ett tråkigt inlägg om mat och träning

Vi har storhandlat. Jag fick inte min vanliga vuxenlivsångest av att vara på Willys i Arninge. Tilltaget innehåller annars alla komponenter som ger mig obehag: konstigt köpcenter åt Täbyhållet som man tar sig till på en grå motorväg på vintern, uttråkade människor som handlar äcklig mat, (femtio burkar fiskbullar i hummersås), och ett illaluktande parkeringshus.
Jag köpte tjugo low calorie bars, det är vad jag lever på i skolan. Det finns nämligen ingen tjänlig mat att köpa i skolan om man bara har en kvart på sig, plus att jag lever efter en viss kostregim. Jag köper de som smakar choklad och lite industri. Helt ok. Provade en med äpple/kanel-smak. Den hade ett lager av typ mjölkspya och luktade proteinpulver och artificiell jordgubbe. Obs att jag äter de som mellanmål. De ska ersätta en måltid påstår förpackningen, men ärligt talat: så effektiva är de inte, och dessutom på bara 200 kcal. Ska jag ersätta mina måltider med dem är jag värre ute än Nicole Richie, som enligt någon tveksam kvällstidningsbilaga åt 800 kcal per dag när hon gick ner i vikt.

För övrigt har jag gått ner ett och ett halvt kilo till. Detta med helvetesmens, som generellt får mig att väga ett kilo mer i tre dagar. Varför är det så egentligen? Iaf, det är ett rätt bra resultat på en vecka, samtidigt vill jag inte att det går för fort.  Men jag var duktig hela veckan. Ingen alkohol, inte i närheten av att överskrida kcal-gräns, flera långpromenader och spinningpass.
Förstår inte varför jag inte börjat räkna kcal tidigare? Jag har tränat, men aldrig verkligen haft kontroll över energiintagen under tiden. Jag resonerade så att det skulle räcka med att äta bra mat, att träningen skulle stå för energiunderskottet. Kombinerad träning och lågt energiintag är uppenbarligen mycket effektivare.
Idag skriver
DN om att motion (även lättare sådan) förhindrar åldrande på cellnivå. Detta oavsett andra faktorer som t.ex. vikt och rökvanor. Med detta i åtanke ska jag ta mig ut på en längre promenad nu. Och ikväll blir det ett sent spinningpass. Imorgon blir det ett tidigt spinningpass, det värsta med det är att jag kommer känna mig misshandlad i ljumskarna.
Jag tänkte dessutom försöka få in ett styrketräningspass den här veckan: för första gången på jättelänge. Jag upptäckte nämligen att mitt träningskort: gym+spin var 1000 kronor dyrare än om jag hade köpt gruppträning+spin. Nu måste jag med andra ord gymma.

Kommentarer

Kommentera!

Ditt namn:
Kom ihåg

Din mail:

URL:

Kommentar:

Trackback