helvete

Jag är officiellt sämst i världen just nu. Jag har stannat uppe och ritat hela natten, istället för att sova, eller åtminstone göra någonting nyttigt av tiden. Allright. Får fixa det där med sömnen någon annan gång.
Här kommer min natts arbete i urval:

image46

image47

image48

image49

image50

mister sandman - pink champagne

Vad jobbig jag är. Istället för att plugga, vilket jag verkligen borde göra, så har jag sysselsatt mig med att fundera över det där tatueringsmotivet. Har med andra ord suttit och slösat bort mitt liv. Och jag har fortfarande ingen aning. Funderar på en ros, något liknande den jag ritat här:

image45

Den ska isf ingå i ett större motiv.

marquee moon - television

Det är så jobbigt. Jag har ingen aptit. Jag är inte sugen på någon särskild mat. Det är ... helt olikt mig.
All mat verkar liksom jobbig att äta. Jag börjar äta någonting, till exempel min vanliga yoghurt med müsli till frukost som jag alltid äter till frukost. Men efter en liten stund är det bara en äcklig massa att tugga sig igenom, och jag orkar inte. Slänger bort allting igen.
Brukar alltid ha tusen uppslag för rolig matlagning till middagarna, men nu går jag som en zombie till ICA och vandrar runt helt ostrukturerat i gångarna. Tar upp ett paket pasta, stället tillbaka det. Tittar vad de har för sallad. Ingenting verkar gott. Allting verkar jobbigt. Så plockar jag upp tomatsoppa. Och så får det bli.
Jag saknar dagarna när jag kunde vakna med typ en idé för en wok jag ville äta till middag. Eller idén till en karibisk fiskgratäng. Eller bara ett särskilt sug efter någonting, typ vitkål, saffran, sötpotatis, avocado, lime. Och så hittade jag på någonting därefter.
My god, jag är i en matlagningssvacka.

Det skulle vara sjukt mycket roligare att laga mat och baka om jag hade ...
image43
image44
Förkläde 349 kr, och kökshandduk med drinkmotiv 140 kr, på
Sivletto

Håller på med ett projekt som börjar kännas meningslöst. Jag letar tatueringsmotiv för överarmen. Projektet har funnits rätt länge egentligen, bara att det legat på is ett tag. Problemet är att ingenting duger.
Ett annat problem är att jag har en p-stav i vänster överarm. Det verkar lite korkat att tatuera över en p-stav. Lite ont, kan jag tänka mig att det gör, och lite knöligt för den som tatuerar. Och det är vänster överarm jag vill tatuera.
Eftersom min andra tatuering är på höger sida av ryggen, det blir ingen feng shouiij, som min pappa brukar säga, om alla tatueringar är på höger sida.
Och ja, det är bara old school flashmotiv som gäller. Jag gillar karpar och skepp och mans ruin och svalor och tigrar och svärd och rosor och pinuppor. Men jag har redan Bettie Page på ryggen, så det är uteslutet.

Nu ska jag läsa tills jag spyr.

red hot - billy lee riley

Jag älskar min nya klänning. Älskar, älskar, älskar. Jag fyller inte riktigt ut höft och byst-partierna dock, kanske ska sy in lite. Men det är pyttesmå problem i jämförelse med den lycka jag känner av att till exempel bara lukta lite på klänningen. Eller prova den, eller titta på den, eller hänga den bland mina topp tio klänningar i garderoben.
Vilka skor ska jag ha till, det är jävligare. Och det faktum att alla mina svarta strumpbyxor med söm är trasiga. Jag har ett par vinröda 40-talspumps i mocka, men de behöver en visit hos skomakaren. De är annars perfekta till klänningen.
Bristen på strumpbyxor med söm kan lätt åtgärdas. Så fort mitt missprydande utslag beslutar sig för att lämna mitt ansikte, så. Då ska jag fixa allting.

