if i don't have you - gregory isaacs


Ännu mera matblogg!

Idag var det dags för ett nytt vegetariskt recept, nämligen majsbullar. Receptet kommer från
Den stora vegetariska kokboken. Till skillnad från förra gången går majsbullarna snabbt att göra. Det skulle i så fall vara stekningen som tar lite tid. Bland ingredienserna finns majspuré, och det är helt enkelt en barnmatsburk med majspuré för den som undrar. Det är också bra att ha lite hushållspapper hemma att låta majsbullarna rinna av på efter stekning.

Majsbullar (cirka 22-24 stycken)



3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk koriander
1 tsk spiskummin
125 gram avrunnen, konserverad majs
125 gram majspuré (det var precis en burk)
1.25 dl mellanmjölk
2 ägg (lätt vispade)
2 msk gräslök (jag använde fryst gräslök)
1 dl olivolja (för stekning, kan behövas mer)
salt
peppar


1. Börja med att blanda mjöl, bakpulver, koriander och spiskummin i en skål. Gör en liten grop i mitten av skålen, där du tillsätter de vispade äggen, mjölken, majskornen, majspurén, gräslöken och salta och peppra. Blanda ihop allting till en smet.





2. Värm upp olivoljan i en stekpanna. Lägg ner rågade matskedar smet i pannan, med lite mellanrum. (Majsbullarna expanderar nämligen något). Stek två minuter på varje sida, eller tills de fått fin färg. Låt de sedan rinna av på lite hushållspapper.





Nu har jag lagt ner alla majsbullar i lådor. Så ikväll, efter träningen, ska jag äta majsbullar med bönsallad och sweet chilisås. Nice:





Kommentarer

Kommentera!

Ditt namn:
Kom ihåg

Din mail:

URL:

Kommentar:

Trackback