rich - the yeah yeah yeahs


Mer om tedrickandet. Om tedrickarens styrande princip för alla livsval är mildhet mot magen, kan man sluta sig till en del andra konsumtionsmönster hos denna grupp. Detta är ett försök att ringa in tedrickarna ytterligare, genom att spekulera i vilka andra konsumtionsval som kommer sig naturligt av en sådan hållning.

Val av ost: Alla ostar som är olagrade och smakbefriade kan komma på fråga. Men hårdostarna är ju så ... hårda. Här krävs en mjukost naturell, gärna på tub.
Andra mejeriprodukter: Det bästa för tedrickaren är laktofria eller laktosreducerade varianter, en inbillad laktosintolerans är att vänta sig. En filmjölk som är uttalat mild och snäll mot magen kan mycket väl vara tedrickarens största besatthet, efter te. Gräddfil, matlagningsgrädde och creme fraiche är på tok för syrliga. Allting dylikt ersätts av tedrickaren med en redning.
Frukt och grönsaker: Många frukter är skadliga för tedrickarens mjäkiga kropp. Apelsiner fräter på tänderna, äpplena ger magont. En citron kan vara direkt dödlig. Men en banan är perfekt så länge den har fällt sitt socker och blivit brun och kladdig. Bland grönsakerna aktar sig tedrickaren fortsatt för allting med för mycket smak, så som paprika, tomat, rucola, o.s.v. Broccoli går i undantagsfall bra, men måste först kokas ordentligt. Favoritgrönsaken är gurka, som mestadels består av vatten och smakar mycket lite.
Kött, fisk, fågel: En sönderkokt sejfilé är tedrickarens finmiddag.

Bok: Maryan Keyes, Denise Rudberg och Sophie Kinsella skriver böcker med lyckliga slut och lite tokroliga inslag som kan kittla tedrickaren. Men akta sig för mindre pryd chiclit! Den kan uppröra och ge upphov till mardrömmar. Eftersom tedrickaren är i stort behov av andlig vägledning kan självhjälpshyllan komma till stor användning: Deepak Chopra är ofta en husgud, men även mindre känd populärpsykologilitteratur går hem.
TV: Dr. Phil, 7th heaven, Oprah, Extreme home makeover, Fråga doktorn, Go'kväll och Ordjakten.
Film: Tedrickaren väljer de barntillåtna filmerna.
Radio: Lugna Favoriter.
Tidningar: Läser ofta en gratistidning som morgontidning. Prenumererar i övrigt på Allers och samlar på Det bästa.
Musik: Celine Dion, samlingsskivor med ballader och Absolute Love, Toto, Michael Bolton och The three tenors. Möjligtvis doo wop. Tedrickaren sjunger troligtvis i en profan kör någon gång i veckan.
Kläder: Helst skulle tedrickaren alltid bära en stickad overall i mjukaste mohair. Tedrickaren bär batikfärgat när det är dags för festligheter, har foträta skor, stödstrumpor och naturvita linnebyxor under sommarhalvåret. Flanell och plysch är andra favoritmaterial. Pyjamas och nattmössa är givna. Bekvämlighet går först.


Milt för magen ska de' va'!



Det här var några välgrundade antaganden om tedrickarens konsumtionsval. Fyll gärna på med fler.


Kommentarer
elias:

hur glad var du på en skalla när du hitade den där rå vidriga men perfekta bilden att illustrerar din poäng med?

2008-11-27 @ 19:27:11
sofia:

faktiskt inte så glad som man kan föreställa sig. det gick nämligen väldigt fort att hitta en bild som gav de rätta tedrickar-associationerna.


Kommentera!

Ditt namn:
Kom ihåg

Din mail:

URL:

Kommentar:

Trackback