blue - the jayhawks


Jag vågar inte skriva något om rökstoppet. Är lite rädd att jinxa något. Man ska ju inte hoppas för mycket om sig själv och sitt veka psyke. Men nu ska jag ändå skriva det. Det är inte alls så svårt som jag hade föreställt mig.

Ändå väntar jag liksom på att krisen ska komma. Så när jag letar efter någon slags strategi som jag kan ha till hjälp hittar jag ett par broschyrer från
slutarökalinjen. Det är precis den här sortens broschyrer som får mig att vilja gå ut och köpa ett paket John Silver och klippa av filtret innan jag röker. Det är precis den där sortens hurtiga hälsofascism som får mig att tveka. Jag blir så ledsen över att vara utlämnad åt tips från idioter och kärringar, människor som bygger hattar i aluminiumfolie för att skydda sig mot strålning. Som tror att det här, ska hjälpa mot röksug:

I vissa hälsokostaffärer kan man köpa hela anisrötter, som ser ut som pinnar. Anisroten har en svag lakritsliknande smak och kan tjäna som en bra ersättare för både cigaretter och cigarrer. Man kan t ex skära roten i små cigarettliknande bitar och ha med sig i ett fodral!


Utropstecknet är på riktigt. De menar verkligen allvar. De tror att jag ska
1) Gå till helvetet på jorden a.k.a. hälsokostaffärer och leta efter en rot som nästan heter "anus".
2) Köpa den och gå hem och skära den i cigarettliknande bitar.
3) Stoppa ner den i ett fodral och bära omkring på det.
Jag gissar att texten även implicerar att jag kanske ska gå ut till någon slags rökplats, ta upp mitt lilla fodral och ta fram en anuscigarett att äta på?

Men det är lugnt, för jag har en egen strategi. Jag har sparat ett par rökhandskar, ett par handskar som jag bara har för att röka när det är kallt, så att inte vanliga handskar ska lukta så jävla illa som rökhandskarna gör. När jag känner mig sugen att röka, då ska jag tvinga mig själv att ta en rejäl inandning i rökhandskarna. Då är det nog ingen fara sedan.


Kommentarer

Kommentera!

Ditt namn:
Kom ihåg

Din mail:

URL:

Kommentar:

Trackback