Så. Nyårsaftonsmaterial är den iaf. Frågan är vad som händer på nyårsafton. What to do.

comptine d'un autre été - yann tiersen

Utslaget är inte borta. Jag vägrade gå till skolan. Kan inte gå dit med vad som skulle kunna vara en ny terrorsmitta. Jag missade därmed Björn von Sydows föreläsning som jag sett fram emot. Jävla utslag. Ont gör det också.
Fanns några glada nyheter också. Stureplansprofilerna har blivit dömda till fängelse. Hahaha. Det känns lite primitivt att glädjas över fängelsestraff. Men det kan inte hjälpas.
Sen har min klänning kommit. Det gick jättefort. Jag beställde den i söndags, och nu är den på mitt ICA. Det är så bra att jag knappt finner ord. Tacka vet jag den höga ambitionen hos relativt nystartade nätbutiker.

Och Thomas Bodström ska skriva deckare. Med en advokat och en polis i huvudrollerna. Det känns lite Anne Holt. Författare som är före detta justitieminister, skriver om samarbetet mellan en polis och en advokat.
Nu fattas bara att polisen är bög och heter Hannes Williamsson.

Igår såg jag på Gilmore Girls. Jag skapade till och med tre frågor till serien på TV trivia quiz på Facebook.

lovesick blues - hank williams

Studera.nu är nere. Igår var det någon teknisk service som pågick när jag skulle skicka in anmälan. Irriterar mig vansinnigt på den där sega skiten. Såklart det blir segt när alla ska skicka in anmälan samtidigt eller kolla på antagningsbesked samtidigt. Eller vad det än är som gör att sidan aldrig fungerar när man behöver använda den. Irriterar mig på att jag inte förutsett det och skickat in min anmälan tidigare.
Jag har belönats med ett mystiskt utslag i ansiktet. Jag kan inte gå ut, annars skulle jag ha gått till universitetet direkt och lagt min ansökan i deras brevlåda och varit över med det. Men nu ser jag förjävlig ut och tänker stanna inomhus tills jag i skydd av mörkret eventuellt kan promenera lite. Orättvisor överallt.

Är på dåligt humör rent allmänt. Dels är det det jävla utslaget, och det faktum att min ansiktshy verkar genomgå ett pubertetsuppror. Kvisslor och torrhet och fnasighet och oljighet vadsomhelst you name it. Och på både tvål och ansiktscreme svarar hela ansiktet med att börja svida och blossa upp. Det känns jobbigt att det typ räcker med att peta med ett finger på kinden så börjar det ryka och fräta för att hyn är så känslig att den får panik av det. Jag borde skaffa en sån där boy-in-the-bubble-bubbla åt mitt huvud. En steril miljö för att bevara det som bevaras kan.
Dels är det de konstanta påminnelserna om att människor är helt hjärndöda. Som när man läser en del krönikor, eller befinner sig på forum.
Jag läste en sådan krönika högt för Henrik igår, och han bad mig hålla käften. Han orkade inte med mer idioti på ett tag, och jag förstår honom. De logiska hoppen mellan styckena i en Elise Claeson-krönika kan bli för mycket även för den bäste.

devil got my woman - skip james

För kanske två år sedan, var jag hemma hos mitt ex. Jag rotade i hans garderob, letade efter mina saker alltså. Hade vid den här tidpunkten kvar ganska mycket av mina saker hos honom. Fanns en del av mina grejer, men så hittade jag en klänning jag aldrig sett förut.
Först blev jag helt kall. Det är ju aldrig roligt att upptäcka att han träffar nya, på det där sättet, helt oförberedd.
Sen upptäckte jag att det var en jävligt snygg klänning. Och provade den. Och den var perfekt. Helt jävla perfekt. Överlade med mig själv om jag skulle sno med mig klänningen (han var inte där just då) och låtsas som ingenting. Mitt manipulativa jag räknade till och med med det faktum att han aldrig skulle våga erkänna för mig att han hade den klänningen hemma, så han skulle heller aldrig våga anklaga mig för att ha tagit den. Ha! Världens listigaste brott.
Tyvärr tog mitt handikappande samvete överhanden. Jag tog aldrig klänningen. Tjatade lite om att jag borde få ta den, på grunder som att "han känner mig mycket bättre än den rättmätiga ägarinnan". Eller något sånt. Jag fick den iaf inte.
Sedan dess har jag kollat upp var man kan köpa den. Jag hamnade förstås på de där svindyra e-shopparna i USA, och jag känner att jag nästan vägrar att handla från dem med tanke på tullen. Jag kanske har råd med kläderna jag vill köpa och frakten. Men tull på det också? Bara för att man inom EU inte lyckas sälja kläder som jag vill köpa, så att jag måste vända mig till USA för att tillfredställa mina behov? Aldrig i livet. Frihandel nu, tack.
Så klänningen har hägrat ungefär två år nu. Stirrat på mig från oåtkomliga nätbutiker. Då och då har jag bestämt mig för att skita i tullen. Senast i våras, och jag hade en riktigt bra lön på ingång. Hittade klänningen på pinupgirlclothing.com, och så fort jag hade pengarna och jag gick in på sidan för att beställa den, så hade den tagit slut där. Och var återigen spårlöst försvunnen.

