mål. Konkreta, mätbara mål för mig att uppnå. Eller åtminstone något typ av test som jag kan förbättra resultatet på, så att jag känner att jag faktiskt utvecklas och inte bara tränar fyra gånger i veckan för ingen speciell anledning.


about you now - timo räisänen





Idag har jag röstat i kårvalet. Som tack fick jag en kaffe! Det tyckte jag var precis vad som krävdes för att inte röstskolka. Jag röstade på vänsterns studentförbund. Jag är röd som blod, om ni någonsin undrat.

Förutom det har jag letat efter böcker. Nästan alltid när jag letar efter litteratur till uppsatser hamnar jag i den trista situationen att allt finns - men utspritt över alla Stockholmsbibliotek. Då får man många lånekort i plånboken efter ett tag.

Men nu laddar jag inför 55 minuter spinning.


soft shock - the yeah yeah yeahs


Laptopen har äntligen börjat funka igen. Så länge har jag varit på biblioteket och läst böcker i ett grupprum med cigarettfimpar på golvet och varit på ett galet jobbigt spinningpass med intervaller. Idag är jag stel som fan i axlarna, så jag var nog inte helt nere med spinning-tekniken igår. Det är verkligen något jag känner först dagen efter, det är så lätt att glömma av sig medan man väl tränar. Utöver dessa ansträngningar försökte jag mig på lite brödbak på kvällen igår, men det gick åt helvete. Vad som skulle vara 4 dl yoghurt blev 1 liter i mitt fall, bra där. Men jag lyckades rädda det genom att lägga till mer av alla andra ingredienser. Det blev inte optimalt, men slutprodukten var åtminstone god.






we boss hoggin' - slim thug


Hittills har den här dagen varit helt ovärd. Den började med att jag vaknade alldeles för sent och insåg att japp - jag hade försovit mig till mitt seminarium. Grattis, Sofia, bara du kan misslyckas så totalt med allt i ditt liv. Nu har jag antagligen ett ton kompletteringsuppgift att ta itu med. För det har jag ju verkligen tid med.

Strax därefter dör min laptop. Det började med att den lät väldigt underligt, den lät typ "swisch" och "poff" om den. Henrik påstod att det var så det lät när hårddisken var på väg att gå sönder. Det tyckte jag var ett kul skämt. Men vi gjorde i alla fall en säkerhetskopia på allt viktigt på datorn. En kvart senare tvärdog den. Och nu är den på väg igång igen, omformaterad och fin. Men ändå. Otursdagen är ett faktum.


on the southside - dj screw


Måndag. Jag gjorde bara en bra sak idag och det var att springa min runda, precis som jag bestämt. Visserligen regnade det, men lite regn ska väl inte kunna stoppa mig? Jag hade bestämt mig för att springa min lilla runda om 6 km som vanligt, fast den här gången med föresatsen att hålla ett behagligt tempo hela vägen. Ingen klocka med ut, ingen stress, bara lugnt och skönt. Poängen med det är att fortsätta vänja kroppen och inte få någon satans benhinneinflammation. Jag vet inte när jag ska våga öka på, men jag får se efter den här veckan om jag ska höja upp distansen till ... 8 km kanske? Något sånt.

Rundan var väl inte helt klockren. Först regnade det ju och blåste motvind, jag frös, sen tog batterierna till mp3-spelaren slut, vägen var blockerad av en flock kanadagäss (och jag gillar verkligen inte fåglar), och avslutningsvis blev jag ensam med en man som stod och höll igen sin fladdriga trenchcoat vid ett vägskäl. Jag var helt övertygad om att han skulle blotta sig, conditions were perfect, och jag bestämde mig för att om han gjorde det skulle jag ta sats och börja springa mot honom allt jag kunde och slå ner honom. Ge det ett försök åtminstone. Men han blottade sig inte och jag kom i "mål" fast då bestämde jag mig för att jogga en liten bit till.

Ja, och så försökte jag fotografera min snygga löparoutfit, ,men jag har liksom inte riktigt förstått hur man fotograferar sin egen kropp på ett optimalt sätt. Här ser ni min tröja i alla fall, även min kamera och så är det jag i skitigt hår. Nästa joggingrunda blir på fredag. Då tänkte jag testa 6 km i skogen med riktigt mycket branta backar som omväxling.





mayhem - lorentz & m. sakarias


En rörig dag på jobbet. Passade på att sprita händerna jävligt noga när jag ändå var på sjukhus. Nu känns de sådär äckelklibbiga av det återfuktande ämnet handspriten innehåller. Euh. Så äckligt. Imorgon ska jag ta itu med lite statsformering i tidigmodern tid, för en gångs skull.

