cigarettes and coffee - otis redding


Bloggkommentatorerna skriver om
kaffe vs te - och jag känner mig upprörd. Jag står på kaffets sida - all the way. Jag har aldrig smakat på te utan att vara tvungen att springa och spotta ut det. Men uppenbarligen fastnar en del för te istället för kaffe. Precis som att vissa tänder på barn.

I kommentarsfältet har någon skrivit: "Te är så mycket mildare mot magen". Det vill säga te är till för mesar,  el-allergiker och såna som bär hjälm vid all vakenhet, för säkerhets skull. Så länge tedrickarna själva är så här jävla sjåpiga, att de utvärderar livsmedel efter deras mildhet mot magen, så kommer ingen att ta dem på allvar. Vi andra går efter kriterier som smak, pris, utgångsdatum. Om man känner att te är mildare mot magen än kaffe - då kanske man känner efter lite för mycket.



Kommentarer
Jocke:

Kaffe och socker är ju vad hela den västerländska kulturen bygger på. Vi är speedade, agresiva och griniga.

Och det står vi för. It's the European way!



En kopp te kan väll gå an, men folk som bara dricker te och är fuckin' stuck up om det kommer vara de första som ställs mot väggen när revolutionen kommer.

sofia:

precis, kaffet är den intellektuella varma drycken. undrar hur mycket av filisofin och vetenskapen som kommit til stånd tack vare kaffedrickande?

2008-11-27 @ 16:30:00
URL: http://bobbypin.blogg.se/
elias:

men jag dricker ju svat kaffe i balja och te. ända pluset jag ser med te är att det fins skarpare smak skilnader mellan alla tusentals te sorter. känns som det är mer sport om man är te bög än kaffe nazist när man kommer till elit nivå. fins en butik i gamla stan som säljer te som kostar flera hundra kroner hectot.



kaffe ska få i gång magen för annars suger det. sen är te urin drivande som fan specielt grönt te, så hundra procent bara bra är det inte alltid.

2008-11-27 @ 16:32:44
elias:

känns lite som ett bra band med jobbiga fans. te har för mycket muppar runt sig.



tror dock alla självhjälps böker kommer ur för mycket te drikande ända sedan buddhas tid.

2008-11-27 @ 16:37:18
sofia:

elias - kaffe i balja? det är rätta takterna! det borde kompensera eventuellt tedrickande.

2008-11-27 @ 17:42:10
URL: http://bobbypin.blogg.se/
elias:

hatar koppar som tar mindre än 4dl. där är dock något te folket hajat till och gjort rediga muggar. jag vill fan få mit kaffe i minst samma size.

2008-11-27 @ 19:28:34
sofia:

elias - men å andra sidan är temuggar så jävla ugly. redan där måste man fråga sig varför man ska dricka te, uppenbarligen är det svårt att göra det med klass.

2008-11-27 @ 19:39:41
URL: http://bobbypin.blogg.se/
elias:

sant i alla fal alla glaserade stengods och drejade hippie muggar.



te är det ända jag dricker i små mugar. gärna i trä så man inte bräner sönder händerna. som vanligt har japanerna alla svar på den frågan också.

2008-11-27 @ 20:31:22

Kommentera!

Ditt namn:
Kom ihåg

Din mail:

URL:

Kommentar:

Trackback