Igår kom jag över en svensk nätshop som hade klänningen. Det känns nästan som att jag drömt det.

image42

Cherry Pucker Dress, 595 kronor på
myhysteria.se.

disappointed - morrissey

Karatefylla igår. Jag ska nog börja med den där festmetoden.

image39

image40

let me kiss you - morrissey

Jag kom upp klockan sju i morse. Jag är på rätt köl igen.
Först hade vi seminarium om svensk politisk historia, sen ett jämställdhetsseminarium. Alla andra hade ett tjockt kompendium som de hade läst igenom inför jämställdhetsseminariet. Mystiskt, tänkte jag. Har jag aldrig brytt mig om att köpa eller läsa. Jag hoppas innerligt att mitt tveksamma deltagande idag räcker. Och att det inte kommer på tentan.
Det är läskigt att det känns som ett år sen jag var på universitetet sist, och egentligen handlar det om två veckor. Kändes som att folk hade nya frisyrer och att nya grupperingar etablerat sig.

Ikväll blir det romdrink på Tiki Room med Ellinor. Jag laddar upp med kaffe och okynnessurfande.

the last of the famous international playboys - morrissey

Mitt inne i Leif GWs Faller fritt så inser jag att jag måste bli polis. Hur ska det gå till? Jag är mina spinningpass till trots en sorgligt vek person. En gång har jag provat att göra det där brandmanstestet på ett uppförsbackelöpband, utan tunga kläder och vikter, och jag höll på att svimma. Inte i närheten är jag av ett körkort heller.
Det är två saker som jag skulle kunna ändra på, jag kan träna och jag kan ta körkort, det är en tidsfråga tills jag uppfyllt dessa krav om jag gav mig fan på det.
Men jag vill inte vara typ en ordningspolis som ska stävja buset på stan. Jag vill inte slåss mot demonstranter eller ha någonting med skarpa lägen att göra. Jag vill börja direkt på den där biten med kolestrolrika husmanskostluncher och det intellektuella arbetet med ett spaningsmord. Jag vill, vilket är en generell ambition hos mig, begrava mig i utredningspapper och spekulera. Dricka kaffe och tilltala mina kollegor vid efternamn.
Finns det en chans att man kan få bli kriminalkommissarie på en gång?
Nästa stopp blir google och en sökning på polisutbildningar. Jag har ju chansen att fortsätta på statsvetenskapen å andra sidan, och läsa typ 60 poäng kriminologi till min pol kand, och sedan söka, tjata och gråta tills jag får komma in på Säpos aspirantprogram. Men det verkar som en så svår och osäker väg till mitt mål.
Efter det blir det kaffe och svensk politisk historia.

moon river- frank sinatra

Idag var det så äntligen dags för mitt ultraljud som jag sett fram emot så länge. Har fastat från mat och dryck och cigaretter hela dagen, och sen begett mig mot Danderyds sjukhus klockan 18:00, med en högljutt kurrande mage.
Fem minuter efter att jag först satte min fot på ultraljudsavdelningen har jag 1) en ultraljudsgelékladdig tröja och 2) konstaterat normal storlek på lever och mjälte samt inte en gallsten så långt ögat kan nå. Jag sprang iväg mot pressbyrån i huvudentrén, lycklig, och enormt kaffesugen.
Det känns helt perfekt! Ja, innerst inne trodde jag att de skulle hitta en tumör eller något, eftersom jag aldrig blivit känd för något positivt tänkande.
På väg mot tunnelbanan mötte jag ett lämmeltåg av höggravida kvinnor och vad jag antar var de respektiva blivande fäderna. Måste ha varit ett informationsmöte, eller massinskrivning för planerat kejsarsnitt. Det var ju trots allt på Danderyds sjukhus.
Lyssnade på Leif GW hela vägen hem. Och nu blir det middag: fisk med grönsaker o.s.v. i ugnen (broccoli, paprika, lök, vitlök, tomat, bönor, majs, massa chili), ris och sallad.