Och så köpte jag ett par skor. Såg ett par i omklädningsrummet som såg precis ut som drömskorna jag letat efter hela hösten. Bara det att det är maj nu, då. Men det är väl skitsamma. Jag berättade om de snygga skorna jag sett och blev plötsligt erbjuden att köpa dem. Så ja, då gjorde jag det. Skorna för hösten 2009 är därmed kirrade.









carry me home - marit bergman


Idag blir det en söndagkväll på jobbet. Jag har egentligen inte tid att jobba såhär mycket. Men det kan jag inte göra något åt just nu. Dessutom behöver jag pengar. Pengar och tid. Kan vi inte lägga in lite extra dagar i maj? Fem stycken sådär.


om du möter varg - detektivbyrån


Springer mellan tvättstugan och lägenheten, stannar i lekparken och gungar med pojkvännen, har på mig kjol utan strumpbyxor, ska läsa om statsformering i tidigmodern tid och äta lax till middag. Det var nog allt för nu. Klart slut!


goo goo muck - the cramps


Min joggingrunda satt perfekt. För det första hade jag för första gången med mig musik ut i spåret. Detta på grund av att Henrik köpt en liten mp3-spelare och ett par hörlurar att springa med, och var vänlig nog att låna ut härligheterna till mig. För det andra var det helt underbart väder runt 19-tiden när jag skulle ut. Varken för kallt eller för varmt, bara behagligt. Jag sprang förbi picnicar, öldrickande gäng, grill-fester, svanar, hästar, kossor, par som var ute på promenad med barnvagnar, barn som lekte, ödevägar, fiskare, landande luftballonger, med mera. För jag tänkte knappt på att jag sprang, jag hann ta in omgivningarna runt omkring mig och tänka på en massa annat. Men mot slutet var det såklart jobbigt, vad annars. Jag tänkte att det var lika bra att köra slut på de sista krafterna så jag tryckte på allt jag orkade. Rundan slutade på 37.30. (6 km). Det innebär 2 minuter och 36 sekunder snabbare än min förra bästa tid. Japp, jag sänkte tiden! Känner mig så jävla nöjd! (Men för den sakens skull är det ju förstås ingen bra tid, om man ska återgå till verkligheten).

Och jag tänker ge en del av creden till musiken. Det var jätteroligt att springa till musik, men också väldigt ovant. Det kändes som att jag automatiskt hamnade i takt med musiken, vilket ju både kunde vara bra och dåligt. Mot slutet kändes det lite obehagligt att inte höra min egen andning, särskilt när jag sprang förbi andra människor. Vem vet vilka rosslanden mina lungor i den stunden utstötte? Men vad fan. Det kan de ha.





Stretching efteråt.



a stranger to myself - television personalities


Mina senaste utgående telefonsamtal går alltid till Henrik och mamma.

Mina senaste inkomna telefonsamtal kommer alltid från jobbet eller Ordfront/DN/mystiska telefonförsäljare. (Inte ens Henrik och mamma ringer mig lika ofta).

Jag är kanske världens roligaste och trevligaste människa. Jag kan ha missuppfattat mig själv, men ändå. Ibland fattar jag inte varför jag har så få kompisar som vill umgås med mig.

Och ja, det här är det vidrigaste inlägget jag någonsin kommer skriva på min blogg. Det är elakt och utlämnande och skrivet i total desperation. Nu ska jag gå ut och springa. Det är min nya kompis.


wasted life - stiff little fingers


Idag gör jag inget alls. Helt orkeslös. Har drömt mardrömmar hela natten om källare som rasar in. Orkar mig inte ens på en dromtydningskonsultation från någon spännande ockult dam eller herre med egensnickrad hemsida. Tänk tre frames som markerats av gråa kanter med lite skugga som inte fungerar inbördes, animerade gif:ar och hostad på typ Angelfire. De finns fortfarande, javisst, de har inte helt dött ut. I ockulta kretsar är en tokrolig under-construction-gif fortfarande hårdvaluta. Det är verkligen värt att kolla in det, så får man veta vad alla sjukskrivna elallergiker ute i landet har för sig om dagarna. Ibland önskar jag att svenska kyrkan ska rycka upp sig och börja mobilisera krafter i ett andligt krig mot de här ockulta pajasarna. Tänk vad kul det skulle vara med lite häxprocesser och förföljelser. Det vore kanske det enda som kunde få mig att inte gå ur kyrkan i nuläget.


never met a pimp - dj screw


Valborgsmässoafton. Jag var på biblioteket, plockade påskliljor (två åtminstone), gick på spinning, åt majsbullarna med tzatziki och bönsallad, och drack ett glas vino verde. Inte en eld så långt ögat kan nå.