metaphysical - handsome boy modeling school


Imorgon ska jag gå till tandläkaren för första gången på flera år. Jag är skitnervös. Jag minns nästan inte hur man gör. Det som är bra med att allting numera kostar pengar är att de antagligen kommer fråga först, behandla sen. Inte som skräckupplevelserna när jag var liten, där jag blev föremål för plötsliga bedövningssprutor och annat. Men lite kinkigt att först betala en grundavgift för undersökningen, sen betala för eventuell röntgen och allt annat som tillkommer.

Just det, jag har aldrig haft några hål. Så jag vet inte ens hur ont det gör om något måste åtgärdas. Kan man kräva att bli nedsövd? Jag vill inte vara vid medvetande om någonting ska dras eller borras.


Kommentarer
Jocke:

Som vanlig medelsvenson hos allmäntandvården har du inte rättighet att bli sövd och inte heller merparten av privattandläkarna ger den möjligheten. Nedsöving används nästan bara innom sjukhustandvård i sverige.

Hypnos kan var en hit annars, det är ju en klassiker i alla smärtlindrande sammanhang.

sofia:

jag är rädd att jag är för kritisk och avförtrollad för att verkligen smärtlindras av hypnos. jag får väl avtrubba mig själv med någon drog eller så.

2009-01-28 @ 19:06:30
URL: http://bobbypin.blogg.se/
Culkin:

Du kan glömma at bli sövd. Jag har genomgått en större operation och allt jag fick var en slags coctail som gjorde att jag låg och sjöng med till radion. Tandläkaren sade att man bara söver ner handikappade så det hjälper inte att man har grav tandläkar fobi som jag själv.

2009-01-28 @ 20:25:22
URL: http://culkin.blogspot.com
sofia:

culkin - det trodde jag. åtminstone nu, när man ändå betalar för allting själv.

det finns säkert någon sinnrik förklaring till det, men just nu tänker jag låtsas vara trots-liberal om det här händer mig. får dock se imorgon om det blir aktuellt.

2009-01-28 @ 21:22:22
URL: http://bobbypin.blogg.se/
Jocke:

Det måste ju hadla om att man behöver en narkosläkare närvarande eller något sånt.

2009-01-29 @ 11:04:40
URL: http://newlaseridea.com
sofia:

jag kan ta med mig en egen narkosläkare från jobbet.

2009-01-29 @ 14:55:53
URL: http://bobbypin.blogg.se/

Kommentera!

Ditt namn:
Kom ihåg

Din mail:

URL:

Kommentar:

Trackback