Varför luktar rucola alltid skit? Eller är det bara den från mitt ICA som luktar skit?

angel of the morning - pp arnold

Nu är jag minsann lite stolt över Henrik. Han ingår nämligen numera i historiska institutionens jämställdhetskommitté.

(Angel of the morning är egentligen bäst med Joya Landis, men det är alltid kul med lite omväxling).

that's allright - arthur crudup

Orkar inte vara såhär trött längre. Jag behöver knock-out-sömntabletter så att jag kan sova ordentligt på nätterna, istället för utspritt över hela dagarna. Men jag orkar inte ens försöka få tag på sömntabletter. Då måste man gå till en läkare, och en läkare skulle nog aldrig vilja skriva ut sömntabletter till mig.
Plan B är att hålla mig vaken tills jag ska gå på ultraljud imorgon kväll. De ska ultraljuda gallgångarna tror jag, bara konstatera att det inte är något skumt där, eftersom jag fick det där galna smärtanfallet. Eller så ska de kolla om levern är uppförstorad. Jag vet inte riktigt. Jag har inte fått sådär ont igen. Har inte hämtat ut de starka värktabletterna heller, så det vore olyckligt om jag fick ont.
Nej, jag ska säga som det är. Jag fick Voltaren stolpiller utskrivna. Jag bara skakade på huvudet, jag ville verkligen inte att någonting sånt skulle stå i mitt namn på apoteket, det är så förnedrande på något sätt. Får för mig att de på apoteket ska tro att jag insisterade på att få stolpiller för att jag är så nasty. Eller att de inte ska ha just dem inne när jag kommer, att de ska ropa ut i högtalarna typ "Voltaren stolpiller, finns de på lagret?" eller att de ska fråga mig om jag kan tänka mig något annat än stolpiller, så att de andra på apoteket hör det.
(Ja! Jag kan tänka mig något annat! Jag kan tänka mig att injicera smärtstillande genom ögat, hellre än stolpiller).
Men den underbara läkaren på akuten menade att det skulle jag ha. De verkar mycket snabbare än vanliga tabletter, och sen ska man väl inte ta vanliga tabletter vid magsmärta heller.
Satsar på att inte få ont igen. Hur man nu åstadkommer det.

Jag har Leif GW's nya på ljudbok. Det är lycka. Men det känns obehagligt att den, som allt annat som innebär lycka, förr eller senare kommer att ta slut.
Jag är mycket för deckare, jag lyssnar på dem/läser dem innan jag somnar. (Ljudböcker är min insomningsteknik). När man säger att man gillar deckare brukar det alltid finnas någon som måste markera att det är lågklassig litteratur, den där vanliga klyschan alltså.
Det är den attityden som får mig att kräkas över finlitteraturen. Jag hatar när ett sjuttonårigt stolpskott har läst Brott och straff för att de var tvungna till det i skolan, och sedan har den som favoritbok, och anledning till sin egen överlägsenhet för resten av sitt liv. Brott och straff var bland det mest långtråkiga och ostimulerande jag har läst, och det kan jag erkänna, för jag bryr mig inte om vad människor som bockar av en lista med klassiker de läst tycker om någonting. Om man tror att några välrenommerade boktitlar kommer att höja ens anseende, (så har man visserligen rätt), är man bara jävligt tråkig.
Jag ville ursprungligen läsa litteraturvetenskap, men jag har ångrat mig. Tanken på att behöva beblanda mig med en skock finkultursmiffon gör mig illamående.
Det fanns en bra grej om det här i DN kultur för ett par dagar sedan.


cemetary gates - the smiths


PERSONLIGT
1. Vad heter du? Sofia
2. Vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? Ellen. Faktiskt. Det är kort, snyggt, och tja ... har allt. Jag brukar dagdrömma om att heta Ellen. Nej. Men jag skulle kunna göra det, så fint är det.
3. Vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Siri, tror jag. Men Emily, hon skulle ha hetat Thor-Hank om hon blev kille. Vi får alla vara glada över att hon blev tjej.
4. Vilket stjärntecken är du? Vågen. Det betyder att jag är charmig, ytlig, flyktig och söt. Tydligen.
5. Vart bor du? Lappis.
6. Bott utomlands? Nej.
7. Flyttat antal gånger? Fyra.
8. Vart skulle du vilja bo? Där jag bor - jag skulle inte tacka nej till lite mer kommers på Lappistorget dock. Men fem minuter till Universitet är oslagbart.
9. Vad vill du bli när du blir äldre? Jag vill sitta på ett kontor och prassla med papper hela dagarna, helst avlönad med skattepengar.

