snart kommer änglarna att landa - ulf lundell


Vi har börjat betala för elen. Nu låter det som att vi fifflat innan, men alltså, det ingick i hyran. Nu ingår en summa i hyran och allt som överstiger den betalar man extra. (Om man är miljöpartist får man tillbaka den summa som man inte förbrukat för). Det innebär att jag har blivit sjukligt snål kring allt som drar el. Den här datorn misstänker jag är en av bovarna i dramat. Och jag vill ju inte tumma på min livsstil, liksom. Så jag tänkte börja ladda min iPod och min mobil och lite andra batterier i källaren. Där finns det eluttag. Jag får bara hitta på ett bra sätt att gömma dem på, så är det lugnt. Undrar om någon annan är lika fattig och skrupelfri i huset, och redan har snott min idé?

Finns det ytterligare sätt att freeloada för att få ner sina egna elkostnader? När det gäller krig, kärlek och räkningar är ju som bekant allt tillåtet.

PS. När jag gick i högstadiet hade jag en idé om att lägga in värmeslingor i marken i Stockholms innerstad. Jag har verkligen IG i miljömedvetenhet. Och förresten, den där Ulf Lundell-låten i rubriken är kanske världens bästa jullåt. Efter att ha haft Fairytale of New York som favoritjullåt för länge för att vara hälsosamt är det dags för någonting nytt. Jag har verkligen varit blind för hur överskattad den är. Jag skäms. Men Lundell, alltså, det är pappas fel. Tjejer födda på 80-talet som gillar Lundell har ofta sin pappa att skylla.


Kommentarer
clive:

Min favorit jullåt är Manics cover på "Last Christmas", nä nu ljög jag det är orginalet som är min favorit och det skäms jag inte för. Inte en sekund även om jag borde.

Marielle:

Var med och svara på "dagens kluring". Rätt svar vinner en produkt från ett kritvitt ställe! Komigen, var med du också! :-)



2008-12-08 @ 18:02:55
URL: http://marielletorgersson.blogg.se/
Dilan Amin:

Trevlig Kväll ;)



/ www.mramin.blogg.se

2008-12-08 @ 18:16:27
URL: http://mramin.blogg.se/
sofia:

clive - åh, den är ju så bra. jag har fastnat för jussi björlings version av helga natt också.

2008-12-09 @ 15:18:46
URL: http://bobbypin.blogg.se/
clive:

Jag gillar blogghororna där uppe....

2008-12-09 @ 20:51:16
URL: http://itsclive.blogspot.com
sofia:

ja, sköna typer.

2008-12-09 @ 23:56:07
URL: http://bobbypin.blogg.se/
Jocke:

Men å andra sidan så är Marielles kluringar en klar anledning till att besöka hennes blogg. En resa tillbaka till fritidsgårdens märkliga böcker 777 kluriga gåtor, 555 roliga historier och 666 satanistkämt. De var alla utgivna av ICA bokförlag vill jag minnas.

2008-12-11 @ 15:14:32
URL: http://newlaseridea.com
sofia:

jocke - fan. man borde leta reda på en sån bok, så har man kanske 777 blogginlägg kirrade sen.

2008-12-23 @ 01:57:07
URL: http://bobbypin.blogg.se/

Kommentera!

Ditt namn:
Kom ihåg

Din mail:

URL:

Kommentar:

Trackback