twist of cain - danzig


- Vi gör bedömningen att det handlar om ett uppdragstagande och man behöver inte få någon lön för att a-kassan skall minskas, sade hon till SMP förra veckan.

Handläggare på IF Metall citerad i DN.

Apropå den där arbetslösa killen som skriver en blogg. Det känns fräscht att a-kassan gör anspråk på hela ens liv.

Ett annat uppmärksammat fall gäller en 25-årig kvinna som spelade fotboll i Eskilstuna United. Handläggaren ansåg att hon inte stod till arbetsmarknadens förfogande eftersom hon tränade fyra till fem kvällar i veckan.
Ur samma DN-artikel.

Jävligt fräscht. Hade det varit ok om hon var ute och spelade fotboll med några vänner, helt inofficiellt, några kvällar i veckan? Nej, men arbetssökandet ska väl kolonisera hela den arbetslösas liv. Det går förstås ingen riktig gräns mellan fritiden och arbetet med att leta reda på ett nytt jobb, utan det ska ske jämt och ständigt. En riktig arbetssökande tar med sig en laptop in på toaletten och söker ett jobb under tiden de kissar. Kastar i sig maten över jobbsidorna i någon tidning. En riktig arbetssökande är lojal mot uppdraget att viga sitt liv åt den puritanska statsideologin och ägnar hela tillvaron åt att visa sig värdig aktivitetsstöd.

Vad glad jag är att jag inte är arbetslös. Då är man ju formellt ägd. A-kassan (m.fl.) är som en svartsjuk, testosteronstinn pojkvän som vill kontrollera allt du gör. Som om de designats med inspiration ur gamla testamentet.


Kommentarer

Kommentera!

Ditt namn:
Kom ihåg

Din mail:

URL:

Kommentar:

Trackback