UTSEENDE
1. Hur lång är du? 163 cm.
2. Hur mycket väger du? 59 hela kilon. Ehh ... Mina biceps väger så mycket, det är därför.
3. Hårfärg och frisyr? Råttigt brunt och lite stripigt. Chict.
4. Ögonfärg? Grönblå
5. Mest nöjd med? Jag vet inte, jag tror att jag ärligt kan säga att jag hatar allt med mitt utseende. Jag är kort, har skumma ögon och ser allmänt glåmig och blodfattig ut. Det enda jag kan vara stolt över är min näsa, men t.o.m. den sviker mig på kort tagna rätt framifrån, då den tenderar att se ut som en potatis.
6. Minst nöjd med? Allt!
7. Skostorlek? 37.
8. Glasögon? Nej, tyvärr.
9. Har du några piercingar/tatueringar? En tatuering. Bettie Page på nedre delen av ryggen.

FAVORITER
1. Filmer? Cry Baby, har sett den över tjugo gånger. Allt med Audrey Hepburn, särskilt när jag är bakis. Äh, jag har egentligen en skitsofistikerad filmsmak, men jag tänker inte skryta med den här.
2. Låtar? Teardrops med Womack & Womack, Baby Love med Mothers Finest, Cemetary Gates med Smiths. Just i den här sekunden är det dem iaf.
3. Årstider? Hösten innan den blir för kall.
4. Mat/dryck? Mat som tillagats i ugnen. Ugnsrostade grönsaker med bulgur t.ex. Just nu börjar jag bli sugen på saffran i maten. Ska kanske göra en tomatbaserad kyckling och grönsaksgryta med saffran imorgon. I dryckesväg gillar jag Cola Light Lime, romdrinkar och öl i nästan alla dess former.
5. Djur? Katter.
6. Färg? Grönt.
7. Parfym? Chanel Chance som vanligt.
8. Tv-program? Gilmore Girls, House, Strangers with candy, Sarah Silverman Program, Colbert Report, UR-program.
9. Ämne i skolan? Filosofi och historia.
10. Sysselsättning?
Sprida lögner på krogen, dricka öl, lösa korsord, snoka på internet, organisera allt som finns i fina, perfekta, system.

KLÄDER
1. Vad använder du just nu för jacka?
Pepitarutig kappa, röd kappa, grön parkas, den perfekta blandningen mellan en harrington och en monkeyjacket, en beige trenchcoat och slutligen en kort, rosa 40's jacka med fuskpälskrage. Det är höstsortimentet hemma hos mig.
2. Vad använder du just nu för skor? Svarta vintage läderstövlar, vita pumps (alla som säger att man bara får ha vita skor på sin bröllopsdag har hemmorojder), röda herrskoinspirerade skor, rosa kinaskor när jag bara måste springa över till ICA eller Universitetet.
3. Favoritfärg på kläder? Grönt.
4. Favoritmaterial på kläder? Har ingen favorit, men bekväma material föredras.
5. Vilka kläder skulle du vilja ha just nu? Fler vardagliga klänningar.
6. Favoritaffärer? Diverse second hand-butiker.
7. För ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden? Helt avgjort av hur mycket pengar jag har en specifik månad. Allt från 0 - 5000.
8. Favoritdesigner? Frida Giannini, hennes höstgrejer för Gucci ... Orgasm!

