el-berra


När jag gick på mellanstadiet fick klassen besök av en gubbe vid namn "El-Berra" som skulle lära oss alla om det spännande fenomenet elektricitet. Det hela gick ut på att El-Berra berättade skräckhistorier om vad som kunde hända om man mixtrade och lattjade med gamla förlängningssladdar, tunnelbanevagnar och högspänningsledningar. Man kunde dö på de mest makabra sätt. Jag minns särskilt historien om elektrikerdottern som använde en förlängningssladd hon hittat bland sin pappas grejer för att dra ut en radio till trädgården där hon skulle sola. På något sätt fick hon ström i sig, men eftersom hon antingen a) bar ett par espadrillos eller b) beträdde en korkmatta som båda alltså  fungerade som isolatorer, så kunde hon gå omkring med strömmen i kroppen, ovetandes om vad som skulle hända så fort hon tog av sig skorna/klev av mattan. För när hon gjorde det, ja, då blev hon grillad. I brist på ett bättre ord.

Igår skulle jag använda en förlängningssladd. Och det var med stor skepsis som jag slutligen bestämde mig för att gambla med livet som insats och faktiskt använda den. Mitt förhållande till elektricitet är lite halvkasst, som ni säkert kan tänka er, ni som känner till min hyperfobiska personlighet. Men tack för det, El-Berra.


Kommentarer
Misery:

EL- BERRA!

honom hade jag helt glömt!

han kom till oss med, jag mins att han pratade något om de runda lampor som sitter i vissa gångtunnlar och att folk brukade slicka på gelehallon och sätta på lamporna så de såg ut som "snuttjullar", och att han hade nån liten elgrej som en i klassen fick gå upp och ta på, tror den gav nån sorts stöt.

2009-06-29 @ 19:22:26
sofia:

jag har hört att han grillade korv med el och bjöd på. så fick man åka runt på skolgården i en elbil efteråt. men bara fyra barn, för fler fick inte plats i bilen, och det var ju omöjligt att köra flera gånger.

elias:

el mopped hade han till våran skola som vi fick prova. sen illustrerade han hur man dör om man får el i sig genom att grilla en varm korv på ett bilbatteri.

2009-06-30 @ 18:30:28
sofia:

elias - tha man, the myth, the legend - el-berra. alla har sina egna el-berra-minnen. undrar vad han gör nu?

2009-07-01 @ 00:31:18
URL: http://bobbypin.blogg.se/
sofia:

haha, jag bara "thA man". menar ju thE. han är väl ingen gangster.

2009-07-01 @ 00:31:50
URL: http://bobbypin.blogg.se/

Kommentera!

Ditt namn:
Kom ihåg

Din mail:

URL:

Kommentar:

Trackback