love theme - vangelis


Apropå
matkostnaderna. Hela natten igår gjorde jag en matsedel som räcker tills exakt måndagen den 27/4. Ungefär 1½ vecka alltså, och det är ungefär så lång tid det brukar ta efter våra storhandlingar för maten att börja sina. Inte allt förstås. Men grönsaker och mejeriprodukter håller ju i alla fall inte i någon evighet. Så man måste ju, ja, ni fattar väl själva.

Med detaljplanering och nogrann inköpslista kostade det dryga femhundringen mindre än vad vi brukar handla för. Och då snålade vi inte heller. T.ex. kom vi, helt utanför planeringen, på att vi måste grilla imorgon om det är fint. Och då köpte vi saker till det. Jag insåg att i normala fall impulshandlar jag massor av skit som jag kanske kommer äta, som verkar gott eller som är på extrapris.

Nu får vi se hur bra det går med matplaneringen när vi faktiskt ska leva efter den. Men ändå. Vid en första anblick verkar detaljplaneringen som ett riktigt bra spartips. Självklart i kombination med att man äter relativt billiga maträtter och handlar i en affär med bra priser.


Kommentarer

Kommentera!

Ditt namn:
Kom ihåg

Din mail:

URL:

Kommentar:

Trackback