BLANDAT
1
. Vad heter din morfar? Han hette Paul.
2. Var har du i din:
a) jackficka just nu?
Min Ipod
b) skolväska just nu? Krossade halstabletter, kurslitteratur (nej, nu har den ju säkert fått halstablettsgegga på sig), gamla kvitton. Kanske ett menstruationskit om oturen skulle vara framme.
c) handväska eller liknande just nu? Mobiltelefon och nycklar.
3. Vad är du beroende av? Kaffe, cigaretter, intellektuell stimulans, och en väl utbyggd välfärdsstat.
4. Vilket land kommer du i från? La Suede!
5. Vilken sorts lipsyl använder du? Eight Hour Creme.
6. Vad tror du på? Teser om mänsklighetens generella idioti och ondska, Torbjörn Tännsjö och slutligen värdenihilismen.
7. Vilken religion tillhör du, om du nu tillhör någon? Nej du.
8. Vad köpte du senast? Burberry London till Henrik i försenad födelsedagspresent.
9. Har du nåt husdjur? Nej, men jag vill ha en katt.
10. Vad bor du i? Studentlägenhet med älskling.

GREJER
Plånbok: Röd. Ska skaffa mig en ny.
Tandborste: Jag vet inte? Eventuellt samma som Henrik då, på grund av att jag inte lyckas komma ihåg vilken som är min.
Smycken: Fakepärlhalsband är min grej. Sen har jag ett kamédamshalsband, och lite typ ankare, spaderess, pistol-berlocker i halsband. Sånt krafs. Jag har inte hål i öronen, eftersom jag varade ur mig flera liter sist jag tog hål i öronen. Förlåt om jag är lite äcklig.
Solglasögon: Lite Jackie Kennedy-stuk på dem. Hittar de alltid på Myrorna eller dylika ställen, märke okänt.
Underkläder: Aldrig någonsin string iaf. Jag gillar mest enkla enfärgade saker.
Och lite såhär.
Nagellack: Rött
Mp3: Grön iPod mini.
Mobil: Guldig Nokia.

you bring me joy - mary j blige

Vi ska se Henrik Schyffert, The 90s - ett försvarstal. Jag går nästan aldrig på några evenemang, men jag tycker oftast att det är trevligt att göra det, så nu ska jag försöka mig på lite mer av den saken. Något jag lovade mig själv när jag började plugga var att jag skulle gå på operan. Biljetterna är jättemycket billigare för studenter. 85 kronor om man kan tänka sig att sitta på tredje radens sida. Men man ser, det är inga problem.
Ändå har jag aldrig kommit iväg, under den här tiden.
Dessutom är operan underbar, själva lokalen är underbar. Det är en tillräcklig anledning att gå dit på vad som helst.

När jag har tråkigt, vilket är nästan hela tiden just nu när jag är sjuk, brukar jag kolla upp saker på YouTube. Det är ett slött tidsfördriv, och ibland mycket givande. Något som jag däremot märkt när det gäller internationella communities är att den relativt liberala värdegrund jag trodde var allmängods i västvärlden, nog inte är allmängods i västvärlden trots allt.
Som ett exempel. När jag var yngre gillade jag Alanis Morissette lite smått. Igår kollade jag upp några gamla musikvideor med henne, och blev smått chockad över kommentarerna till dem. En låt som kan sägas vara en kritik mot hennes katolska uppfostran hade fått kommentarer som "This song is very controversial". För mig är det omöjligt att kunna se den låten som kontroversiell. Den är faktiskt ganska lame i sin kritik. Den är inget jävla sprängstoff iaf, men för vissa människor är den, ofattbart nog, det. Personen gillade låten, trots att den var kontroversiell i hans/hennes ögon. Det skulle annars ha hindrat personen från att fatta tycke för någonting, att det kanske stack upp lite mot en fin gammal religion. Nåväl, det var en väldigt sansad kommentar för att komma från YouTube.
En kommentar till musikvideon "Unsent", som är ett brev till Alanis före detta pojkvänner, med ett oerhört positivt förhållningssätt till dem för övrigt, är det självklart någon kille som måste säga att hon är en hora/slampa för att hon har haft flera pojkvänner. Jag blev så förvånad att jag saknade ord. Det är ju en sak att själv vilja leva i ett enda förhållande hela sitt liv, och en annan sak att känna sig tvungen att kommentera andras livsval på ett nedlåtande sätt. Varför bryr man sig om andra så jävla mycket? Hur kan man bli så störd av en sån sak?
Vidare, Frankie Lymon and the Teenagers - Why do fools fall in love. I de olika videor som finns upplagda på YouTube med den låten, har någon alltid kommenterat att Frankie själv senare blev missbrukare. Inte upplysningsvis, utan mer "Jag hatar den jävla idioten för att han tog droger". Återigen: hur angår det dig? Blev du personligt drabbad av Frankies missbruk?
Men människor är väldigt easily offended. Det räcker med att säga "neger" så kommer någon att bajsa på sig av ilska. Avslutningsvis kan jag ta upp exemplet Sarah Silverman. Det är ganska uppenbart att hon skämtar, hon är ju trots allt en stå-upp-komiker, det borde inte ha undgått någon som kommenterar hennes videor på YouTube.
Hon skämtar om saker som är kontroversiella, åtminstone i USA, men igen: hon skämtar.
Ja, men självklart är hon en rasisthora som ingår i någon större judisk konspiration mot mänskligheten, hon är skitful och borde mördas. Lite förintelseförnekelse på det, så har vi ett par sidor av kommentarer.
Å andra sidan, vad jobbigt det måste vara för dem. Egentligen är ju deras upprörda åsikter ganska roliga. Det gör Sarah Silverman roligare att hon utan större ansträngning lyckas få en liten armé av YouTube-reaktionärer att vilja döda henne. Dessutom är hon kvinna och jude, shit. Det måste vara smärtsamt.

Se Sarah här förresten.

more love - smokey robinson and the miracles

Jag hatar att Gilmore Girls är slut. Jag ville inte inse det från början, jag sköt det ifrån mig, men nu, (efter alldeles för lång tid framför TV trivia quiz på Facebook), slog det mig hur värdelöst det är. Det är typ det sämsta som har hänt. i värlshistorien. Aldrig mer. Så jävla orättvist.
Jag hatade Logan. Henrik gillade Logan. Vi brukade bråka om huruvida han var bra för Rory eller inte. Rory var som en kompis som inte fanns i verkligheten. Som man var lite irriterad på för att hon var en sån mes, men ändå, som man gillade.
En gång drömde jag att jag flyttade in i ett litet hus i Kronobergsparken, (nej, jag vet inte vad jag hade rökt), och att Rory och Lorelai kom gåendes utanför mitt hus. Jag bjöd in dem och försökte ringa folk jag kände lite diskret på mobilen, så att de skulle komma dit och se att de fanns i verkligheten. Sen vaknade jag.
Förresten hatade jag Lanes band mest av allt.
Men jaja, jag älskade ändå Gilmore Girls. Det finns ingen serie som kan fylla tomrummet efter den.


(Jag trodde en väldigt lång tid att Smokey Robinson var en tjej).

standing in the shadows of love - four tops

Fuck! Jag kände horror-smärtan igen. Jag satt och läste DN, hade på mig pennkjol, de kan ju åka upp en bit när man sitter ner. Det hade den gjort, den har en ganska hård kant vid linningen, som tryckte mot övre delen av magen när jag lutade mig framåt och fick frispel över den nya JämO. Svårt att förklara, men iaf kände jag direkt början på den smärta som fick mig att spy och åka in till akuten förra helgen, så jag skippade pennkjolen. Hög midja fungerar bevisligen inte med uppförstorad lever och mjälte. Jag skulle inte utsätta mig för slag och sparkar, (typ inte träna kampsport), men det verkar vara så pass att jag inte får utsätta mig för snygga pennkjolar.
Alternativt var det nya JämO och hennes syn på kvoterad föräldraledighet som fick mig att må fruktansvärt dåligt, fysiskt. Varför tycker människor att det är något slags statens intrång i den privata sfären att dela upp föräldraledighetsdagarna på de båda föräldrarna? Sist jag kollade var föräldraledigheten en FÖRMÅN som man utnyttjar FRIVILLIGT, om man INTE VILL ta ut sina dagar så MÅSTE man inte. Vill man leva i ett könsrollskonserverande förhållande, vill man vara hemmafru och viga sitt liv åt sina barn, vill man vara en arbetande far som knappt ser skymten av sina ungar, så är det väl bara att göra det? Gör vad fan du vill, jag bryr mig inte.
Skattepengarna ska inte finansiera den generella snedfördelning av hemmets arbetsbörda som i längden leder till att jag som kvinna får sämre lön, sämre villkor på arbetsmarknaden, och så vidare, eftersom jag by association antas vilja stanna hemma och laktera i flera år, ta flest vab-dagar o.s.v.
Därför att föräldraledigheten inte är ett tvång utan en förmån man utnyttjar frivilligt, är det inte alls orimligt att denna skattefinansierade förmån villkoras för att i någon mån korrigera den ojämnlika strukturen samhället har. Andra bidrag är villkorade, varför inte detta?
Nåja. Jag tänker antagligen skriva kontrakt med mina barns pappa om såna här saker. Jag tänker personligen inte vara en av alla kvinnor som arbetar oavlönat i hemmet på sin fritid.

Nu blir det promenad, böcker och middagsplanering.

I love you madly - donnie myles and the dukes

Vi har fått en ny dator! Jag kan ingenting om datorer, men den här verkar bra. Den är snyggare än den gamla, bara en sån sak. Och har en massa finesser, trådlöst allting, bla bla, det följde med en extern hårddisk också, som vi inte visste om. Det kändes fint. Jag har fått min egen användare på datorn, med kattungeavatar, och allting är rosa och fint. Fan, datorn luktar t.o.m. gott. Hur kunde jag leva utan denna maskin förut? Hur kunde jag leva med typ en kontorsdator som luktade damm.
Så är det i alla fall. Jag sov länge idag, som varje dag. Är så jävla trött hela tiden att det är obehagligt. Jag sover/vilar cirka 13 timmar om dagen, och på det som är min "aktiva" tid snubblar jag runt och hostar på olika ställen, mest i lägenheten.
Men idag tänkte jag slå in mig själv i varma kläder och åka till stan. Jag behöver skor och en kofta, och lite miljöombyte. Väntar bara på att min ipod ska ladda upp sig lite, så att utflykten ska kunna bli givande på något sätt. Jag måste kunna lyssna på doowop, och glättigheter. Jag promenerade förut och Bauhaus kom på shuffle, då blev jag medtagen och bedrövad. Mina nerver klarar bara spralligt glada squares med chinos och milkshake i mungipan.

let the right one in - morrissey

Igår blev det faktiskt lite försenat födelsedagsfirande, på Malaysia. Jag fick en blender, wee! Precis en sån som jag ville ha också, fast det hade jag glömt bort. Nu kan jag göra ännu mera drinkar. Fast det får jag nog inte just nu, med min uppförstorade galenskapslever.
Dessutom fick jag grejer till ugnen: två små formar som man typ ska göra creme brulée i, en stor ugnsform och en pajform. Det är ju helt perfekt.
Ugnen är världens bästa matlagningsapparat. Man bara stoppar in saker i den, och en stund senare har man mat som är mycket godare än den skulle ha varit om man stekte sönder den. Jag läste någonstans att svenskar knappt använder ugnen längre, det är mycket märkligt.
Idag blev det dock ingen mat gjord i ugnen. Jag kokade tomatsoppa med makaroner och purjolök. Dagisnostalgi, och perfekt när man är sjuk.
Har varit på universitetet också, drack en kaffe och letade efter kurslitteratur. Vi ska ha några statliga offentliga utredningar på det här momentet, och jag kände mig som en mycket dålig medborgare som inte genast förstod hur man får tag på en sån. Jag tänkte att man kanske måste åka till någon myndighet och begära ut dem, se arg ut och hävda sina rättigheter. Sen kom jag på det.
www.regeringen.se kallas det.
Jaha, så nu har jag inga bortförklaringar längre. Det är bara att börja läsa.

what a way to die - pleasure seekers

Födelsedagen var lite underlig. Jag orkade ju inte direkt fira den, jag orkar ju knappt klä på mig. Men jag fick välja mat, någonting som visserligen tillhör vardagen när man själv måste laga sin mat, så valet bestod mest i att jag inte gav mig själv några ekonomiska begränsningar. Det blev kycklingfajitas. Det låter kanske inte så dyrt, men det blir alltid så många saker som man måste köpa som man först inte tänkte på.
Sen kollade jag på film och googlade seriemördare.
Nu ska jag släpa mig över till Universitetet och leta efter kurslitteratur som jag behöver. En liten present till mig själv.
Ja, det är faktiskt jävligt deprimerande.